حتما برای شما هم تابحال پیش آمده باشد که ناخن انگشت شستتان در گوشه این انگشت فرو رفته باشد. این عارضه درد زیادی به همراه دارد و می تواند با عفونت همراه شود. در ادامه با دلایل ایجاد این عارضه و روش های درمان آن آشنا خواهید شد.
وقتی ناخن در گوشه انگشت شست پا فرو می رود غالبا بخاطر کوتاه کردن زیاد ناخن پا و انگشتان دست پدید می آید. شما هم احتمال دارد مثل اکثر افراد دیگر زمانی که ناخن هایتان را کوتاه میکنید اطراف آنرا به حالت هلالی، گرد و خمیده شکل دهید تا به فرم انگشت دربیاید. هرچند این روش صحیح نیست چون با رشد ناخن این خطر وجود دارد که ناخن شما زمانی که رشد می کند در گوشت گوشه انگشت شست پا وارد می شود. دلیل دیگر این ناراحتی استفاده از کفش های تنگ است و در کسانی که شغل آنها طوری است که در زمان کار به انگشت شستشان دائما ضربه وارد می شود که باید از کفشهای ایمنی ویژه استفاده کنند.این عارضه ای است که اقدام دیرهنگام برای درمان آن باعث بروز عفونت مغز استخوان و یا سرطان می شود. بهتر است برای درمان این عارضه مصر باشید و زمان را از یاد نبرید.
دلیل عفونت ناخن انگشت پا
فرورفتن ناخن پا در گوشه انگشت شست پا غالبا با یکی از مشکلات زیر همراه است:
۱. شکل ناخن زیاد از حد طبیعی و منحنی باشد.
۲. ناخن پا زیاد از حد کوتاه شود به گونه ایکه بافت بتواند روی آن فشار وارد کند.
۳. فرد پرتحرکی باشد که توقفهای ناگهانی داشته باشد (گیرکردن انگشت پا).
مقابله با عفونت ناخن انگشت شست پا
کفشهای خوب و استاندارد بپوشید. ناخنهای پا را به خوبی کوتاه کنید. به خصوص بیماران مبتلا به دیابت شیرین یا مشکلات عروق محیطی باید در کوتاه نمودن ناخنهای پا دقت کنند. در این مشکلات به دلیل جریان خون مختل پا، آسیب به پا مشکل ساز است.
در زمان کوتاه کردن ناخن دقت کنید ناخن گیر تیز بکار ببرید واز کوتاه نمودن گوشه های ناخن خودداری کنید. انگشت شست پا گوشت زیادتری نسبت به انگشتان دیگر دارد. تمیز و خشک نه داشتن پا از اهمیت بالایی برخوردار است. کفش باید سایزپای شما باشد. کفش های تنگ به گوشه انگشت شست پا فشار وارد میکنند و خطر بروز این عارضه را افزایش میدهند. در صورت امکان در محل کار یا تحصیل از صندل استفاده کنید. در صورتی که شغل شما به صورتی است که خطر وارد شدن ضربه به انگشت شست پا وجود دارد، از کفش های ایمنی که در نواحی پیشین آن فلز محافظ وجود دارد استفاده کنید.
نشانه های عفونت انگشت شست پا
درد هنگام لمس، قرمزی، متورم شدن و احساس گرما در انگشتان پا در محلی که لبه تیز ناخن در چین بافتی این منطقه فرو رفته است. زمانی که بافت اطراف ناخن دچار التهاب می شود غالبا در قسمت آسیب دیده عفونت پدید می آید.
نخست گوشه ناخن متورم و دردناک می شود اما اگر به سرعت درمان نشود، پس از مدتی احتمال قرمز و عفونی شدن وجود دارد. درد زیاد در گوشه انگشت شست پا باعث اشکال در راه رفتن و ایجاد لنگش میگردد. این عارضه در نوجوانان به وفور مشاهده می شود و در هر انگشتی از پا می تواند پدید بیاید اما در انگشت بزرگ پا بیشتر مشاهده می شود در این عارضه ناخن در پوست اطرفش فرو رفته وباعث ایجاد زخم در آن می شود. پس از مدتی بافت، دچار عفونت شده و رشد میکند و سطح کنار ناخن را پوشش میدهد. این بافت غالبا عفونی بوده و پر از ترشح چرکی می شود. طولانی شدن این عفونت باعث نفوذ آن به استخوان انگشت شست پا می شود و عوارض زیادی در انتظار بیمار خواهد بود.
فرو رفتن ناخن در گوشت، برای مبتلایان به امراض قندی بسیار خطرساز است و در صورت عدم درمان به موقع نیاز به جراحی پیشرفته و قطع عضو می شود. به این خاطر بیماران دیابتی باید نسبت به مراقبت از پاهایشان بیشتر دقت کنند.
گوشه انگشت شست پا
این عارضه به دلایل دیگری هم بوجود میاید. برخی مواقع مادرزادی است. در این موارد سایز ناخن برای انگشت بزرگ است و چون فضای کافی ندارد وارد پوست شده و رشد کرده و فرو میرود. برخی مواقع ضربه به انگشت شست پا یا ضربه خوردن با جسم سنگین باعث ایجاد این عارضه می شود. با این حال رایج ترین علل ایجادکننده آن، کوتاه کردن ناخن به صورت نادرست و استفاده از کفش تنگ به ویژه در افرادی که زمان طولانی ازطول روز پایشان در کفش است و یا در محل کار خود سرپاهستند..
با سلام ناخن پای بنده در حال حاضر به نقطه تورم و قرمزی و عفونت شدید با درد بسار زیاد شده
به دستور پزشک و نسخه ایشان 10 روز است که ار کپسول سفال ایکس 500 هر 6 ساعت یکبار استفاده می کنم ولی هیچ تاثیری نکرده است چه کنم از کار افتاده ام؟؟؟
سلام اگر این مطلب کمکی به شما نکرد لطفا به توصیه پزشک ادامه بدین برای درمان .