اگر می خواهید برای جراحی بینی ثانویه (Revision rhinoplasty) اقدام کنید به نکات زیر به خوبی توجه کنید:
•در انتظارات خود واقع گرا باشید
•بدانید که پیچیدگی های عمل جراحی رینوپلاستی با هر بار جراحی مجدد بیشتر می شود.
•ممکن است چهارچوب بینی شما آنقدر سالم نباشد که بتواند یک جراحی دیگر را تحمل کند. در این صورت باید بیشتر صبر کنید و یا حتی از انجام جراحی منصرف شوید.
•بافت زخمی در داخل بینی نباید وجود داشته باشد یا مقدار آن در کمترین حد است.
•در یک سال اخیر نباید هیچگونه عمل جراحی بینی انجام داده باشید. به عبارت دیگر یک سال از جراحی بینی قبلی تان گذشته باشد.
•در صورتی که به هر دلیل از جراحی قبلی تان راضی نبودید به هیچ وجه درخواست اقدام فوری از جراحتان نداشته باشید
رینوپلاستی ترمیمی یا ثانویه به منظور تجدید نظر در جراحی بینی قبلی صورت می گیرد.
رینوپلاستی ثانویه چگونه انجام می شود
رینوپلاستی ثانویه هم با روش بسته و هم با روش باز قابل انجام است. رینوپلاستی ثانویه معمولا مابین ۱/۵ تا ۲ ساعت طول می کشد و بیماران خواهند توانست همان روز جراحی به خانه بازگردند.
آن دسته از عیوب ظاهری بینی که در جراحی یا جراحی های قبلی اصلاح نشده است، برطرف می شوند.
مشکلات عملکردی بینی که در جراحی قبلی ایجاد شده، برطرف می شود.
عیوب بینی که با جراحی ثانویه قابل اصلاح می باشند.
افتادگی نوک بینی که در اثر عدم به کارگیری تکنیک های مناسب ایجاد شده است.
برجستگی بیش از حد نوک بینی
کوتاهی بیش از حد نوک بینی
چرا برای رینوپلاستی ترمیمی یک سال باید صبر کرد؟
جراحی زیبایی ( پلاستیک ) بینی عملی است که در طی آن جراح روی اسکلت بینی تغییراتی ایجاد خواهد کرد تا بینی ظاهر زیباتری پیدا کند و تناسب بهتری با اجزاء دیگر صورت بیابد و در کل زیبایی کل صورت افزایش یابد . برای این اقدام جراح ناچار است که پوست بینی را از روی اسکلت غضروفی – استخوانی آن جدا کند تا بتواند تغییرات مورد نظر را روی ساختار بینی اعمال کند . بعد از انجام جراحی بینی، مدت یکسال طول می کشد تا پوست به طور کامل به اسکلت زیر خود متصل شود و فرآیند ترمیم کامل شود . در این مدت بینی ورم دارد و ظاهر نهایی آن مشخص نشده است . فرمی از بینی که بعد از یک سال ایجاد می شود تقریبا همان فرم و شکل نهایی بینی می باشد .
پزشک خود را برای اقدام فوری تحت فشار نگذارید!
یکی از مشکلاتی که بسیاری از جراحان پلاستیک با آن برخورد خواهند کرد افرادی هستند که بلافاصله بعد از جراحی از ظاهر بینی خود ابراز نارضایتی می کنند و از جراح خود درخواست می کنند که تا دیر نشده باید برای من ترمیم انجام دهید ! این مشکل ناشی از اطلاع رسانی نا کافی بیمار است . افرادی که برای جراحی مراجعه می نمایند باید آگاه باشند که اولا تا دو ماه که بینی ورم عمده دارد و بزرگتر از سایز واقعی است و قضاوت در مورد سایز آن اشتباه است . بعد از دو ماه نیز اگر فرد از ظاهر بینی خود رضایت کافی نداشته باشد باید به این نکته توجه نماید که عمل ترمیم تا یک سال از نظر علمی صحیح نیست زیرا پوستی که تازه از روی اسکلت جدا شده اگر زودتر از یک سال، مجددا از روی ساختار خود جدا شود احتما آسیب دیدگی دارد و آسیب دیدن پوست بینی از آن فجایعی است که غیر قابل جبران است . حتی برای افرادی که از نظر روحی روانی بسیار شکننده و آسیب پذیر هستند و هرگونه اشکال ظاهری بینی را برای خود مشکل مرگ وزندگی می پندارند هم توصیه می شود که جراح زودتر از شش ماه دست به هیچ اقدامی نزند و در این مدت فقط با صحبت کردن بیمار را دعوت به آرامش نماید تا مدت شش ماه سپری شود . هر گونه اقدام ترمیمی زیر یک سال باید بصورت محدود و کاملا با احتیاط انجام گیرد تا از ایجاد آسیب به پوست اجتناب شود.
اقدامات ترمیمی اغلب برای بر طرف شدن اشکالات ظریفی انجام می گیرد که بیمار وجود آنها را نمی پذیرد . هر چند توصیه اصلی این است که اگر اشکالات جزیی هستند و روی زیبایی فرد تاثیر چندانی ندارند، جراح در مقابل درخواست بیمار مقاومت نماید و زیر بار عمل ترمیمی نرود . دلیل این امر هم مشخص است . هر جراحی مجددی ریسک و عوارض خود را دارد و ممکن است برای اصلاح یک مشکل کوچک جراح و بیمار درگیر مشکلات و عوارض بسیار پیچیده ای شوند که اصلاح آنها به سادگی امکان پذیر نباشد . اگر فردی بعد از جراحی به طور کامل از ظاهر بینی خود راضی نباشد و بخواهد تغییرات اساسی ایجاد نماید، باید حداقل یک سال صبر نماید . جراحان زیبایی اغلب با افرادی مواجه می شوند که بطور مثال دو هفته بعد از جراحی بینی توسط یک همکار دیگر به آنها مراجعه می کند و در خواست جراحی فوری می نماید . باید این افراد را دعوت به آرامش نمود و برای آنها روشن کرد که زیر یک سال اقدامات ترمیمی امکان پذیر نیست .
از کمال گرایی پرهیز کنید
سخن دیگر با افرادی که برای عمل ترمیمی مراجعه می نمایند این است که از کمال گرایی بپرهیزند و در پی نتایج صد در صدی نباشند . تاریخ جراحی پلاستیک نشان می دهد که اغلب افرادی که دچار عوارض جبران ناپذیر جراحی شده اند افرادی بوده اند که جراحان را برای چندمین بار مجبور به اقدامات ترمیم نموده اند .
بسیار پیش می آید که شما در جامعه یا در رسانه ها با فردی برخورد می کنید که بینی او شما را مسحور خود می کند و در رویاهای خود آرزوی داشتن آن بینی را می نمایید . غافل از اینکه فاکتور های متعددی در ایجاد این حس دخالت دارند . به طور مثال ممکن است فرد مورد نظر صورت بسیار زیبایی دارد و شما تمام آن زیبایی را ناشی از بینی او می دانید در حالیکه اگر آن بینی روی صورت یک فرد معمولی کپی شود اصلا برای شما جذاب نخواهد بود . یا مثلا ممکن است آن فرد هنر پیشه معروفی باشد و ذهن شما ظاهر بینی وی را با معروفیت و محبوبیت او در هم بیامیزد و حس خاصی را به شما القا نماید، در حالیکه اگر بینی او روی صورت یک فرد گمنام کپی شود اصلا برای شما جذابیت نداشته باشد . بنابراین این که شما از جراح بخواهید بینی فرد خاصی را برای شما ایجاد نماید دور از واقعیت است . علاوه بر مسایل ذکر شده فرد متقاضی عمل ترمیمی باید به این نکته توجه داشته باشد که میزان تغییرات زیبایی برای هر بینی متفاوت است . یک بینی غضروفی با اشکالات جزیی روی صورت یک فرد زیبا و معروف نتیجه ای بسیار متفاوت با نتیجه جراحی یک بینی گوشتی در یک فرد عادی با ظاهر معمولی دارد و نباید از جراحی انتظارات غیر واقع بینانه داشت .