علائم کلامیدیا + 5 درمان کلامیدیا برای زنان و مردان

کلامیدیا,علائم کلامیدیا,درمان کلامیدیا

عفونت کلامیدیا رایج ترین بیماری مقاربتی درمان پذیر است. کلامیدیا زنان و مردان را به یکسان مبتلا می کند. البته می توان گفت که یکی از چالش های پیش رو برای تشخیص و درمان کلامیدیا این است که اغلب افرادی که به این بیماری مقاربتی مبتلا شده اند علائمی مشاهده نمی کنند. اما نداشتن علامت بیماری بدین معنی نیست که جایی برای نگرانی هم وجود ندارد.

در واقع، کلامیدیا می تواند آسیب های جدی و دائمی به دستگاه تولید مثل و باروری وارد کند. هچنین، باردار شدن را می تواند بسیار دشوار یا حتی غیر ممکن سازد. متاسفانه باید افزود که این بیماری مقاربتی موجب بارداری خارج از رحم، که جان مادر را به خاطر می اندازد هم می شود.

همچنین وقتی یک زن هنگام حاملگی به کلامیدیا مبتلا باشد، امکان سرایت عفونت به نوزاد هنگام وضع حمل هم وجود دارد. این امر موجب زایمان زودرس، عفونت حاد چشم و یا حتی سینه پهلو می شود.

مطالعه کنید : خارج کردن جسم خارجی از چشم

به خاطر وجود این خطرات و سایر موارد ریسک آور، بسیار حایز اهمیت است که افرادی که به لحاظ جنسی فعال هستند به طور مرتب چک آپ پزشکی نمایند و تست بیماری های مقاربتی دهند. علاوه بر این هنگام ابتلا به کلامیدیا حتما باید درمان ها را تا از بین رفتن کامل عفونت طی کنید.

کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا یک بیماری مقاربتی بسیار شایع است که بر اثر یک باکتری به وجود می آید. این بیماری مقاربتی به راحتی از طریق تماس های جنسی مهبلی، دهانی و مقعدی به افراد سرایت می کند.

بنا به نقل از انجمن سلامت جنسی آمریکا، حتی اگر به طور مرتب هم در تماس های جنسی از کاندوم استفاده کنید، باید آن را قبل از هر تماس فیزیکی پوستی استفاده نمایید و تا وقتی که دیگر هیچ تماس پوستی وجود نداشت، آن را از آلت خود بر ندارید.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) تنها در سال 2015 در آمریکا 1,526,658 مورد ابتلا به کلامیدیا گزارش شده است.

اما برآورد می شود که سالانه تقریبا دو برابر این رقم، یعنی 2.86 میلیون مورد عفونت در ایالات متحده رخ می دهد.آمار حیرت آور دیگر حاکی از این است که تقریبا دوم سوم عفونت های جدید الابتلا بین افراد جوان در رده ی سنی 15 تا 24 سال رخ می دهد.

این آمار و ارقام به ویژه از آن منظر نگران کننده هستند که به خطرات جانی احتمالی این بیماری توجه کنیم و ریسک های دیگر برای سلامتی را هم که بر اثر این بیماری مقاربتی برای بیمار ایجاد می شود را هم در نظر بگیریم.

همچنین نباید از نظر دور داشت که سرایت این عفونت مقاربتی از فرد بیمار به شرکای جنسی اش بسیار آسان انجام می گیرد.

با توجه به سهولت ابتلا به این بیماری، جوانان باید مرتب چک آپ شده و در صورت ابتدا تحت درمان قرار گیرند و نیز برای محافظت از خود در برابر اثرات بلند مدت عفونت کلامیدیا، از رفتارهای پر خطر جنسی اجتناب کنند.

با اینکه آمار و ارقام نشان می دهند که اکثر مبتلایان را جوانان تشکیل می دهند، باید گفت که تقریبا یک میلیون نفر از مبتلایان در ایالات متحده را افراد بالای 24 سال تشکیل می دهند.

تست کلامیدیا آسان است؛ برای تشخیص کلامیدیا تنها نمونه ادرار کافی است. سپس اگر پزشک تشخیص دهد که کلامیدیا چشم، پیشابراه، مقعد یا گلوی شما را مبتلا کرده است، یک تست کشتبرداری برای شما تجویز می کند که طی آن برای برداشت و جمع آوری مایعات بدن شما از یک لوله استفاده می شود.

علائم کلامیدیا 

متاسفانه همانطور که در بالا اشاره شد کلامیدیا به ندرت دارای علائم است و فرد مبتلا مشکلی در خود نمی بیند. مرکز کنترل بیماری های آمریکا برآورد می کند که 75 درصد زنان و 50 درصد مردان مبتلا به کلامیدیا نمی دانند که کلامیدیا دارند. به همین خاطر شما باید از علائم و نشانه های کلامیدیا آگاه باشید تا در صورت ابتلا آن را تشخیص بدهید.

علائم کلامیدیا در زنان

  • سوزش و درد هنگام ادرار
  • درد در زیر شکم
  • خارج شدن مایعات غیرطبیعی از واژن
  • درد هنگام برقراری رابطه جنسی
  • خونریزی بین پریودها
  • خونریزی بعد از رابطه ی جنسی
  • درد، خونریزی یا خروج مایعات از مقعد
  • التهاب یا عفونت چشم
  • گلو درد دائمی
  • در در ناحیه ی تحتانی کمر
  • تب
  • تهوع

علائم کلامیدیا در مردان

  • درد یا سوزش هنگام ادرار
  • تورم بیضه ها، یا درد در آنها یا حساس شدن آنها
  • خروج مایعات شیری رنگ، زرد-سفید یا غلیظ از آلت تناسلی
  • قرمری، خارش یا تورم دهانه ی پیشابراه
  • درد، خونریزی یا خروج مایعات از مقعد
  • التهاب یا عفونت چشم
  • گلو درد

کلامیدیا,علائم کلامیدیا,درمان کلامیدیا

عوامل خطرزای کلامیدیا

هر فردی که به لحاظ جنسی فعال است در معرض ابتلا به کلامیدیا قرار دارد. گرچه دو سوم موارد در بین جوانان رخ می دهد، بزرگسالان بالای 24 سال هم در برابر ابتلا به کلامیدیا ایمن نیستند. رایج ترین عوامل خطرزای کلامیدیا عبارت اند از:

  • نوجوان یا جوانی ( زن یا مرد) که از لحاظ جنسی فعال است
  • استفاده ی ناصحیح از کاندوم
  • برقراری ارتباط جنسی محافظت نشده (بدون کاندوم)
  • برقراری ارتباط جنسی با افرادی که ریسک بیماری مقاربتی بالا دارند

 

طی یک مطالعه در سال 2017 مشخص شد که یک باکتری واژنی ممکن است احتمال ابتلا به کلامیدیا در زنان را افزایش دهد. محققان این مطالعه نتیجه گرفتند که “پس از تنظیم چندمتغیره ، زنانی که واژن آنها تحت سیطره ی باکتری Lactobacillus iners قرار دارد، در مقایسه با زنانی که واژن آنها تحت سیطره ی باکتری L. crispatus قرار داشت ریسک بالایی برای ابتلا به عفونت C. trachomatis داشته اند”. گرچه این مطالعه اطلاعات جدیدتری را در مورد عامل ریسک احتمالی به ما ارائه می دهد، علت دقیق بروز این بیماری هنوز برای ما مشخص نیست.

مطالعه کنید : عفونت قارچی واژن

طی گزارشی که در وبسایت Psychology Today منتشر شده است، ابتلا به بیماری های مقاربتی در بین سالمندان آمریکا هم افزایش چشمگیری داشته است.

از سوی دیگر، ابتلا به عفونت کلامیدیا بین سال های 2007 تا 2014 رشد 32 درصدی داشته و ابتلا به سیفلیس هم بین سال های 2005 تا 2009، در بین میانسالان و سالمندان رشد 87 درصدی را تجربه کرده است.

در واقع با توجه به این آمار باید گفت که مشاهده ی بیماری های مقاربتی در بین بازنشسته ها و مراکز نگهداری از سالمندان آمریکا به امری رایج بدل شده است.

از این جهت باید گفت که اجتناب از رفتارهای پر خطر جنسی نه تنها باید توسط جوانان رعایت شود، بلکه سالمندانی که هنوز دلشان جوان است هم باید به این مساله بسیار توجه نمایند.

قبل از اینکه با فردی که جدیدا با او وارد رابطه شده اید رابطه ی جنسی برقرار کنید، باید با او در رابطه با سوابق و تجارب جنسی اش کاملا صحبت کنید.

رک بودن و صداقت در این زمینه می تواند شما را از ابتلا به بیماری های مقاربتی ایمن سازد. پس از اینکه در این مورد با هم حرف زدید، لازم است که قبل از هرگونه تماس جنسی هر دو نفر تست بیماری مقاربتی داده و چنانچه مبتلا به بیماری مقاربتی، منجله کلامیدیا بودید باید تحت درمان قرار گیرید.

درمان های متداول

چنانچه پزشک تشخیص داد که شما به کلامیدیا مبتلا شده اید، برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد و شما موظف هستید بسته به شدت بیماری، به مدت 5 الی 10 روز آنها را مصرف کنید.

توجه داشته باشید که تا وقتی کلامیدیا کاملا از بدن شما بر طرف نشده است، امکان سرایت عفونت به شریک جنسی تان وجود دارد. بنابراین تا تمام روند درمان از برقراری تماس جنسی اجتناب کنید.

آنتی بیوتیک هایی که برای کلامیدیا تجویز می شوند و عوارض آنها

  • دوکسیسیلین – بی اشتهایی ، استفراغ ، تهوع ، جوش زدن، حساسیت به نور خورشید، اسهال خونی ، دل پیچه و دل درد، بی آبی بدن و کاهش وزن، سر درد، کم خونی، تاری دید، افزایش فشار خون و حساسیت مری.
  • اریترومیسین – اسهال خونی یا آبکی ، سر درد همراه با درد قفسه سینه و سرگیجه ی شدید، تپش قلب، مشکلات کبدی، بی اشهتایی، ادرار تیره رنگ، مدفوع به رنگ خاک رس، زردی و یرقان، واکنش های شدید پوستی، وزم صورت یا زبان و جوش های قرمز
  • آزیترومایسین – اسهال، تهوع، معده درد، استفراغ، مشکلات کبدی، خستگی و ضعف، بی اشتهایی، ادرار به رنگ خاک رس، زرد شدن چشم ها یا پوست، افزایش ضربان قلب ( همراه با بی نظم شدن ضربان قلب)، واکنش های آلرژیک، سختی تنفس، ورم صورت، لب ها ، زبان و گلو.
  • لووفلوکساسین – واکنش های آلرژیک شدید که منجر به جوش، خارش، تنگی نفس یا دشواری در بلع، تنگی قفسه سینه یا گلو، ورم دهان، صورت، لب ها یا زبان، مدفوع خونی یا قیری، درد قفسه سینه، افزایش ضربان قلب و بی نظم شدن آن، توهم، تب، اختلالات خلقی منجمله بروز افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی، تغییر در قند خون، مشکلات کبدی، کبودی یا خونریزی و خروج مایعات از واژن.

مطالعه کنید : نحوه رفع بوی بدن واژن

کلامیدیا,علائم کلامیدیا,درمان کلامیدیا

5 درمان طبیعی برای کلامیدیا

  1. گل مهر طلا

محققان در در مقاله ای که در مجله ی Alternative Medicine Review منتشر کرده اند اعلام کرده اند که بربرین قلیایی موجود در گل مهر طلا در برابر ویروس ها و باکتری ها، منجمله کلامیدیا فعالیت ضدمیکروبی شدیدی از خود نشان می دهد.

همچنین در یک مطالعه ی بالینی مشاهده شده است که حتی پس از یک سال از درمان با قطره چشم ساخته شده از بربرین، کلامیدیای چشم در بیمار عود نمی کند. گرچه نتایج این آزمایش مثبت است، نشان می دهد که می توان از گل مهر طلا برای درمان کلامیدیا استفاده نمود.

گل مهر طلا یک آنتی بیوتیک طبیعی است که به عنوان محرک سیستم ایمنی استفاده می شود. محققان باور دارند که گل مهر طلا علائم بالینی را که طی یک عفونت بروز پیدا می کند محدود می کند.

قرص یا عصاره ی گل مهر طلا برای مبارزه با عفونتی نظیر کلامیدیا می تواند مثمر ثمر واقع شود. معمولا توصیه می شود که از گل مهر طلا برای درمان کلامیدیا، بین 4 تا 6 گرم به شکل کپسول یا قرص استفاده شود و عصاره ی آن در طول روز 3 تا 5 مرتبه به مقدار دو میلیمتر مصرف شود. نباید از گل مهر طلا بیشتر از سه هفته ی متوالی استفاده نمود.

  1. مخروطسانان

از مخروطسانان سال های متمادی برای درمان مارگزیدگی، گلودرد، سرماخوردگی، سرفه، درد و ناراحتی روده ها استفاده شده است و حالا هم می توان گفت که برای درمان بیماری های مقاربتی نظیر سوزاک و کلامیدیا عملکرد موثری دارند. مقدار مصرف مورد توصیه ی بخش حفاظت از منایع طبیعی اداره ی کشاورزی ایالات متحده به اندازه ی 10 میلیگرم از وزن بدن به مدت 10 روز است.

  1. سیر

سیر قرن ها است که به خاطر رایحه ی قوی و خواص طعم دهندگی اش در سراسر جهان مورد توجه بوده است. همچنین قرن هاست که انسانها از سیر خام برای خواص درمانی اش استفاده کرده اند؛ از سبر خام برای درمان بیماری های قلبی، سرطان، فشار خون بالا، دیابت و عفونت ها استفاده شده است.

محققان دریافته اند که ماده ی شیمیایی آلیسین موجود در سیر دارای خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدقارچی و ضدمیکروب تک سلولی است.

برای تاثیربخشی بیشتر، توصیه می شود که سیر را به صورت کوبیده شده مصرف کنید و یا آن را با چاقو به قطعات کوچک تقسیم نمایید.

مطالعه کنید : خلاص شدن از بوی سیر دهان

سیر کوبیده شده یا ریز ریز شده را به مدت 10 دقیقه به کناری بگذارید تا آنزیم ها به آلیسین ( که با میکروب ها می جنگد) تبدیل شود.

حتی وقتی مبتلا به عفونت نبوده و یا علائم کلامیدیا را هم نداشته باشید، با گنجاندن سیر در وعده های غذایی خود می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

  1. روغن اورگانو ( پونه کوهی)

عصاره ی تقطیر شده ی اورگانو یا همان پونه کوهی، روغن ارگانو را تشکیل می دهد. محققان دریافته اند که ارگانو حاوی تیمول و کارواکرول است؛ این دو ماده خاصیت مداوای عفونت ها را دارند.

در حال حاضر PubMed که بزرگترین سامانه داده های جهان در علم پزشکی است و حاوی مقالات و مطالعات علمی مبتنی بر شواهد است، 1200 مطالعه را در بر دارد که نشان می دهند کارواکرول با انواع سرطان، ویروس، عفونت و بسیاری بیماری های دیگر مبارزه می کند.

اغلب افراد نیز هنگام مصرف روغن ارگانو برای مداوای عفونتشان، واکنش آلرژیک از خود نشان نمی دهند. بزرگسالان می توانند تا 45 میلیگرم کپسول روغن اروگانو مصرف کنند. اما از سوی دیگر، زنان باردار و مادران شیرده نباید روغن اروگانو مصرف کنند.

  1. پروبیوتیک

ماست تهیه شده از شیر بز، کفیر نارگیل و کامبوچا دارای سطوح بالایی از باکتری های سالم و مفید هستند که به بدن شما کمک می کنند با کلامیدیا و سایر باکتری های مضر و بد مبارزه کند.

مطالعه کنید : آیا روغن نارگیل می تواند یبوست را درمان کند ؟

تنوع باکتری های زنده در این غذاها دست به دست هم می دهند تا سیستم گوارشی سالمی ایجاد شود، انرژی افزایش یابد و سموم بدن دفع شوند.

غذاهای سرشار از پروبیوتیک را مصرف کنید و آنها را پشت سر هم همراه با سایر داروهای طبیعی برای مداوای کلامیدیا مصرف نمایید.

گرچه تاثیربخشی آنتیبیوتیک های تجویز شده در درمان کلامیدیا بین 5 تا 10 روز طول می کشد، بسته به ساختار شیمیایی بدن شما، درمان های طبیعی ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند.

قبل از اینکه در فعالیت جنسی وارد شوید، یک بار دیگر تست کلامیدیا بدهید تا از دفع کامل عفونت کلامیدیا از بدنتان اطمینان حاصل نموده باشید.

موارد احتیاطی

کلامیدیا، در صورت عدم درمان، می تواند مشکلات جدی کشنده ای را ایجاد نماید، که از آن میان به موارد زیر اشاره می شود:

  • تورم دهانه ی رحم – التهاب دردناک رحم است که می تواند باعث خروج مایعات غیرطبیعی از واژن، خونریزی و درد شکمی شود.
  • التهاب پیشابراه – التهاب پیشابراه می تواند در زنان باعث درد حین آمیزش جنسی و خروج مایعات غیرطبیعی از واژن شده و در مردان نیز باعث دیده شدن خون در اسپرم یا ادرار شود.
  • التهاب راست روده – این وضعیت، باعث التهاب روکش داخل مقعد می شود.
  • بیماری التهابی لگن – عفونتی است که در اندام تناسلی زن (رحم، لوله ها ، دهانه ی رحم و تخمدان ها) بر اثر بیماری های مقاربتی ایجاد می شود.
  • ناباروری ناشی از مشکلات لوله ی رحم – این بیماری که اغلب بر اثر بیماری التهابی لگن یا اندومتریوزیس ایجاد می شود، در نتیجه ی انسداد لوله ی رحم به وجود می آید. در صورتی که به این بیماری مبتلا شده باشید ممکن است برای حامله شدن، نیاز به جراحی و لقاح مصنوعی داشته باشید؛ گرچه تضمینی وجود ندارد که این راهکارها به شما در حامله شدن کمک کند.
  • بارداری خارج از رحم – یک نوع حاملگی با خطرات جانی برای مادر است که به جای اینکه در رحم رخ دهد، در لوله های رحم ایجاد می شود.

نتیجه گیری

بیماری های مقاربتی در سراسر گروه های سنی و جمعیتی رو به افزایش است. لازم است که تمامی افراد اعم از جوان و میانسال و سالمند از رفتارهای پرخطر جنسی اجتناب کرده و در صورت فعلایت های مداوم جنسی، به طور مرت تست بیماری های مقاربتی دهند.

علائم کلامیدیا در زنان و مردان معمولا همواره قابل مشاهده نیست و همیشه ریسک بالای انتقال عفونت کلامیدیا حتی در صورت استفاده از کاندوم و نظایر آن وجود دارد.

درمان کلامیدیا