شکستگی دندان و فاصله بین دندان ها باعث از بین رفتن لبخند زیبا می شود به همین منظور دکتر نظری با استفاده از روش های نوینی همچون تکنیک کامپوزیت و باندینگ دندان این عیوب را اصلاح می کند.
آشنایی باباندینگ کامپوزیتی
باندینگ دندان با مواد همرنگ یکی از درمانهای دندانپزشکی زیبایی است که به منظور زیباسازی دندانها انجام میشود. کامپوزیت دندان از ذراتی مانند سیلیکون دی اکسید یا کوارتز تهیه میشود و با رزین سنتزی سختی روی دندان چسبانده (باندینگ) میشود. مواد کامپوزیت با هم مخلوط میشود تا رنگ، سختی و شفافیتی مطابق دندان طبیعی بیمار را به دست بدهد. بنابراین چنین درمان ظریفی نیاز به دقت نظر و ذوق هنری دندانپزشک دارد. کامپوزیت برای پوشاندن لکهها، شکستگیها و تغییر رنگ دندان، بستن فاصله بین دندانی و پر کردن دندان پوسیده به کار برده میشود. به علاوه مواد باندینگ گزینهای مناسب برای ترمیم شکستگی دندانهای جلو محسوب میشود.
کاندیدای باندینگ دندان
تمام مشکلات دندانی زیر به روش باندینگ قابل درمان است:
پوسیدگی دندان
– پوسیدگی دندان علاوه بر اثر مخربی که بر سلامت دندان میگذارد و حتی ممکن است به از دست دادن آن بیانجامد، زیبایی لبخند و صورت را نیز تحتالشعاع قرار میدهد. در این شرایط مواد کامپوزیت برای پر کردن دندان به کار برده میشود تا استحکام و زیبایی دندان را به آن برگرداند. باندینگ دندان برای ترمیم دندان شکسته، لب پر شده یا ترک خورده نیز کاربرد دارد.
لکههای دندان
– بعضی لکههای دندان دائمی است و با سفید کردن یا بلیچینگ از بین نمیرود. در این حالت باندینگ دندان به منظور پوشاندن این لکهها و دیگر نقصهای زیبایی انجام میشود.
پرکردگیهای نقرهای (آمالگام)
– اگر درصدد تجدید پرکردگیهای نقرهای رنگ آمالگام هستید، بهترین ماده برای این کار کامپوزیت است. مواد همرنگ کامپوزیتی علاوه بر زیبا کردن دندان نسبت به آمالگام مقاومت بیشتری نیز دارد.
اصلاح طرح لبخند
– باندینگ کامپوزیتی برای بهبود شکل و اندازه دندانهای بیماران نیز به کار برده میشود. با مواد کامپوزیت میتوان فاصله بین دندانها را نیز پر کرد.
مراقبت از دندان با پوشش کامپوزیت
دکتر نظری در ادامه افزود: دندانها پس از باندینگ نیاز به مراقبت خاصی ندارد و کافی است بیمار بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. حداقل دو بار مسواک زدن در روز، روزانه یک بار نخ کشیدن و یک یا دو بار در روز استفاده از دهانشویه ضدعفونی کننده در کنار مراجعه منظم به دندانپزشک و جرمگیری دورهای سلامت دندان را تضمین میکند.
ازآنجایی که احتمال ترک خوردن و شکستن مواد باندینگ وجود دارد، باید عادتهایی مانند جویدن ناخن، جویدن مداد، یخ یا اشیاء دیگر را ترک کرد و از دندان به جای دربازکن استفاده نکرد. همچنین باید به محض احساس تیز شدن لبه دندان یا داشتن حسی عجیب هنگام گاز زدن و جویدن غذا به دندانپزشک مراجعه کرد.
فرق ونیر کامپوزیت با ونیر پرسلن
– کامپوزیت ونیر ها در داخل مطب و توسط شخص دندانپزشک زیبایی قابل ساخته شدن هستند اما ونیرهای پرسلن پس از پروسه قالب گیری و فرستادن قالب ها به آزمایشگاه، ساخته می شوند که هم از نظر طول مدت زمان ساخت و هم حین استفاده با یکدیگر متفاوتند.
– اگر بنا به دلایلی ونیرها دچار آسیب دیدگی شدند ، می توان ونیر کامپوزیت را اصلاح و ترمیم نمود اما ونیر پرسلن لازم است تعویض گردد.
– عموما ونیر کامپوزیت هزینه کمتری نسبت به ونیر پرسلن دارد.
– برای جای گذاری ونیر کامپوزیت دندانپزشک نیازی به تراش دندان ندارد و آسیبی به سطح دندان های سالم وارد نمی شود در حالی که برای استفاده از ونیر پرسلن لازم است دندان ها تراش داده شوند.