بدست آوردن و حفظ وزن مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد، خصوصا در یک جامعه ی مدرن که مواد غذایی بطور مداوم در دسترس هستند. با این وجود عدم دریافت کالری به مقدار کافی، چه به علت محدودیت غذایی عمدی، کاهش اشتها یا دلایل دیگر می تواند یک نگرانی باشد.
در واقع، کم خوردن به طور منظم می تواند منجر به بروز تعدادی از مسائل روحی، جسمی و بهداشت روان شود. در اینجا 9 نشانه مبنی بر اینکه به اندازه ی کافی غذا نمی خورید وجود دارد.
1. سطح انرژی پایین
کالری ها واحد های انرژی هستند که بدن شما جهت عملکرد خود به آنها نیاز دارد. زمانی که به مقدار کافی کالری نمی خورید، احتمال آن می رود که بیشتر اوقات احساس خستگی کنید. تعداد کالری هایی که برای کارهای معمولی در یک دوره ی 24 ساعته به آنها نیاز دارید، به متابولیسم استراحت شما باز می گردد. میزان متابولیسم اکثر افراد بیش از هزار کالری در روز است. افزودن فعالیت فیزیکی ممکن است نیاز بدن به هزار کالری دیگر یا مقدار کالری بیشتر افزایش یابد.
اگر چه هورمون ها نیز نقش موثری در تعادل انرژی دارند، بطور کل اگر مقدار کالری بیش از نیاز خود دریافت نمائید، بیشتر آن را به عنوان چربی ذخیره خواهید کرد. محدود کردن دریافت کالری به کمتر از 1000 در هر روز می تواند میزان متابولیسم شما را کاهش دهد و منجر به خستگی شود، زیرا شما مقدار کالری کافی حتی برای عملکرد های ساده ای که شما را زنده نگه می دارند را دریافت نکرده اید. خوردن کالری خیلی کم، می تواند بدلیل انرژی ناکافی برای ورزش کردن و یا انجام حرکاتی بیش از نرمش منجر به خستگی شود.
2. ریزش مو
ریزش مو ممکن است بسیار نگران کننده باشد. از دست دادن روزانه ی چندین تار مو امری عادی می باشد. با این وجود اگر متوجه ریزش بیشتر موهایتان هنگام شانه زدن و خشک کردن موها پس از حمام شدید، ممکن است علت آن این باشد که به اندازه ی کافی غذا نمی خورید. بسیاری از مواد غذایی جهت حفظ رشد موی سالم و طبیعی مورد نیاز است. دریافت مقدار ناکافی کالری ها، پروتئین، بیوتین، آهن و دیگر مواد مغذی یکی از شایع ترین دلایل ریزش مو می باشد. در اصل، در صورتی که به مقدار کافی کالری و مواد مغذی کلیدی را دریافت نکنید، بدنتان سلامت قلب، مغز و دیگر ارگان ها را بیشتر از رشد مو اولویت بندی می کند. ریزش مو ممکن است نتیجه ی دریافت ناکافی کالری ها، پروتئین و ویتامین های خاص و مواد معدنی باشد.
3. گرسنگی مداوم
نخوردن غذا به مقدار کافی سبب تغییر هورمون ها می شود تا از این طریق کالری و مواد مغذی بدن جبران شود.
4. توانایی باردارشدن
مصرف خیلی کم کالری، می تواند سیگنال های هورمون تولید مثل را مختل نماید که این امر موجب بروز اشکال در باروری می شود.
5. مشکلات خواب
نخوردن غذا با کیفیت پایین خواب، از جمله طولانی شدن خواب و صرف زمان کم در خواب عمیق مرتبط می باشد.
6. زود رنجی
اگر مسائل کوچک سبب رنجشتان می شود، این امر با غذا خوردن به میزان ناکافی مرتبط است. مصرف طولانی مدت مواد غذایی، کالری کم و محدودیت های غذایی با زود رنجی و کج خلقی مرتبط است.
7. احساس سرمای همیشگی
مصرف خیلی کم کالری، منجر به کاهش حرارت بدن می شود که ممکن است ناشی از کاهش سطح T3 هومون تیروئید باشد.
8. یبوست
رژیم سخت و کم غذا خوردن می تواند منجر به یبوست شود و همچنین تاحدی سبب کاهش مواد تشکیل دهنده ی مدفوع و حرکت کندتر مواد غذایی در دستگاه گوارش می شود.
9. اضطراب
اگرچه رژیم گرفتن خود سبب کج خلقی می شود، اضطراب کامل می تواند در پاسخ به دریافت کالری خیلی کم رخ دهد. اضطراب همچنین در افراد چاقی که رژیم غذای کم کاری را مصرف می کنند وجود دارد. برای کاهش اضطراب هنگام تلاش جهت کم کردن وزن، اطمینان حاصل کنید که به مقدار مناسب کالری دریافت کرده اید و رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی ماهی چرب جهت اطمینان از اینکه امگا 3 ای را دریافت می کنید که ممکن است به کاهش اضطراب کمک کند. دریافت کالری خیلی کم منجر به کج خلقی، اضطراب و افسردگی در نوجوانان و بزرگسالان می شود.
کلام آخر
با وجود اینکه پر خوری سبب بوجود آمدن مشکلات سلامت بسیاری می شود، کم خوری نیز ممکن است مشکل ساز شود. این امر علی الخصوص زمانی صحت دارد که با محدودیت های کالری شدید یا مزمن همراه باشد. در عوض، برای کاهش وزن بصورت پایدار، کافی است اطمینان حاصل نمائید که حداقل 1200 کالری در روز به بدنتان رسانده اید. بعلاوه، بدنبال این 9 نشانه باشید که بفهمید آیا به غذایی بیش از آنچه در حال حاضر می خورید نیاز دارید.
برگردان عرب زاده