تاثیر جویدن غذا بر سلامت کبد

سعی کنید در خوردن غذا عجله نکنید. آرام جویدن غذا تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلای شما به بیماری کبد چرب خواهد گذاشت. خوب جویدن غذا باعث هضم بهتر آن و کاهش وزن شما میگردد. همچنین در افزایش سلامت کبدتان نیز تاثیر خواهد گذاشت.


یک پژوهشگر طب سنتی گفت: برای حفظ سلامتی کبد، شروع به غذا خوردن تنها هنگامی مجاز است که اشتهای واقعی وجود داشته باشد؛ مدت زمانی که برای هر وعده غذایی صرف می‌شود، باید بیش از ۲۰ دقیقه باشد

زهرا گرجی درباره مراقب از کبد اظهار کرد: یکی از مهمترین اصول مراقبت از کبد در طب ایرانی، رعایت قوانین خوردن و آشامیدن است, برای حفظ سلامتی کبد، شروع به غذا خوردن تنها هنگامی مجاز است که اشتهای واقعی وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: مدت زمانی که برای هر وعده غذایی صرف می‌شود، باید بیش از 20 دقیقه باشد, خوب جویدن غذا، نخستین مرحله از هضم غذاست که علاوه بر کنترل حجم غذای مصرفی، بر هضم خوب غذا نیز مؤثر است.

تاثیر جویدن غذا بر سلامت کبد

این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: جویدن همراه با توجه به طعم و اجزاء غذای مصرفی توصیه می‌شود, اگر افراد سریع غذا می‌خورند و هر وعده غذایی‌شان کمتر از 15 دقیقه طول می‌کشد، حتما تمرین‌های مربوط به خوردن با تفکر (Mindful eating) را انجام باید دهند, به رنگ، شکل و بوی غذا باید دقت شود, خدا را برای نعمت غذایی که در برابر شماست، شکر کرد.

گرجی توضیح داد: علائم اشتهای واقعی, سبکی شکم, نبض ضعیف, افزایش حواس به خصوص بویایی, عدم تمایل فرد به خواب و کم شدن آب دهان است همچنین افراد توجه کنند, بعد از اینکه اشتهای واقعی به وجود آمد، در صرف غذا تاخیر نکنند آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا از راه‌های کاهش وزن در افراد است چرا که وقتی غذا خوب جویده می‌شود هضم بهتری پیدا می‌کند و مواد زائد کمتری تولید می‌شود.

وی متذکر شد: افراد از امروز تمرین خوب جویدن را آغاز کنند, بعد از هر لقمه‌ای که در دهان گذاشته می‌شود، قاشق را بر زمین گذاشته و به طعم، بافت غذا، اجزائی که در غذا وجود دارد و احساسی که در دهان ایجاد می‌کند، فکر کنند، تا زمانی که غذا به‌صورت کاملاً جویده شده در نیامده، آن را فرو ندهید, این تمرین را به‌مدت یک هفته ادامه دهند, برای انجام بهتر این تمرین، غذا را در محیطی آرام خورده شود, از تماشای تلویزیون، بحث و خواندن روزنامه یا کتاب خودداری شود.

تسنیم