هنگام خرید زولبیا و بامیه مراقب باشید،هر چه زولبیا و بامیه تیرهتر و سوختهتر باشد مضرات آن بیشتر است، زولبیا و بامیه باید دارای رنگ، بو، شکل ظاهری و بافت طبیعی مخصوص به خود باشد
هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کرد چراکه هر چه زولبیا و بامیه تیرهتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است
کارشناس استاندارد بوشهر نسبت به خرید زولبیا و بامیه بستهبندی شده به صورت بستهبندی، هشدار داد.
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد بوشهر؛ امیرحسین قدیمی اظهار داشت: مواد غذایی سرخ شده به علت پیچیدگی واکنشهای شیمیایی که در طول طبخ آنها اتفاق میافتد، میتوانند از عوامل تهدیدکننده سلامتی به شمار آیند.
کارشناس صنایع غذایی اداره کل استاندارد استان بوشهر بیان کرد: زولبیا و بامیه باید دارای رنگ، بو، شکل ظاهری و بافت طبیعی مخصوص به خود باشد و پس از پخت، از نظر بو و طعم وضعیتی مناسب، بدون سوختگی و کهنگی داشته باشد.
وی ادامه داد: هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کرد چراکه هر چه زولبیا و بامیه تیرهتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.
قدیمی افزود: این فرآوردهها باید دارای حدود مجاز پراکسید باشند تا سلامت مصرفکننده را به خطر نیاندازد، وجود پراکسید بیش از حد مجاز باعث ایجاد رادیکالهای آزاد بیشتری میشود که این رادیکالها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی میگردد بلکه در اثر استفاده درازمدت، به بافتهای بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماریهای التهابی، آترواسکلروز، پیری و نظایر آن میشود.
این کارشناس غذایی در پایان ضمن تأکید بر پرهیز خرید این گونه مواد غذایی از دستفروشان، هشدار داد: مردم تا حد ممکن از خرید زولبیا و بامیه به صورت بستهبندی که در خارج از استان تولید شدهاند خودداری کنند.