امروزه از انواع جراحی های زیبایی از جمله پروتز گذاری برای زیبایی بهتر چهره و جوانسازی آن استفاده می شود. اکثر متقاضیان از لاغری صورت و افتادگی گونه رنج میبردند. در ادامه با نحوه پروتزگذاری گونه آشنا خواهید شد.
امروزه دو نشانه اصلی را می توان برای کسانی که احتیاج به پروتز گونه دارند مورد توجه قرار داد. دسته نخست برای کسانی که است که گونه های به نسبت چاق دارند و دسته دوم به پیری چهره و صورت مربوط می شود دلیل نخست غالبا یک نکته ژنتیکی است که موجب می شود چهره فرد جذابیت کمتر نسبت به فرمی داشته باشد که استخوان گونه ها دارند. عمل پروتز یا همان برجسته سازی گونه غالبااً بر روی کسانی انجام می شود که در سنین میان20-40 سال قرار دارند. عمل جراحی پروتز زیر شقیقه هم بسیار مشابه به جراحی پروتز گونه می باشد با این فرق که مقداری پایین تر از استخوان گونه صورت میگیرد و به این ترتیب می توان اثرات ناشی از بالارفتن سن و قرورفتگی های ایجاد شده را برطرف کرد. این روزها 4 عامل زیر را می توان به عنوان عوامل مهم ایجاد کننده پیری چهره مورد توجه قرار میگیرند که موجب میشود فرد احتیاج به عمل پروتز چانه و کاشت گونه صورت پیدا کند که این عوامل شامل:
نور خورشید، که می تواند باعث آسیب رساندن به کیفیت پوست شود.
چین خوردن پوست، که موجب تورفتگی در پوست میگردد.
افتادگی، که موجب شل شدن پوست و افتادگی آن می شود.
کم حجم شدن ، که به عنوان مثال موجب گودی گونه می شود..
چه گزینه هایی برای رفع مشکل در این نواحی وجود دارد؟
اگرمی خواهید گونههایی برجسته و جوان داشته باشید، میتوانید ترفندهای گونه گذاری بدون جراحی مانند تزریق ژل و چربی را در پیش بگیرید. پیش از اینکه زمان بگذرد اقدام کنید! تغیییر توازن صورت در نحوه جوانسازی بسیار حائز اهمیت است. تزریق چربی گونه معمولا به تنهایی باعث بهبود ظاهر خطوط زیر صورت با بالا آوردن و تقویت کردن بافتهای بالایی میگردد.
از جمله انتخاب های موجود در این زمینه استفاده از مواد قابل تزریق گونه می باشد به این ترتیب می توان از تزریق های موقت یا با دوام مناسب برای این ناحیه از بدن را بکار برد. این انتخاب های گونه گذاری بدون جراحی در دراز مدت قیمت بالایی نسبت به استفاده از ایمپلنت های دائمی دارند.
در برخی افراد انتقال و پیوند چربی می تواند گزینه مناسبی برای برجسته کردن گونه باشد.در هر صورت غالبا انتقال چربی دوام و ماندگاری کمتری دارد و تا هشتاد درصد تزریق صورت گرفته با گذشت زمان جذب شده و از بین می رود و به همین خاطر عمل زیبایی پروتز گونه از توانایی کمتری نسبت به دیگر روش های موجود برخوردار است..
انواع ایمپلنت
این روزها انواع مختلف ایمپلنت ها وجود دارد که به روش های متفاوت برای افزایش حجم گونه، پر شدن گود رفتگی زیر استخوان گونه یا به حالت ترکیبی برای انجام هر 2 حالت درمانی بالا استفاده میگردد. معمول ترین نوع ایمپلنت ها جزو انواع پروتز گونه از سیلیکون تولید می شوند. ایمپلنت های تولید شده از سیلیکون برای 30 سال قابل استفاده بوده است و هدف آنها تولید ایمپلنت های دائمی می باشد. همچنین ایمپلنت های سیلیکون توانایی پذیرش بسیار مناسبی هستند و به وسیله بدن پس زده نمی شوند، ولی برای دوری از عفونت آنها احتیاج به مراقبت های ویژه وجود دارد. مناسب ترین ماده برای ایمپلنت های صورت سیلیکون می باشد. از این ماده برای دراز مدت در بدن و همچنین در اکثر روش های درمانی و ابزارهای جراحی بکار برده می شود. زمانی که سیلیکون روی استخوان جای می گیرد، بیمار آن را مانند استخوان خود حس می کند. ویژگی اصلی این ماده در نرم بودن آن است، سیلیکون سازش خوبی با آناتومی بدن دارد و هیچ موقع لبه تیز پیدا نمی کند. شاید بزرگترین مزیت این ماده در این نکته باشد که اگر ایمپلنت سیلیکون احتیاج به برداشتن یا جایگزینی داشته باشد، توانایی انجام عمل برداشتن پروتز گونه به راحتی وجود دارد. بعضی از ایمپلنت ها از پلی اتیلن متخلخل تولید می شوند و مخاطرات فراوانی در زمان نیاز به برداشتن یا جایگزینی آنها ایجاد کنند.
این ایمپلنت ها امکان رشد بافت نرم را ایجاد می کنند و در زمان برداشتن موجب خارج شدن بافت و یا خالی شدن بافت نرم می شوند. در حین خارج کردن ایمپلنت نباید بافت و عضلات متصل به آن جدا شوند و بعضی جراح ها از خارج نمودن اینگونه ایمپلنت ها پیشگیری می کنند، چون ریسک آسیب رسیدن به بافت و عصب در این وضعیت بالا است. از دیگر پیامدهای استفاده از ایمپلنت های سخت در این است که این ایمپلنت ها نمی توانند با ساختمان زیرین خود انطباق پیدا کنندو به همین دلیل احتمال دارد بیمار با یک لبه یا برآمدگی زمان استفاده از آنها مواجه گردد. با ملاحظه این مشکلات،بکاربردن این ایمپلنت ها تنها در زمانی بلامانع است که ایمپلنت برای همیشه مورد استفاده قرار بگیرد و احتیاجی به برداشتن آن وجود نداشته باشد. اکثر مواد مختلف وجود دارند که می توان از آنها جهت ایمپلنت استفاده کرد.
مدت زمان ماندگاری ایمپلنت ها در پروتز زیبایی گونه
این سوال اکثر بیماران است پاسخ این است که ده ها سال یا حتی برای همه عمر ماندگاری داشته باشد. با دقت به اینکه ایمپلنت بر روی ساختار استخوانی عمیق زیر پوست جای می گیرد و از راه یک پیچ ویژه ریز کوچک در محل خود ثابت می شود توانایی جابجایی آن وجود ندارد. بر عکس ژل های تزریقی و عوارض تزریق چربی گونه و عمل جراحی پیوند، ایمپلنت های گونه یک قسمت دائم از استخوان های صورت هستند. به یاد داشته باشید که هر چه نتیجه این عمل به صورت گسترده با دوام است، اما قابلیت برداشتن ساده پروتز گونه با بی هوشی موضعی در هر زمان هست.
چگونه می توان از سایز مناسب ایمپلنت (اندازه پروتز گونه) برای خود مطلع شد؟
این موضوع یک مسئله مربوط به کاربرد ایمپلنت های صورت و روش برجسته سازی گونه است و بطور عمده بستگی به تجربه پزشک متخصص دارد. در این حالت جراح متخصص می تواند زمان کافی را برای بیمار گذاشته و به وی کمک کند اندازه پروتز گونه مناسب خود را برگزیند. همراه با شنیدن خواسته های بیمار و بررسی نیازهای وی، می توان از آزمایش ایمپلنت بر روی صورت بیمار با بکاربردن روش های ویژه بهره مند شد که به این ترتیب می توان بهترین ایمپلنت را از لحاظ اندازه و ظاهر برای هر بیمار برگزید.
عمل پروتز گونه چگونه است؟
روش گونه گذاری ها به این حالت است که جراح متخصص می تواند این ایمپلنت ها را با بی حسی موضعی در مطب یا بیمارستان انجام دهد. عمل پروتز گونه در وضعیت سرپایی به صورت تقریبی به مدت 1 ساعت انجام می شود. کاشت گونه برای کسانی که چهره لاغر ی دارند مناسب است .
بی حسی موضعی و مواد مربوط به آن در عمل گونه گذاری به این خاطر استفاده می شود که بیمار در وضعیت بسیار خوب یا حتی وضعیت خواب قرار داشته باشد. در این حالت مواد بی حسی تزریق شده می توانقسمتیی را که قرار است روی آن کار شود بی حس کند. سپس یک شکاف کوچک درون لبه بالای گونه یعنی دقیقاً جایی که ایمپلنت در آن قرار است وارد شود، ایجاد می شود. برای وارد کردن ایمپلنت، از بخیه برای سفت شدن ایمپلنت به پوست و یک تکیه گاه استفاده می شود. انجام این کار می تواند از جابجایی بعدی پروتز بعد از استفاده پیشگیری کند و با ایجاد فشار اضافی به ایمپلنت تورم های احتمالی پس از عمل را کاهش دهند. از بخیه های حل شونده می توان درون دهان استفاده کرد،ولی این بخیه ها به حدی در بالای دهان جای می گیرند که حتی زبان بیمار هم نمی تواند بخیه ها را حس کند.
پس از عمل جراحی، یک پوشش پارچه ای تنگ مانند ماسک برای پوشاندن صورت بیمار استفاده می شود. این پوشش کمک می کند تورم بعد از عمل جراحی کاهش پیدا کند و ایمپلنت در محل مناسب خود در سطح استخوان برجای بماند و در بافت نرم صورت جابجا نشود. هزینه جراحی گونه صورت هم در افراد متغییر است.
مراقبت های بعد از عمل جراحی
پس از جداکردن تکیه گاه و بخیه های بکاربرده شده بر روی گونه، سطح مراقبت های بعد از عمل جراحی کاهش می یابد. در این زمان بهتر است از دهان شویه با آب نمک برای پیشگیری از عفونت بخیه ها استفاده شود. در هر صورت این بخیه ها به راحتی حل می شوند. عمل جراحی پروتز گونه نتیجه آنی برای متقاضی به همراه دارد، ولی برای کاهش ورم و کبودی ایجاد شده به مقداری زمان احتیاج دارد.
هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.