گوشت بوقلمون دارای پروتئین بسیاری نسبت به بقیه گوشت ها می باشد. مصرف این گوشت فواید بسیاری دارد و در حفظ سلامتی بدن بسیار کمک می کند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص فواید گوشت بوقلمون آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
مصرفکنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمیآورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیه ای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر مینمایند. در سالهای اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.
پروتئين موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بيشتر است
رییس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهار کرد: گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی ميان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عكس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند كم نمی شود.
علیرضا فانی خاطرنشان کرد: بوقلمونهای تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سياه، الوان، سفيد و طلايی است كه از استانهای اردبيل، زنجان، آذربايجان شرقی و غربی جمع آوری شده و مورد مطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول ساليان متمادی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مردم روستاها نيز به دلايل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرايط خاص فيزيولوژيكی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَس چَر مزارع مبادرت به نگهداری اين حيوان به صورت گلهای در جوار فعالیتهای كشاورزی و دامداری میکنند.
رئيس بخش تحقیقات علوم دامی تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان شرقی یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون 4 برابر ميگو است (80% عامل تشكيل كلسيم در استخوانهای بدن فسفر است) و ميزان فسفر در بوقلمون 238 میلیگرم در 100 گرم است.
وی افزود: پروتئين موجود در بوقلمون 81/28% و بدين معنی پروتئين آن از هر گوشتی بيشتر است.
فانی تاکید کرد: از رسالتهای اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی استان و بخش تحقیقات علوم دامی مرکز که ایستگاه تحقیقات بوقلمون را پشتیبانی میکند طراحی و اجرای پروژههای تحقیقاتی است با توجه به پتانسیلهای مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیتهای زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده که در كنار كارهای تحقيقاتی پرورش دهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ايستگاه تحقيقات بوقلمون علاقه نشان میدهند.
در گوشت بوقلمون مقدار زيادي امگا-3 وجود دارد
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان شرقی در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف اظهار کرد: در گوشت بوقلمون مقدار زيادي امگا-3 وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول میشود و از مزمن شدن بیماریها جلوگيري ميکند، بوقلمون دارای انواع ويتامين B ازجمله 1B، 3B، 6B و 12B به ميزان 7/7 میلیگرم در 100 گرم است و براي جلوگيری از افسردگی و بيماری MS و از بين بردن کمخونی مؤثر است و سديم موجود در گوشت بوقلمون 33 میلیگرم در 100 گرم است كه از بيماري های قلبی جلوگيري می كند و باعث تنظيم فشار خون می شود و همچنين سديم عامل جذب كلسيم و فسفر در بدن است.
احمدرضا حسنی با اشاره به بهترین زمان تلقیح مصنوعی در بوقلمون های بومی ادامه داد: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمون های بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمون های ایستگاه تاتار و همینطور تاثير برنامههای مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان توليد تخم و جوجه درآوری در بوقلمون های بومی ايستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند قلمداد می شوند.
وی از دیگر تحقیقات محققان مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان شرقی گفت و افزود: بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمون های بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمونهای آذربایجان، بررسي اثر وزن تخم بر روي ميزان جوجهدرآوری، زمان تفريخ و افزايش وزن بدن در بوقلمون های آذربايجان شرقی، اثرات همخونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمون های بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمونهای بومی آذربایجان از پروژههای تحقيقاتي مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ايستگاه محسوب می شوند.
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان شرقی یادآور شد: طبق برآوردهای انجام شده میتوان گفت مصرف گوشت بوقلمون در طی 25 سال گذشته در دنیا به طور تقریبی دو برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در كشور اظهار داشت: گوشت بوقلمون به عنوان يكی از 14 ماده غذایی معجزه گر معرفی شده است.
حسنی تاکید کرد: این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآوردههای جنبی آن در سبد مصرفی خانوادههای ایرانی باشیم.
مصرف گوشت بوقلمون به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از طرف دیگر به دلیل نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، توصیه میشود تا از این ماده غذایی مصرف کنند چرا که به صورت گذرا و کوتاهمدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد میشود.
پس با در نظر گرفتن ارزش تغذیهای گوشت بوقلمون می توان آنرا در سبد غذایی خانواده گنجاند.
منبع: آوای رودکوف