درمان گرفتگی راههای تنفسی ناشی از سرماخوردگی

گرفتگی سینه جزو رایج ترین عوارض ناشی از بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا می باشد. این عارضه غالبا راههای تنفسی را درگیر میکند. می توانید از دستگاه مرطوب کننده هوا و دوش آب داغ و بخار برای رفع این عارضه کمک بگیرید. دیگر روش های درمانی گرفتگی سینه در منزل را در ادامه مطلب آورده ایم با ما همراه شوید.


سرماخوردگی و آنفلوآنزا اغلب به واسطه عفونت های ویروسی شکل می گیرند. اگرچه داروهای بدون نسخه این ویروس ها را درمان نمی کنند، اما در تسکین علائم بیماری موثر هستند. داروهایی که به نام خلط آور شناخته می شوند، حاوی ماده ای به نام گوایفنسین هستند که به تجزیه مخاط در سینه کمک می کند.

زمستان برای افراد بسیاری به معنای فصل گرفتگی سینه است. در این شرایط مقدار قابل توجهی مخاط در سینه شکل می گیرد و سرفه شدید نیز به خلاص شدن از آن کمکی نمی کند.

به نقل از “هلث”، گرفتگی سینه می تواند به واسطه بیماری های مختلف شکل بگیرد که شایع‌ترین آنها سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند.

خوشبختانه روش های مختلفی نیز برای تسکین گرفتگی سینه وجود دارند که از درمان های خانگی تا انواع مختلف داروها را شامل می شوند.

استفاده از دستگاه مرطوب کننده هوا

مرطوب ساختن هوا با استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا یک درمان خانگی خوب برای تسکین گرفتگی سینه است. رطوبت به رقیق شدن مخاط سینه کمک می کند و از این رو بالا آمدن و تخلیه آن تسهیل می شود.

البته استفاده از دستگاه مرطوب کننده هوا به منظور درمان گرفتگی سینه برای همه موثر نیست، اما ارزش امتحان کردن را دارد.

دستگاه مرطوب کننده هوای خود را تمیز نگه دارید، زیرا می تواند به محلی برای رشد قارچ و کپک تبدیل شود، که این شرایط خود می تواند به بروز عفونت منجر شود.

استفاده از بخار

زمانی که دستگاه مرطوب کننده هوا کمکی به بهبودی گرفتگی سینه شما نمی کند، دوش آب داغ و بخار آن می تواند گزینه موثرتری باشد. گزینه دیگر استفاده از یک کاسه آب داغ است، در شرایطی که یک حوله روی سر خود انداخته و بخار را به آرامی تنفس می کنید.

بخار گرم به باز شدن مسیرهای هوایی و بالا آمدن مخاط و تسهیل تخلیه آن کمک می کند.

افزون بر این، دوش آب گرم و یا تنفس عمیق برای چند دقیقه می توانند سطوح استرس شما را کاهش دهند.

اگر به آسم مبتلا هستید، نسبت به تنفس بخار محتاط باشید، زیرا این کار ممکن است موجب انقباض مسیرهای هوایی شود.

درمان گرفتگی راههای تنفسی ناشی از سرماخوردگی

نوشیدن مایعات

تامین آب مورد نیاز بدن می تواند به رقیق شدن مخاط کمک کند. یک نوشیدنی گرم، مانند چای بدون کافئین، می تواند هرچه بیشتر تسکین دهنده باشد. همچنین، خوردن سوپ مرغ می تواند به کاهش التهاب کمک کرده و از این رو به بهبود گرفتگی سینه کمک کند.

همچنین، از مصرف الکل، قهوه، و نوشابه های کافئین‌دار پرهیز کنید، زیرا می توانند موجب کم آبی بدن شوند.

مصرف عسل

یکی دیگر از روش های درمانی طبیعی برای تسکین گرفتگی سینه افزودن عسل به ترکیب آب گرم و لیمو است. نتیاج یک مطالعه نشان داده است که عسل می تواند برای تسکین سرفه شبانه و بهبود کیفیت خواب در کودکان مبتلا به عفونت های قسمت بالایی دستگاه تنفسی حتی بهتر از دکسترومتورفان عمل کند.

استفاده از روغن اساسی

روغن های اساسی تهیه شده از منابع گیاهی یکی دیگر از درمان های طبیعی برای گرفتگی سینه هستند. نتایج یک مطالعه روی 14 روغن اساسی مختلف نشان داد که آنها دارای خواص قوی در برابر باکتری ها هستند. اگرچه عفونت های باکتریایی نسبت به عفونت های ویروسی شیوع کمتری دارند، اما می توانند موجب گرفتگی شدید سینه شوند.

روغن های اساسی دیر زمانی است که برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، و عفونت های سینوسی استفاده می شوند. مطالعات پیشین نشان داده اند که کاهش التهاب و باز شدن مسیرهای هوایی به واسطه استفاده از روغن های اساسی تنفس را تسهیل می کند.

درمان گرفتگی راههای تنفسی ناشی از سرماخوردگی

استفاده از خلط آورهای بدون نسخه

سرماخوردگی و آنفلوآنزا اغلب به واسطه عفونت های ویروسی شکل می گیرند. اگرچه داروهای بدون نسخه این ویروس ها را درمان نمی کنند، اما در تسکین علائم بیماری موثر هستند. داروهایی که به نام خلط آور شناخته می شوند، حاوی ماده ای به نام گوایفنسین هستند که به تجزیه مخاط در سینه کمک می کند.

استفاده از کافور

پژوهش ها نشان داده اند که محصولاتی مانند ویکس که به طور معمول حاوی کافور، منتول، و روغن اوکالیپتوس هستند می توانند گرفتگی سینه را تسکین داده و کیفیت خواب را افزایش دهند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

گاهی اوقات گرفتگی سینه یک مشکل جزئی و بی نیاز از درمان است. اگر چند بار در یک ساعت سرفه می کنید و به راحتی خلط دفع می کنید نیازی به درمان خاصی وجود ندارد.

اما اگر گرفتگی سینه شما را آزار می دهد، سرفه از بین نمی رود و یا خلط به رنگ زرد یا سبز است یا خون در آن وجود دارد، مراجعه به پزشک بهترین گزینه است. این امکان وجود دارد که برای درمان به تجویز دارو یا آزمایش های بیشتر نیاز داشته باشید.

عصر ایران