عمل جراحی ایمپلنت دندان برای کسانی که به هر دلیل دندان خود را از دست داده اند استفاده می شود. با استفاده از ایمپلنت صاحب دندان هایی دائمی خواهید شد. در این بخش به مهمترین سوالات علاقه مندان به این عمل جراحی اشاره کرده ایم با ما همراه باشید.
ایمپلنت ها پایه هایی از نوع تیتانیوم خالص می باشند که در استخوان فک قرار داده می شود و به جای ریشه دندان برای حفظ روکش هایی که به جای تاج دندان می شوند بکار برده می شوند این ریشه های مصنوعی بعد از اینکه در استخوان جایگذاری شدند، دندانهای تازه ای روی این ریشه ها نصب می کنند و این دندانها به خوبی از هر لحاظ شبیه به دندانهای طبیعی می باشند و احساس می گردند.
در ادامه دکتر ترنگ آقابیگی به پرسش های مهم در باره ایمپلنت دندان پاسخ میدهد.
این روکش ها به صورت ثابت به وسیله چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت میچسبند.در بیمارانی که برای دندانهای مصنوعی داراری گیرکافی دهان نباشد، می توان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به جای محل گیر مناسبی برای ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده کرد.
-برای چه افرادی از ایمپلنت استفاده می گردد؟
۱- حد فاصل میان دندان های جلو به خاطر از بین رفتن یک دندان به گونه ای که دندانهای کناری آن طبیعی باشند.
۲-حد فاصل زیاد میان دندان ها بخاطر از بین رفتن 1 یا بیش از1 دندان به گونه ای که دندانهای کناری آن طبیعی باشند.
۳- وقتی که 1 یا بیشتر از 1 دندان از آخر هر قوس دندانی از بین رفته باشد و فقط یک سمت، دندان سالم باشد.
۴- وقتی که کلیه دندانهای 1 یا هر 2 فک از بین رفته باشد.
قبل از استفاده از ایمپلنت با دندانپزشک خود در این مورد صحبت کنید. برای بکاربردن ایمپلنت سلامت جسمی و سالم بودن استخوان فک و لثه های بسیار حائز اهمیت است اگر شما قبلا به بیماری مزمن مبتلا بودید و یا به عارضه براکسیسم یا سایش دندانها و یا امراضی مانند امراض قندی و.. مبتلا بودید درصد موفقیت ایمپلنت کمتر خواهد شد.
دکتر ترنگ آقابیگی خاطر نشان کرد: درصد موفقیت انجام ایمپلنت به برخی موارد مهم وابسته است که در بیماران مختلف متغییر است. حتی درباره ایمپلنت فک بالا و پایین هم فرق دارد. میزان موفقیت ایمپلنت دندانی بالای نود درصد بیان شده است.
مناسب ترین وضعیت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت به سرعت بعد از کشیدن دندان است.
در حالتی که دندان از بین رفته، عفونی نباشد و میزان بالایی استخوان به خاطر عفونت از بین نرفته باشد، توانایی بالایی برای جایگزینی و قبول ایمپلنت دارد.
درباره دندانهای خلفی که معمولا چند ریشه دارند و به خصوص نخستین دندانهای خلفی بزرگ که 2 یا 3 ریشه است، جای گذاری همزمان دندان کشیده و ایمپلنت غالبا امکانپذیر نیست و بهتر است حدود شش هفته فاصله گذاشت.
غالبا بعد از کشیدن دندان، تا حدودی استخوان از بین می رود، دندانپزشک تا حدودی می تواند به سرعت بعد از کشیدن دندان در صورت فراهم بودن شرایط، ایمپلنت را در محل دندان جای گذاری کند.
مزایای داشتن ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت های دندانی در برخی موارد جایگزین خوبی می باشند:
– افرادی که با دندان مصنوعی متحرک قادر نیستند عمل جویدن را به خوبی انجام دهند.
– افراد سن بالایی که به هر دلیل دندان ندارند و تمایل ندارند دندان مصنوعی متحرک داشته باشند.
– افرادی که نیاز به بریج (پروتز ثابت) دارند اما تمایل ندارند دندان های سالم نواحی جای خالی دندان از بین رفته شان دچار آسیب شده یا تراشیده شود.
– افرادی که دندانهایی شبیه به دندانهای طبیعی می خواهند.
چه کسانی کاندید مناسبی جهت دریافت ایمپلنت دندانی هستند؟
به دلیل توسعه قابل توجه تکنولوژی ایمپلنت ، این روزها افراد زیادی برای انجام این درمان گزینش می شوند در کل در صورتی که فردی مانعی برای کشیدن دندانها و پروتز ثابت نداشته باشد و از لحاظ سلامت جسمی وضعیت مناسبی داشته باشد، می تواند یمپلنت را انجام دهد.
چه نکاتی را برای انجام ایمپلنت های دندانی باید در نظر گرفت؟
– دکتر ترنگ آقابیگی در ادامه افزود: همه ایمپلنت ها در 1 جلسه قرار داده می شوند و جلسات بعد از آن برای معاینه و چکاپ می باشند تا وقتی که زمان انجام پروتز یا قسمت دندانی ایمپلنت برسد و این بخش به جای دندان همیشگی جای گذاری شود . در برخی موارد استخوان بیمار ضعیف است و باید با مواد استخوانی پر شود، که این کار یا پیش از عمل ایمپلنت و یا زمان قراردادن ایمگلنت انجام می شود.
– در اکثر موارد عمل جراحی جای گذاری ایمپلنتها با بی حسی موضعی صورت می گردد دندانهای موقت در نواحی خالی می توانند جای بگیرند تا وقتی که ایمپلنت پوشیده از رویه ی دندانی گردد . این زمان میان دو ماه تا پنج ماه می باشد .
مدت زمان ماندگاری و هزینه ایمپلنت های دندانی چگونه است؟
– هزینه ایمپلنت به خاطر تعداد کمپانی ها ی سازنده این وسیله در آسیا ، اروپا و امریکا قیمتهای متغییری دارد و در برخی از انواع آن هزینه 1 ایمپلنت نسبت به هزینه 1 بریج و موارد جانبی آن کمتر می باشد و دائمی است.
آیا ایمپلنتهای دندانی مراقبت خاصی می خواهند؟
– غالبا برای ایمپلنت های دندانی باید همان دقت و مراقبتی که برای دندانهای طبیعی در پیش میگیرید را در نظر داشته باشید.
– اگرچه ایمپلنت مانند دندان پوسیده نمی شود اما میکروب های دهانی در هر شرایطی به لثه ایمپلنت وارد میکنند و در صورتی که کاری انجام ندهید موجب به خطر افتادن ایمپلنت می شوید.
– پس رعایت بهداشت شخصی به صورت روزانه با مراجعات دوره ای به دکتر برای چکاپ حائز اهمیت دارد .پس تا زمانی که تصمیمی برای مسواک زدن نگرفته اید، برای نصب ایمپلنت به کلینیک نروید.
احتمال پس زده شدن ایمپلنت وجود دارد؟
– همانطور که در پیوند یا جای گذاری ریه ، قلب و یا کلیه مصنوعی میدانید، در زمینه ایمپلنت اینگونه نیست و بدن ایمپلنت را پس نخواهد زد. ایمپلنتهای دندانی از نوع فلز تیتانیوم می باشند که با بدن سازگاری دارند.
برای انجام جراحی ایمپلنت در 1 جلسه به چه مقدار استراحت نیاز داریم ؟
– غالبا روز جراحی و روز پس ازآن باید از انجام کارهای روزمره و مشکل پرهیز کنید و استراحت کنید . در هر صورت اکثر بیماران ما روز پس از جراحی در محل کارشان حضور پیدا میکنند، این یک تصمیم اختصاصی است بسته به تمایل شما. هرچند در این مرکز اکثر کارها بدون جراحی طبق صلاحدید دکتر صورت میگیرد.