پژوهشگران آمریکایی بیمارستان Beaumontفهمیدند که استفاده از سی تی اسکنهایی با منبع مضاعف (DSCT) ریسک ابتلا به سرطان بعلت قرار گیری با پرتو درمانی را کاهش میدهد. با بکاربردن DSCT، قرار گرفتن در مقابل اشعههای پرتو درمانی در مقایسه با سی تی اسکنهای معمول تا 61 درصد کاهش مییابد و این در حالی است که کیفیت تصاویر کسب شده از بیماران مبتلا به عروق کرونری، آمبولی ریه و یا بیماریهای آئورت با سی تی اسکنهای معمول تفاوت زیادی ندارد.
سی تی اسکن با منبع مضاعف سیستمی است که دارای دو تیوب اشعه ایکس و دو سیستم آشکارسازی همزمان است. اسکنرهای مذکور که در سال 2005 تولید شدهاند، باعث میشوند تصاویری با بالاترین قدرت تفکیک در یک برش کامل سی تی اسکن تنها با نیم دور چرخش تیوب به دست آوریم. بنابراین کدورت ناشی از حرکت کاهش مییابد، مانند سرعت حرکت بالای قلب و یا زمان کوتاهتر دم و بازدم. این روش بویژه برای بیمارانی که به سختی میتوانند نفس خود را حبس کنند و یا نمیتوانند داروی پایین آورنده ضربان قلب دریافت کنند، مفید است.
تصاویر DSCT کیفیت بهتری نسبت به سی تی اسکن معمولی دارند که از آن میتوان جهت تصویربرداری شریان کرونری بدون نیاز به بلوکه کنندههای بتا استفاده کرد. بلوک بتا، موجب کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش فشارخون میشود. دکتر کاویتها چاینیان، نویسنده این تحقیق میگوید: بیماران حق مسلمی دارند تا درباره س تی اسکنهای مربوط به خود، روند انجام آن و خطرهای احتمالی سوال کرده و از جواب آنها آگاهی داشته باشند. نتایج این پژوهش میتواند در ارتقا و رعایت استانداردهای ایمنی برای کیفیت هرچه بیشتر پرتودرمانی در بیماریهای قلبی عروقی مفید واقع شود. متخصصان قلب بیمارستان Beaumont پیشروترین محققان در تکنیک تصویربرداری CT قلبی در دنیا محسوب میشوند. این پژوهش در مجله Cardiovascular Computed Tomography منتشر شده است.