به گفته دکتر شهبازی مهمترین مشکل در جراحی بینی های گوشتی که زیباجو به دنبال کوچک شدن زیاد است ایجاد بافت فیبروزه می باشد که می تواند بسیار مشکل آفرین گردد.
برای انجام عمل زیبایی بینی برای این که جراح بتواند تغیرات مد نظر ولازم را روی بینی انجام دهد لازم است، پوست و اجزای استخوانی بینی از هم جدا می شوند. بعد از عمل جراحی بینی، برای بازگشت به حالت و آناتومی نرمال بینی، لازم است بافت های جدا شده دوباره به هم وصل شوند. اتصال بافت های جدا شده به اسکلت در بدن توسط بافتی به نام فیبروز انجام می گیرد.
دکتر شهبازی در ادامه افزود: در واقع سلول های بدن با تولید رشته های چسبنده فیبروزی، بافت های جدا شده را دوباره به یکدیگر متصل کرده و به حالت نرمال باز می گردانند. فیبروز از مهم ترین بافت های ترمیمی بدن است و در صورت ایجاد هر گونه زخم و آسیب دیدگی به کمك بافت ها آمده و عمل ترمیم را انجام می دهد.
فیبروز با وجود داشتن فواید زیاد و ضروری بودن وجود آن در بدن ، در جراحی های زیبایی بینی می تواند مشکل آفرین باشد و مانع از ایجاد نتیجه مطلوب و رضایت بیمار از عمل زیبایی شود. چون اگر اندازه بافت فیبروزی تشکیل شده بیشتر از مقدار نرمال باشد ، سبب بزرگ شدن اندازه بینی یا تغییر شکل نوك بینی بعد از انجام عمل جراحی بینی می شود.
فیبروز بینی اغلب در عمل جراحی بینی های گوشتی مشاهده می شود و می تواند برای بیمار مشکل آفرین باشد. فیبروز نا مطلوب و اضافی تشکیل شده باعث می شود که فرد نتواند نتیجه دلخواه را از جراحی زیبایی مشاهده کند و ممکن است در مواردی ، باعث بازگشت فرم بینی به فرم قبل از عمل شود.
درمان و جلوگیری فیبروز بینی
دکتر شهبازی خاطر نشان کرد: راه حل اولیه برای جلوگیری از تشکیل بافت فیبروز اضافی این است که نباید اندازه بینی در عمل جراحی زیبایی به مقدار زیاد کوچک شود در غیر این صورت، بدن فرد با تشکیل بافت فيبروز دست به مقابله با این تغییر سایز زیاد زده و این امر درد سر ساز می شود.
بعد از جراحی بینی اگر قسمت هایی از بینی دچار فیبروز شوند، جراح با تزريق آمپول کورتون در آن نقاط باعث می شود که ورم به سرعت از بین برود و مانع از پیشرفت فرآیند تشکیل نامطلوب فیبروز شود.
تزریق کورتن پس از جراحی بینی، باعث می شود تا قوس ظریفی که باید در پشت بینی باشد، حفظ شود. چرا که تشکیل فیبروز و به دنبال آن ایجاد ورم بینی بر روی شکل ظاهر بینی اثر منفی می گذارد و منجر به بد فرم شدن بینی و عدم حصول نتیجه خوب از جراحی بینی می شود. گاهی اوقات لازم است تا عمل تزریق کورتن در نقاطی از بینی که در آنبافت فیبروز تشکیل شده است، چندین بار تکرار شود تا نتیجه مورد نظر از تزریق کورتن حاصل شود.