لیست 10 غذای غنی از آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها راحت تر از آن چیزی که تصور می کنید، به رژیم غذایی شما اضافه می شوند. در زیر لیست 10 غذای غنی از آنتی اکسیدان بر اساس تحقیق از منابع بسیاری آورده شده است :
1 . گوجی بری ( Goji berries )
2 . بلوبری وحشی ( Wild blueberries )
3 . شکلات تلخ ( Dark chocolate )
4 . پیکن ( گردوی آمریکایی ) ( Pecans )
5 . کنگر فرنگی – آب پز ( Artichoke )
6 . آقطی یا الدربری ( Elderberries )
7 . لوبیای قرمز ( Kidney beans )
8 . کرن بری ( Cranberries )
9 . بلک بری ( Blackberries )
10 . سیلانترو یا گشنیز ( Cilantro )
سایر منابع غذایی آنتی اکسیدانی که در لیست بالا قرار نگرفته اند؛ هنوز منابع عالی و با مزایای بسیاری هستند. بطور مثال غذاهای رایجی نظیر گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، هویج، دانه کدو تنبل، انار، توت فرنگی، بروکلی و ماهی سالمون وحشی.
سعی کنید حداقل روزانه سه – چهار بار از این منابع غذایی آنتی اکسیدانی استفاده کنید. حتی اگر بیشتر استفاده کنید نیز بهتر است و برای سلامت شما مطلوب تر می باشد.
لیست 10 گیاه غنی از آنتی اکسیدان
علاوه بر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، برخی گیاهان، ادویه جات و روغن های ضروری که از گیاهان مغذی گرفته شده است، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار بالایی هستند.
در ادامه لیست گیاهان آنتی اکسیدانی قرار گرفته است که می توانید جهت افزایش محافظت از بدن در برابر بیماری ها به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بسیاری از این گیاهان/ادویه جات در فرم روغن نیز در دسترس می باشند.
1 . میخک
2 . دارچین
3 . آویشن یا اورگانو
4 . زردچوبه
5 . کاکائو
6 . زیره سبز
7 . جعفری ( خشک شده )
8 . ریحان
9 . زنجبیل
10 . زعتر
سایر گیاهان غنی از آنتی اکسیدان عبارتند از سیر، فلفل کاین و چای سبز. هدف خود را اینگونه بگذارید که روزانه 2 – 3 وعده از این گیاهان یا چای های گیاهی نوش جان کنید.
فواید غذاهای آنتی اکسیدانی
1 . کاهش اثرات پیری با کاهش آسیب رادیکال های آزاد
مهم ترین مزیت آنتی اکسیدان ها مبارزه با رادیکال های آزاد موجود در بدن انسان است که برای چیزهایی مثل بافت و سلول های بدن بسیار مخرب است. رادیکال های آزاد مسئول بسیاری از مسائل مربوط به سلامتی انسان هستند و ارتباط با بیماری هایی نظیر سرطان، پیری زودرس پوست یا چشم دارند.
2 . حفاظت از بینایی و چشم ها
آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، ویتامین E و بتا کاروتن اثرات مثبتی بر پیشگیری از دژنراسیون ماکولا ( تاری دید ) و یا از دست دادن بینایی / نابینایی مرتبط با سن دارند.بسیاری از غذاهایی که این مواد مغذی را فراهم می کنند، آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین را نیز عرضه می کنند که از ویتامین های چشم به شمار می آید و در غذاهای روشن رنگ نظیر میوه ها و سبزیجات یافت می شوند – به خصوص سبزیجات برگ سبز و انواع پرتقال.
3 . کاهش اثرات پیری پوست
شاید مهمتر از همه، رادیکال های آزاد باعث افزایش سرعت روند پیری پوست شما می شوند. آنتی اکسیدان ها ممکن است به مبارزه با این آسیب کمک کنند، به ویژه منابع غنی از ویتامین C ، بتا کاروتن و دیگر آنتی اکسیدان ها.
مطالعه کنید : ماسک مو خانگی
4 . کمک به جلوگیری از سکته مغزی و بیماری های قلبی
از آنجایی که آنتی اکسیدان ها باعث جلوگیری از آسیب به بافت ها و سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد می شوند، لازم است از بیماری های قلبی و سکته مغزی محافظت کنند.
در این مرحله داده نشان نمی دهند که تمامی آنتی اکسیدان ها در حفاظت از بیماری های قلبی موثر هستند ، اما بعضی از آنها نظیر ویتامین C به نظر می رسد که موثر باشند.
مطالعه کنید : درمان قند خون پایین
5 . کاهش خطر ابتلا به سرطان
مطالعات نشان داده اند مصرف زیاد ویتامین A، ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها می تواند به جلوگیری و درمان چندین نوع سرطان کمک کند تا توانایی کنترل سلول های بدخیم در بدن را داشته باشند.
اسید رتینوئیک که از ویتامین A گرفته شده است ، یک ماده شیمیایی است که نقش مهمی در توسعه و تفکیک سلول و همچنین درمان سرطان دارد.
6 . کمک به پیشگیری از اختلالات شناختی نظیر آلزایمر یا جنون
مجله انجمن پزشکی آمریکا گزارش داده است که افزایش مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان نظیر ویتامین C و ویتامین E ممکن است به طور متوسط خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهد.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افرادی که رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه با آنتی اکسیدان های بالا مانند رژیم غذایی مدیترانه ای دارند، از ذهن خود بهتر محافظت می کنند.
همچنین اگر به دنبال یک رژیم کم کربوهیدرات هستید و می خواهید گیاهان بیشتری مصرف کنید که خواص آنتی اکسیدانی بالایی علاوه بر لاغری داشته باشد، رژیم کتوژنیک را امتحان کنید.
منبع: دکتر سلام