این نوع از لمينت های دندانپزشکی از جنس سرامیک بوده و به آن «پرسلن ونیر» نیز گفته می شود. لمینت های سرامیکی در حقیقت یک پوسته نازک سرامیکی (چینی)، به قطر ۰.۵ میلیمتر است، که دو برابر ضخامت یک پوسته تخم مرغ را دارد و به کمک انواع باندهای رزینی ،همان چیزی که باعث چسباندن مواد کامپوزیتی به دندان می شود، روی دندان چسبانده می شود . (باند می شوند)
در چه مواردی از لمینت سرامیکی استفاده می شود و چه افرادی کاندید برای استفاده از لمینت های سرامیکی هستند؟
از لمینت های سرامیکی برای برطرف نمودن لکه ها و تغییر رنگ ها (سفید کردن دندان با چینی) ، نامنظم بودن دندان ها ، انحراف تاج دندان و بستن فاصله بین دندان ها استفاده میشود و بر طرف کردن این مشکلات با این روش به خوبی امکان پذیر است.
استحکام این مواد از مواد رنگ دندان بیشتر بوده و پریدگی لبه دندانها را نیز به خوبی درمان می کند. این روش لمينت دندان برای افرادی که از تغییر رنگ مواد همرنگ و یا نازیبایی روکش های قبلی رنج می برند، بهترین درمان خواهد بود.
زیبایی، شفافیت، استحکام و نمای طبیعی (عدم شباهت به روکش های معمولی) از مزایای این روش درمانی لمینیت است. لمينت دندان بازیگران ایرانی و خارجی اکثرا با این روش است. رضایت از درمان، زیبایی و استحکام آن در بین همه مراجعه کنندگان دیده میشود و لبخند زیبا بهترین هدیه ای است که این مراجعه کنندگان دریافت می کنند.
مزایا و معایب لمينت دندان با روش لامينت سرامیکی (چینی)
مزايا لمينت سرامیکی دندان
1. زیبایی چشمگیر و طبیعی لمينيت سرامیکی و داشتن زیبایی دو چندان به لحاظ نوع و شکست رنگ که این موضوع به علت انعکاس نور در سطح باند شونده به دندان است ، در حالی که مینای دندان نور را در سطح عاج باز میتاباند.
2.عدم رنگ پذیری و مقاومت به تغییر رنگ، سطح شیشه ای لمینت های سرامیکی رنگ نمی پذیرد.
3.بافت لثه در کنار پرسلن کمتر ملتهب می شود و به عبارتی با لثه و اناتومی دندان زیست سازگارتر است.
4.محافظه کارانه تر در مقایسه با روکش
5. مقاومت بسیار بالاتر نسبت به کامپوزیت دندان و ماندگاری طولانی مدت تر روی دندان ها به نسبت انواع ونیر کامپوزیتی
6. بدون نیاز به بی حسی
7. انجام درمان تنها در ۲ جلسه
معایب لمینت های سرامیکی
1.نیاز به تراش زیاد دندان
2. لمينت های سرامیکی در صورت شکستگی یا پریدگی ، باید کل لمينيت هر دندان عوض شود.
3. عمر متوسط آنها ۱۰ سال است و معمولا بعد از آن نیاز به تعویض دارند.
4.اگر تراش بر روی دندان در این نوع لمینت ها زیادتر از حد معمول باشد و به عاج دندان برسد، باند ضعیفتری خواهد داشت و لامینت ممکن است زودتر بیفتد.
5.در دندانها با پوسیدگی وسیع و یا پر کردگی های قدیمی کاربرد ندارد. این یکی از عمده ترین معايب لمينت دندان است.
6. بعد از چسباندن لمینت های سرامیکی بر روی دندان رنگ و شکل آن قابل تغییر نیست. روش درمانی لمینت های سرامیکی پر هزینه می باشد و هزينه لمينت های سرامیکی نسبتا گران است ( قیمت لمينت دندان ۱۴ از ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و پانصد هزار تومان)
7.نیاز به تراش مختصر سطح جلویی مینا ( البته تراش بسیار محافظه کارانه هست، به حدی که گاها از میلیمتر هم کمتر هست.) چرا که باید لمينيت روی مینای دندان بچسبد وچون بخشی از دندان تراش خورده است، غیر قابل بازگشت است.