تزریق چربی یکی از عمل های زیبایی است. در این عمل چربی ها اضافی موجود در نقاط مختلف بدن برداشته می شوند و در قسمت هایی که نیاز است تزریق می شوند. معمولا چربی های اضافه از ران ها برداشته می شوند و در صورت تزریق می شوند.
موارد استفاده از تزریق چربی
دکتر خرازی در این باره گفت: یکی از راه های بزرگ کردن باسن و همچنین جوانسازی پوست صورت، تزریق چربی است. در شرایط زیر شما می توانید لزوم استفاده از روش درمانی تزریق چربی به صورت را مورد توجه قرار دهید:
– در صورتی که نواحی خاص صورت شما چین خورده و جمع شده باشد مانند رفع چروک دور چشم
– در صورتی که به دنبال اصلاح وضعیت ظاهری خود به صورت دائمی تر در مقایسه با زمانی باشید که از تزریق ژل برای درمان استفاده شود.
– در صورتی که بخواهید ظاهر بدن خود را بهبود بخشیده، جای زخم روی بدن خود را اصلاح کرده، فرو رفتگی های روی پوست خود را پر کنید یا برای بزرگ کردن باسن و به این ترتیب ظاهر صورت و بدن خود را جوان نمایید.
محاسن تزریق چربی
1- چربی بدست آمده از بدن خودتان، در مقایسه با فیلرهای مصنوعی با جایگزینی بافت مشابه، احتمال واکنش و حساسیت به مواد خارجی را کاهش می دهد.
2- نتایج ناشی از تزریق چربی طولانی مدت، طبیعی و بی خطر هستند.
3- تزریق چربی یک روش غیر تهاجمی برای جوانسازی صورت است.
معایب تزریق چربی
1- در مقایسه با تزریق ژل و مواد مشابه آن که در بسته بندی های آماده قابل استفاده هستند، آماده سازی و گرفتن چربی روند زمان بری است.
2- برای بزرگ کردن باسن ممکن است نیازمند جلسات متعددی از تزریق چربی باشید.
قبل از تزریق چربی به نکات زیر توجه نمایید
– پیش از عمل بیماران باید آزمایشات متعددی را انجام دهند تا جراح تشخیص دهد که استفاده از این روش برای بیمار مناسب است یا خیر. مواردی که در زیر ذکر شده قبل از عمل انجام می شوند.
– قبل از انجام عمل ممکن است جراح از بدن بیمار عکس بگیرد.
قبل از شروع درمان، جراح ممکن است از بیمار بخواهد که:
دکتر خرازی خاطر نشان کرد: سیگار کشیدن را حداقل شش هفته قبل از عمل جراحی متوقف کند تا به این ترتیب از فرآیند ترمیم ضعیف زخم و باقی ماندن جراحت بر روی پوست پس از عمل جراحی اجتناب شود.
از مصرف آسپیرین، داروهای ضد التهاب غیر استروئید (NSAIDs) همچون آدویل، موترین و آلیو و نیز رژیم های غذایی حاوی ویتامین و داروهای هومئوپاتی که احتمال خون ریزی بدن پس از عمل جراحی را افزایش می دهند، خودداری گردد.
لازم است با یک فرد دیگر به منظور رساندن فرد بیمار به خانه پس از عمل جراحی و نیز باقی ماندن با وی برای حداقل بیست و چهار ساعت اول هماهنگ گردد، مگر اینکه با مشورت با جراح یک روش دیگر برای گذراندن دوره ریکاوری پس از عمل جراحی برای بیمار در نظر گرفته شده باشد.
مراقبت پس از تزریق چربی
پیروی دقیق از توصیهها و دستورات پزشک در خصوص مراقبت های پس از تزریق چربی در موفقیت آمیز بودن عمل و کاهش احتمال بروز عوارض تزریق چربی بسیار مهم است.
توصیههای پس از تزریق چربی
– تا 24 ساعت پس از تزریق به هیچ عنوان کار سنگین انجام ندهید و بیشتر به استراحت بپردازید.
– قسمت هایی از بدن که چربی در آن ها تزریق شده است را تا چند روز ماساژ ندهید.
– برای کاهش میزان ورم های به وجود آمده در محل تزریق از کمپرس سرد استفاده کنید.
– کنترل کردن ورم با پوشیدن گنهای ارتجاعی مخصوص ناحیه اهدا کننده چربی.
– عدم قرار گرفتن زیر نور خورشید برای چند ماه و یا استفاده از کرم های محافظت کننده.
– تماس سریع با پزشک در صورت مشاهده کردن هر گونه نشانه عفونت یا مواجهه با خونریزی شدید یا افزایش ناگهانی درد.
– بیمار باید پس از عمل هر چه سریعتر راه رفتن را شروع کند تا ورم کاهش یابد و از تشکیل لخته خون و عوارض تزریق چربی جلوگیری شود.
نتایج انجام این روش به تکنیک انجام و مهارت جراح بستگی دارد و هر چه بتوان تکنیک برداشت و تزریق را با آسیب کمتری انجام داد تا چربی به دست آمده بیشتر زنده بماند، نتایج به دست آمده نیز بهتراست. معمولاطی هفته اول تورم در صورت وجود دارد، سپس میزان آن بسیار کمترمی شود و به هیچ وجه نمای صورت غیرعادی نیست؛ ولی جذب کامل تمامی ورمها و بافت های مرده حداقل ۶ هفته زمان نیاز دارد.
دکتر خرازی در ادامه افزود: مقدار چربی تزریق شده، محلی که چربی در آن تزریق می شود، تکنیک و ابزارهای خاص مورد استفاده برای تزریق، داروهایی که فرد مصرف میکند و همچنین سن و ساختار ژنتیک فرد سبب می شود تا تورم در محل تزریق ایجاد شود. عفونت هم جزو عوارض احتمالی است، هر چند در شرایط استریل خطر عفونت یا انتقال بیماری ندارد زیرا از خود فرد گرفته میشود. بر خلاف ژل و یا پروتز در لمس، قوام بسیار طبیعی دارد چون از جنس چربی خود فرد است.