برخی از علائم پیری پوست، شامل چروک و فرورفتن پوست است؛ مانند خطوط دور دهان، چروک های کناره و زیر چشم یا خطوط اخم میان دو چشم. موادی که زیر پوست تزریق می شوند، ژل یا فیلر ها، تا چروک ها یا فرورفتگی ها را کاهش داده یا برطرف کنند، پرکننده های پوست نامیده می شوند.
فیلر ها با افزودن به تودة لاية درم به صورت موقت پوست را پر کرده و فرورفتگی را برطرف می کنند. اگر از چروک هایی که هنگام لبخند زدن، خندیدن، اخم کردن،که در اثر افزایش سن و سالخوردگی ظاهر می شوند ناراحت هستید، پرکننده های پوست گزینه خوبی برای شما هستند.
با افزایش سن، بافت نرم زیر پوست، که پوست را پر می کند، نازک و شکسته می شود. خطوط طبیعی چهره، ناگهان به چین های دائمی و نشانه های پیر شدن پوست تبدیل می شوند.
رایج ترین محل هایی که با پر کننده ها درمان می شوند، عبارتند از: خطوط میان دو ابرو، چین هایی که میان بینی و لب با بینی و لپ ها قرار دارند (چین های بینی – لبی)، خطوط گوشه دهان (خطوط ریونت)، چین های پوست لب بالا یا پایین، خطوط اخم و خطوط لبخند که خارج از دهان قرار دارند. مصرف پرکننده ها هنگامی کاربرد دارد که بخواهید تعداد کمی از چروک ها یا فرورفتگی ها را درمان کنید؛ پرکردن تعداد زیادی چروک مقرون به صرفه نیست.
انواع فیلرها
شایعترین انواع فیلرها عبارتند از: کلاژن، هیالورونیک اسید، هیدروکسی آپاتیت، سیلیکون، پلی آکریل آمید و پلی متیل مت آکریلات هر کدام از این ترکیبات، معایب و مزایای خود را دارند.
به طور کلی ماده تزریقی باید فیزیولوژیک و بی خطر باشد و به راحتی تزریق شود و ماندگاری طولانی داشته باشد. از عوارض احتمالی این ترکیبات می توان به واکنش های گرانولوماتوز همراه با اسکار، آلرژی نکروز پوستی و عوارض سیستمیک اشاره کرد.
منع مصرف
در مواردی که بیمار به ترکیب فیلر آلرژی داشته باشد (مثل حساسیت به کلاژن گاوی) و یا در محل تزریق عفونت فعال وجود داشته باشد، نباید تزریق ژل یا فیلر انجام گردد.