برخی از افراد ورزشکار به علل مختلف به ورزش وسواس پیدا می کنند و به آن حساس می شوند یا به بیان دیگر به ورزش معتاد می شوند. ورزش کردن خوب است اما اعتیاد به ورزش کردن می تواند مضرات بسیاری برای ورزشکار به دنبال داشته باشد و صدمات جدی و جبران ناپذیری به سلامت وی وارد کند.
نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد ورزشکاران برخی موانع بیش از حد درباره فعالیت ورزشی خود وسواس پیدا میکنند و ممکن است به خود آسیب برسانند. این نشانهها عبارتند از:
1- تمرکز بر سایز و وزن بدون توجه به حال روحی:
بیشتر افراد در ورزش به کمیت دقت میکنند و نه کیفیت. غالبا افراد منتظر تاثیر ورزش بر وزن خود هستند و به این که ورزش چه تاثیری بر حال روحی آنها دارد، توجه نمیکنند.
2. هر روز ورزش کردن:
این که از خودتان انتظار داشته باشید هر روز ورزشی کنید خیلی منطقی نیست. اگر هر روز ورزش کنید احتمالا به بدنتان سود نخواهید رساند. تمرین بیش از حد به دلایل مختلف ایده خوبی نیست. عضلات زمانی رشد میکنند که در استراحت باشید. هر روز ورزش کردن تاثیر منفی بر روحیه میگذارد و خستگی بیش از حد به دنبال دارد. در زنان ورزش هر روزه عادت ماهانه را نامنظم میکند و بهتر است تعادل را در ورزش رعایت کنید و به بدن خود استراحت دهید.
3. مرتب در فکر باشگاه بودن:
یکی از راههایی که می توانید تشخیص دهید وسواس پیدا کردهاید یا نه این است که ببینید چقدر به این مساله فکر می کنید. در صورتی که کاری کاملا ذهن شما را مشغول کند و بر روی آن تمرکز کنید میتواند نشان دهنده وسواسی باشد.
4. نادیده گرفتن بدن:
با این که می دانید ورزش هر روزه به بدن شما آسیب می رساند، این کار را انجام میدهید. بدن خود و دردهای خود را نادیده می گیرید. فرق بین درد عادی در ورزش و درد ناشی از آسیب را بدانید و بیش از حد به بدن خود فشار نیاورید.
5. به جای وقت گذراندن با خانواده و دوستان خود ورزش می کنید:
اگر مدام در جواب خانواده و دوستان خود بگویید که وقت ندارید زیرا باید ورزش کنید یعنی در ورزش وسواس پیدا کردهاید. ممکن است برنامه روزانه ای داشته باشید و بخواهید آن را انجام دهید. این ایرادی ندارد اما اگر مرتبا ورزش جایگزین فعالیتهای اجتماعی شما شود نشان دهنده وسواس است.