این طبیعی است که در طول روز سطح انرژی تان افزایش و یا کاهش یابد. عوامل مختلفی می توانند این جریان طبیعی را تحت تاثیر قرار دهند که شامل خواب و سطوح استرس، فعالیت های بدنی و غذایی است که می خورید.
بطور کلی برخورداری از یک وعده ی غذایی یا میان وعده که سوخت بدن راتامین می کند، به شما کمک می کند تا انرژی بیشتری احساس کنید. با این وجود، برخی ازغذاها ممکن است انرژی تان را بگیرند. این مقاله 7 غذایی را که پتانسیل تخلیه انرژی دارند برای شما لیست کرده است.
1. نان سفید، ماکارونی، برنج
دانه ها سرشار از کربوهیدرات هستند که منبع خوبی برای تامین انرژی بدن می باشند. با این وجود دانه های فرآوری شده، مانند آنهایی که در نان سفید، ماکارونی و برنج سفید یافت می شوند، نسبت به سطح انرژی که به بدن می رسانند ضرر بیشتری دارند. این امر تا حدی به دلیل حاوی فیبر بودن لایه ی بیرونی دانه است که به عنوان سبوس شناخته شده اند و حاوی فیبر است، طی فرایندی از آن جدا می شود. به این دلیل دانه هایی که حاوی فیبر کمتری هستند، نسبت به دانه های کامل، سریع تر هضم و جذب می شوند. به این دلیل غذا یا میان وعده دانه های فرآوری شده دارند و بطور کلی سبب افزایش سریع قند خون و سطح انسولین می شوند که بدنبال آن کاهش سطح انرژی رخ می دهد.
در مقابل، دانه های کامل به تنظیم سطح قند خون و ثابت ماندن انرژی در طول روز کمک می کنند. دانه های فراوری شده، فاقد دیگر بخش های دانه ای مانند ریشه هستند. ریشه حاوی بسیاری از مواد مغذی حائز اهمیت بوده که می تواند در حفظ سطح انرژی نقش داشته باشد. برای مثال ریشه خصوصا غنی از ویتامین های گروه ب است که بدن شما می تواند از آن جهت تولید انرژی بهره ببرد. بنابراین، پرهیز از مصرف دانه های فراوری شده یا جایگزین کردن آن با دانه های کامل، می تواند مواد مغذی بیشتری برای بدن شما فراهم کند و از کاهش و یا افزایش انرژی تان جلوگیری نماید.
خلاصه دانه های فراوری شده در مواد غذایی مانند نان سفید، ماکارونی و برنج سفید یافت می شوند؛ آنها حاوی مواد مغذی کمتری هستند و احتمالا سطح قند خون را افزایش می دهند که هر دو این عوامل می توانند سطوح انرژی تان راتخلیه نمایند.
2. غلات صبحانه، ماست و دیگر مواد غذایی حاوی شکر افزوده شده
بسیاری از مواد غذایی موجود در بازار مملو از شکر افزوده شده اند و زمانی که مدام مورد استفاده قرار بگیرند، می توانند سبب بروز عارضه در سطح انرژی تان شوند. برای مثال بسیاری از افراد غلات صبحانه را بطور منظم جهت دریافت انرژی مصرف می کنند. با این حال بسیاری از انواع آن در تحقق بخشیدن به انرژی مورد انتظار برای شروع روز ناتوان هستند. به این دلیل است که اکثر غلات صبحانه حاوی فیبر بسیار کم و مقدار قابل توجهی از قند اضافه شده است. در واقع 50 درصد از کل کربوهیدرات موجود در بسیاری از غلات صبحانه ی محبوب را تشکیل می دهد. این ترکیب از قند بالا و فیبر کم می تواند سطح قند خون و انسولین را افزایش دهد و همچنین منجر به افزایش انرژی بدنبال افت آن شود.
علاوه براین، برخی تحقیقات نشان می دهند که خوردن غذاهایی با قند بالای افزوده شده، احتمال تمایل به غذاهای شیرین را افزایش می دهد و یک چرخه ی تخلیه انرژی بالقوه ایجاد می کند. جهت اجتناب از اثر حذف انرژی غلات سرشار از شکر، انتخاب انواع بدون شکر اضافه شده حداقل حاوی 4-5 گرم فیبر در هر وعده است. دیگر مواد غذایی محبوب برای صبحانه که حاوی مقادیر بالای شکر اضافه شده هستند، شامل: ماست طعم دهنده، آبمیوه، کلوچه و حتی دیگر انواع نان می باشند. اگر به دنبال بالا نگه داشتن سطح انرژی خود هستید، احتمالا از پرهیز یا پیدا کردن جایگزین های شیرین بهتر بهره مند خواهید شد.
خلاصه مواد غذایی حاوی شکر بسیار، می توانند به جای افزایش انرژی شما سبب کاهش آن شوند. آن ها همچنین می توانند تمایل به غذاهای شیرین که سبب ایجاد چرخه ی زاینده ی انرژی می شود را افزایش دهند.
برگردان عرب زاده