همه ما گاه گاهی نگران می شویم، اما اگر بعد از چند هفته نتوانستید از دست آن خلاص شده و یا شروع به انجام کارهای عادی یا زندگی در خانه کنید، با پزشک خود صحبت کنید. این می تواند به سلامت شما آسیب برساند و ممکن است با یک اختلال اضطراب مرتبط باشد. درمان، داروها و
دیگر راهکارها می تواند کمک کننده باشد.
1- سیستم عصبی
این شبکه پیام رسانی از مغزشما ، نخاع، اعصاب و سلول های خاصی به نام نورون ساخته شده است. نگرانی بیش از حد می تواند آن را برای انتشار “هورمون استرس” تحریک کند، که سرعت ضربان قلب و تنفس شما را افزایش می دهد، قند خون شما را افزایش می دهد و خون بیشتری به بازوها و پاهای شما می فرستد. با گذشت زمان، این می تواند قلب، عروق خونی، عضلات و سیستم های دیگر شما را تحت تاثیر قرار دهد.
2- عضلات
هنگامی که شما در مورد چیزی دچار مشکل هستید، عضلات شانه و گردن شما می توانند دچار تنش شوند، و این می تواند منجر به سردرد تنش دار یا میگرن شود. تکنیک های ماساژ یا آرام سازی مانند تنفس عمیق و یوگا ممکن است کمک کنند.
3- نفس كشيدن
اگر خیلی نگران باشید ممکن است بدون اینکه بفهمید، تند و عمیق نفس بکشید. در حالی که این معمولا یک مسئله بزرگ نیست، اما گر شما مشکلات تنفسی مرتبط با آسم، بیماری ریه یا سایر شرایط داشته باشید، می تواند جدی باشد.
4- قلب
اگر این نگرانی به اندازه کافی طول بکشد، چیزی کوچک مشابه یک نگرانی ناخوشایند در پشت ذهن شما می تواند بر قلب شما تاثیر بگذارد.
این می تواند باعث افزایش فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته مغزی شود. سطوح بالاتر اضطراب می تواند هورمون های استرسی را ایجاد کند که باعث شود تا ضربان قلب شما سریع تر و سخت تر شود.
اگر این اتفاق بیشتر و بیشتر بیفتد، رگ های خونی شما ممکن است دچار التهاب شود، که می تواند منجر به سخت شدن دیواره شریان، بالا رفتن سطح کلسترول بد و سایر مشکلات شود.
5- قند خون
هنگامی که شما در مورد چیزی نگران هستید، هورمون استرس نیز به شما یک نشانه پروانه ای (یک شکل از قند خون) می دهد. این اگر شما نیاز به دورشدن از خطر داشته باشید، می تواند خوب باشد اما چه اتفاقی می افتد اگر شما از این نشانه استفاده نکنید؟ بدن شما به طور معمول آن را برای استفاده برای بعد ذخیره می کند. اما گاهی اوقات، برای مثال، اگر شما دارای اضافه وزن یا دیابت باشید، قند خون شما می تواند برای مدتی طولانی و بیش از حد زیاد باشد. این می تواند به بیماری قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی منجر شود.
6- سیستم ایمنی
اگر بدن شما تحت تأثیرات فیزیکی از نگرانی قرار بگیرد، ممکن است نتواند با میکروب ها به خوبی مبارزه کند. فقط فکر کردن درباره چیزهایی که باعث عصبانیت یا افسردگی شدید در گذشته می شود، می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. این می تواند برای شما سخت تر از پرهیز از
آنفلوانزا، تبخال، تنگی نفس و سایر ویروس ها باشد.
7- معده
وقتی که عصبی هستید، ممکن است “پروانه ای” را در معده خود احساس کنید، در موارد جدی تر، ممکن است احساس تهوع یا استفراغ داشته باشید. اگر این اتفاق بیفتد، اغلب، می تواند به درد معده و زخم دیواره معده منجر شود. و اگر غذاهای زیادی با چربی و قند بالا بخورید، معده شما باید سخت تر برای هضم آنها کار کند و این باعث می شود اسید بیشتر ترشح شود. این می تواند رفلاکس اسید را ایجاد کند (وقتی اسید به داخل گلوی شما جریان می یابد.)
8- روده ها
کج خلقی ها و اضطراب های ثابت می تواند عادت های روده شما را تحت تاثیر قرار دهد، شما ممکن است اسهال داشته باشید یا دچار یبوست شوید. رژیم غذایی، ورزش و داروهای بدون نسخه اغلب می توانند کمک کنند اما اگر بتوانید راه های آرام کردن اضطراب خود را پیدا کنید، ممکن
است بتوانید از این مشکلات جلوگیری کنید.
9- سلامت جنسی
نگرانی می تواند شما را از پا درآورده و حواس تان را از بین ببرد، بنابراین شما کمتر به رابطه جنسی علاقه مند خواهید شد. در طولانی مدت، اضطراب می تواند سطوح هورمون جنسی مردانه یا هورمون تستوسترون را کاهش دهد. این می تواند بر رشد اسپرم و آهسته یا متوقف شدن پاسخ طبیعی بدن فرد، زمانی که او می خواهد رابطه جنسی داشته باشد، اثر بگذارد. برای زنانی که در دوران یائسگی به سر می برند، می تواند باعث گرگرفتگی و بدتر شدن مشکلات خواب شود.