آلودگی هوا در کلانشهرها زمینه ابتلای مردم را به امراض عفونی ایجاد میکند. انواع بیماری های ریوی و تنفسی عفونی مانند آنفلوآنزا می توانند بخاطر آلوده بودن هوا شدت پیدا کنند. صحبت های مهرناز رسولینژاد استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران را در این رابطه بخوانید.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه آنفلوآنزا در صدر بیماریهای عفونی پایتخت است، گفت: هر چند که واکسن اثربخشی دارد ولی صد در صد مؤثر نیست و باید اقدامات پیشگیرانه همچون تردد کمتر در فضای آلوده مدنظر مردم قرار گیرد.
مهرناز رسولینژاد ، در ارتباط با تاثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای عفونی اظهار داشت: به طور کلی هوا در انتقال بیماریهای ویروسی نقش بسیاری دارد. به طور مثال زمانی که فرد مبتلا به ویروس آنفولانزا در محیط عطسه یا سرفه کند هوا عامل انتشار آن محسوب میشود.
وی افزود: هوای آلوده بیماری ریوی را تشدید میکند چرا که عفونتهای تنفسی به ویژه ویروسی در این شرایط شدت مییابد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: همچنین در زمان آلودگی هوا میزان اضطراب بیشتر شده و این مسئله در بروز بیماریهای عفونی و تشدید آن نقش زیادی دارد که در صدر بیماریهای عفونی میتوان به بیماری آنفلوآنزا اشاره کرد.
رسولینژاد با اشاره به اینکه این مسئله حتی برای کسانی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کردهاند مستثنی نیست، گفت: هر چند که واکسن اثربخشی دارد ولی صد در صد مؤثر نیست و باید سایر اقدامات پیشگیرانه همچون تردد کمتر در فضای آلوده مدنظر مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آنفلوآنزا در صدر بیماریهای پایتخت قرار دارد،گفت:در حال حاضر این بیماری در کشور بیداد کرده و باید اقدامات پیشگیرانه در این راستا انجام گیرد.
فارس