طبق آمار سازمان بهداشت ایران میزان شیوع بیماری واگیر دار سل در بین افراد کهنسال بسیار شایع است و بیش از 30 درصد مبتلایان به بیماری سل افراد پیر هستند که از داروهای مختلف استفاده می کنند.
تهران – ایرنا – رئیس اداره سل مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 30 درصد بیماران مبتلا به سل در کشور افراد بالای 65 سال سن دارند که سالمند محسوب می شوند.
دکتر مهشید ناصحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: این افراد معمولا بیماری های همراه مانند دیابت، کلیه و کبد دارند و این موضوع قدری مدیریت درمان آنان را سخت تر از سایر افراد کرده است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است عوارض دارویی در آنان بیشتر سایر افراد باشد، اظهار کرد: در صورتی که این افراد دچار سل مقاوم شوند، درمان آنان قدری سخت تر می شود.
ناصحی تعداد بیماران شناسایی شده در سال گذشته را 10 هزار نفر اعلام کرد و گفت: این بیماران در سیستم ما ثبت شدند و داروی خود را به صورت رایگان دریافت می کنند.
استان های سیستان و بلوچستان و گلستان رتبه اول بیماری را به خود اختصاص دادند.
وی با اشاره به وجود بیماری سل در همه استان ها، گفت: رتبه اول این بیماری به استان های سیستان و بلوچستان و گلستان اختصاص دارد.
ناصحی به کنترل بیماری در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آمار ابتلا در دنیا از هر 100 هزار نفر 140 مورد است اما در کشور ما در هر 100 نفر به 14 مورد رسیده است.
وی به محدودیت عرضه داروهای ضد سل در کشور اشاره کرد و گفت: داروخانه های مشخصی در هر شهرستان تعیین شدند که داروهای ضد سل را عرضه کنند.
ناصحی گفت: سل جز بیماری های باکتریال است و برای درمان این بیماری نیاز به آنتی بیوتیک های فوق العاده قوی می باشد.
وی ادامه داد که با پیگیری های دو سال اخیر ما و کمک سازمان غذا و دارو، داروهای ضد سل در تمام داروخانه های کشور وجود ندارد و به صورت محدود در برخی از داروخانه ها عرضه می شود تا نظارت دقیق تری بر مصرف آنها وجود داشته باشد.
منبع/ایرنا