بیش از 200 میلیون تخم مرغ به خاطر آلودگی به سالمونلا نابود می شوند، اما در وهله اول چگونه باکتری ها به تخم مرغ می رسند؟
بنجامین چپمن، استاد دانشیار و متخصص ایمنی مواد غذایی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی می گوید: آلودگی سالمونلا اغلب در درون خود مرغ اتفاق می افتد. وی اضافه کرد که این به دلیل آن است که باکتری سالمونلا می تواند در تخمدان مرغ ساکن شود و در طی فرآیند تشکیل تخمک وارد تخم مرغ گردد. این بدان معنی است که حتی تخم مرغ هایی که به نظر طبیعی می رسند، می توانند سالمونلا را درون خود مخفی نگه دارند.
آلودگی ممکن است پس از تخم گذاری نیز رخ دهد. چپمن گفت: این به این دلیل اتفاق می افتد که جوجه ها می توانند سالمونلا را در روده خود حمل کنند و باکتری ها را همراه با مدفوع خود به بیرون بریزند، که می تواند در خارج از تخم مرغ و در طول آشیانه سازی دوباره در دسترس قرار گیرد. به همین ترتیب، برای کاهش خطر ابتلا به سالمونلا در بیرون از تخم مرغ ها، وزارت کشاورزی ایالات متحده نیاز به شستشو و پاک کردن تخم مرغ ها قبل از فروش دارد. چپمن گفت: حتی بادر نظر گرفتن مراحل ایمنی در وهله اولیه، تخمین زده می شود که حدود 1 در 20000 تخم مرغ تا 1 از 10000 تخم مرغ آلوده به سالمونلا باشند.
به همین دلیل، بر اساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، مقامات بهداشتی توصیه می کنند که تخم مرغ ها را تا زمانی که هر دو قسمت زرده و سفیده کاملا سفت شوند، بپزید. برای غذاهای تخم مرغی مانند کاسه رول ها، غذا باید آنقدر پخته شود تا دمای درونی آن به دمای 160 درجه فارنهایت برسد. (یا 71 درجه سلسیوس) خوب، اگر شما به طور اتفاقی تخم مرغ آلوده خریدید، آیا میتوانید برای جلوگیری از عفونت سالمونلا کاملا آنها را بپزید؟
چپمن گفت که همچنان توصیه می کند مصرف کنندگان باید تخم مرغ های آلوده را دوباره به مرکزی که از آنجا تخم مرغ خریداری شده، باز گردانند. او گفت: داشتن این محصول آلوده به این معنی است که “من باید در هنگام تهیه غذا هیچ خطایی نداشته باشم.” علاوه بر پخت ناکافی، این خطر وجود دارد که مصرف کنندگان در صورتی که مراقب نباشند، در هنگام تهیه غذا ممکن است متقابلا بخش هایی از آشپزخانه خود را نیز با سالمونلا آلوده سازند.
طبق گفته های شرکت کشت و زرع آفتاب، افرادی که تخم مرغ های یاد شده را خریداری می کنند، باید بلافاصله آنها را به مکانی که از آن خرید کرده اند، بازگردانده و پول خود را کامل پس بگیرند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها CDC، علائم عفونت سالمونلا شامل اسهال، تب و گرفتگی عضلات شکمی است که بین 12 تا 72 ساعت پس از آلوده شدن به باکتری رخ می دهد. علائم عفونت معمولا چهار تا هفت روز طول می کشد و اکثر افراد بدون درمان بهبود می یابند. اما در بعضی موارد، اسهال می تواند بسیار شدید باشد، آنقدر که یک فرد نیاز به بستری شدن پیدا خواهد کرد. عفونت های شدید سالمونلا، بیشتر در کودکان کوچک تر، افراد مسن و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند رخ می دهد.
برگردان: سیما آزادفلاح