کم خوابی و یا بی خوابی اصلاً خوب نیست ،خواب كمتر ازشش ساعت مرگآور است،جالب است بدانیدهرقدر میزان خوابتان کمتر باشد توان مغزی تان کمترشده ، مغز ، زودتر پیر می شود
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، یافته های قبلی محققان نشان داده بود که طول مدت خوابیدن ، بر کارکرد قوای شناختی مغز افراد مسن تاثیر می گذارد .
از آنجا که حجم بخش هایی از مغز به نام بطن مغزی ، نشانگر افت توان شناختی مغز است و بیماری هایی همچون آلزایمر از این دسته از بیماری ها هستند ، تاثیر خواب ، بر این بخش از مغز ، به طور کامل شناخته نشده بود.
اکنون محققان سنگاپوری با بررسی بر روی 66 فرد بالغ چینی، با استفاده از تصویر برداری به روش ام آر آی ، حجم بطن های مغزی را اندازه گرفتند و نیز موفق شدند با روش نوروفیزیولوژیک ، کارکرد قوای شناختی مغز این افراد را در مدت دو سال ، بررسی کنند.
دکتر جون لو و همکارانش در این بررسی دریافتند هر قدر میزان خواب افراد ، کمتر باشد و میزان خواب شبانه آنها از هفت ساعت کمتر شود ، توان مغزی آنها کمتر می شود ، مغز ، زودتر پیر می شود و احتمال بروز بیماری های مربوط به قوای شناختی مغز ، همچون آلزایمر ، افزایش می یابد.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.