وقتی به سن 40 سالگی می رسید ممکن است تناسب اندام و تغذیه خوب را اولویت زندگی خود قرار دهید و حتی احساس کنید که سالم تر از همیشه هستید اما این به آن معنا نیست که در سلامت کامل به سر می برید. به وضوح می توان گفت 40 سالگی زمان مناسبی برای ارتباط زنان با پزشک مراقبت های اولیه است.
همانطور که شما مسن تر می شوید خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان نیز بیشتر می شود. مراجعه ی مرتب و زود هنگام به پزشک می تواند به پیشگیری، پیش بینی و درمان بیماری ها کمک کند. با متخصص خود مشورت کنید تا شما را سالم نگه دارد. در اینجا نگاهی به آزمایشات پزشکی که باید در این دهه انجام دهید می اندازیم:
1. بررسی فشار خون
بررسی فشار خون نباید فقط به سن بالا محدود شود؛ زیرا انجمن قلب آمریکا توصیه می کند فشار خون باید هر سال یا دو سال یک بار از سن 20 سالگی تست شود. فشار خون بالا یک عامل خطر عمده برای بیماری های قلبی و سکته مغزی است که به ندرت علائم مشخص دارد. فشار خون طبیعی کمتر از 120/80 میلی متر جیوه است.
2. کلسترول خون
همانطورکه فشار خون می بایست بررسی شود، کلسترول بد خون (LDL) و کلسترول خوب خونHDL) ( و تری گلیسیرید باید بررسی شود. بیماری قلبی قاتل اصلی زنان است و حدود 22 درصد مرگ و میر در زنان را تشکیل می دهد. ( شما می توانید کلسترول خود را به طور طبیعی توسط غذا پایین بیاورید.)
3. دیابت
اگر فاکتورهای خطرناكی مانند چاقی یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، پزشک قند خون شما را مداوم نظارت می کند در غیر این صورت، انجمن دیابت توصیه می کند که آزمایشات دیابت از سن 45 سالگی می بایست شروع شود.
4. ماموگرافی
شروع غربال گری سرطان سینه توسط ماموگرام می تواند از اوایل دهه ی چهل سالگی انجام گیرد. پزشک می تواند به شما به تصمیم گیری بهتر زمان غربال گری سرطان کمک کند؛ بعضی از عوامل مانند سابقه خانوادگی زمان دقیق انجام غربال گری را مشخص می کند.
5. معاینه ی چشم
حتی اگر بینایی شما 10/10باشد شگفت زده نشوید چون ممکن است به طور ناگهانی در خواندن منو های رستوران و پیام های متنی دچار مشکل شوید. نزدیک بینی چشم خطرناک نیست و خرید یک عینک از داروخانه کافی است. انجمن اپیومتریک توصیه می کند هر شخص از اوائل 18 سالگی می بایست در معرض آزمایشات (نزدیک بینی- دور بینی) چشم قرار بگیرد ولی با شروع 40 سالگی باید هر 1-3 سال شبکیه ی چشم نیز بررسی شود.
6. عملکرد تیروئید
حدود 13٪ از زنان 35-65 ساله مبتلا به کم کاری تیروئید (تيروئيد کم توان) هستند، بنابراين با شروع سن 35 سالگی بهتر است که آزمایشات تيروئيد را حداقل 5 سال یک بار انجام دهید (این معمولا بخشی از یک کارآزمایی استاندارد خون است). پس از 50 سالگی دکتر به شما پیشنهاد می کند آزمایشات کم کاری و پر کاری تیروئید را زود به زود انجام دهید زیرا اختلالات تیروئید بعد از یائسگی بیشتر شایع هستند.
7. بررسی افسردگی
گاهی اوقات حالات شما در 40 سالگی تغییر می کند. تغییرات هورمونی ممکن است نقش زیادی در افسردگی زنان داشته باشد. اما به هر علت، آمارها نشان می دهند که زنان 40 تا 59 ساله نسبت به دختران نوجوان دارای افسردگی بالاتری هستند. بسیاری از زنان در 40 سالگی نیز اضطراب بیش از حد را تجربه می کنند. توصیه می شود تمامی افراد بزرگسال با یک روانپزشک یا روانشناس در مورد سلامت روان خود صحبت کنند. بهتر است این کار هر از چند گاهی انجام شود. متاسفانه اغلب زمانی متوجه افسردگی خود می شوند که علائمی شدید در آن ها بروز می کند. افسردگی در زنان دو برابر مردان است و می تواند به راحتی زندگی آنان را درگیر کند.
8. معاینه ی دندان ها
در این معاینات دندانپزشک لثه ها و دندان های شما را بررسی می کند. ضمنا حین معاینه، زبان، لب ها و بافت های نرم دهان هم بررسی می شوند. با این معاینات هر نوع مشکل دهان و دندان شناسایی می شود. معاینات دهان و دندان خانم ها باید هر 6 ماه یک بار انجام شود.
9. سنجش تراکم استخوان
خانم ها با ورود به سن یائسگی و کاهش ترشح هورمون ها در خطر پوکی استخوان قرار می گیرند. کاهش تراکم استخوان باعث می شود فرد با کوچکترین ضربه، زمین خوردن یا حتی یک عطسه ی شدید دچار شکستگی استخوان شود. خانم ها از سن 65 سالگی باید حداقل یک بار سنجش تراکم استخوان را انجام دهند.
برگردان عرب زاده