آشنائی با انواع تغییر رنگ پوست و علل آن‎

 

تغییر رنگ در پوست می تواند علل و دلایلی داشته باشد که آشنائی با آن ها برای همه ی ما ضروری است. تغییر رنگ پوست انوع مختلفی دارد که این تغییر رنگ می تواند علتی داشته باشد. در این بخش از سایت دکتر سلام به تغییر رنگ پوست می پردازیم. تیره و برنزه شدن در اثر نور خورشید و همچنین لک و کک و مک در اثر نور خورشید، اختلال مادرزادی به صورت ساخته نشدن رنگدانه(بیماری البینیسم یا زالی) اختلال مادر زادی در افزایش ساخته شدن رنگدانه مثل خال های مادرزادی یا ماه گرفتگی(لک های شرابی رنگ که به رنگ های قرمز- آبی یا ارغوانی دیده میشوند)- از بین رفتن رنگدانه(اکتسابی) که به آن ویتیلیگو یا پیسی گفته میشود.

اختلاف رنگ پوست بعلت نحوه ی انتشار رنگدانه در نقاط مختلف بدن – بسیاری از بیماری های پوست یا بیماری های دیگر که تظاهرات پوستی دارند باعث تغییر رنگ پوست میشوند. از جمله بیماریهای قارچی، بیماریهای دانه دار(سرخک – مخملک – ابله مرغان و….) تبخال – زونا – زرد زخم اکنه – اگزما – التهابات پوستی و بیماریهای پوستی و…..
تغییر رنگ پوست به علت افزایش سن که میتواند به اشکال مختلفی باشد. کک و مک – لک بخصوص پشت دست سالمندان که به آن لنتیگو می گویند و یا ویتیلیگو و کوپروز.
گرما و سرما هر دو سبب سوختگی میشوند و با تغییر در عروق سطحی و انقباض و انبساط آن تغییر در رنگ پوست ایجاد میکنند که به شدت و درجه ی سوختگی مربوط است. بارداری انواع تغییر رنگ در پوست را سبب میشود. کلواسما یا ملاسما روی صورت و گردن(مه به صورت قرینه میباشد) ترک یا شیار حاملگی روی شکم(استریا) واریس روی پا و تغییر رنگ بنفش ایجاد رگ های عنکبوتی وskin
داروها و از آن جمله قرص های ضد بارداری – فراورده های آرایشی عطر ها و دئودورانت های حاوی برگاموت – پسورالن سبب ضایعات ملانودرم میشوند.
خال های سیاه و قهوه ای
تغییر رنگ پوست به علات تحریک: تحریک آکنه یا کمدون می تواند پوست ناحیه ی مجاور و ملانوسیت های ان را تحریک کرده و ایجاد لک نماید. این عارضه بیشتر در افراد با پوست تیره اتفاق می افتد که به ان پر رنگی پس از التهاب میگویند.

سوء تغذیه گاهی سبب قهوه ای شدن دور لب دور چشم و رنگ پریدگی صورت میشود.

 

این مطلب توسط آقای دکتر نیما ترابی گلسفید تهیه و برای مجله پزشکی دکتر سلام ارسال شده است.