کودک آزاری ، آزار جنسی کودکان ، تجاوز به کودکان کلماتی هستند که این روزها هر ثانیه و ساعت با مضامین مختلف در شبکه های اجتماعی در مورد آن صحبت می شود. اخباری فاجعه بار به صورت روزانه از انواع و اقسام اذیت و آزار جنسی کودکان دست به دست می چرخد. ظاهرا کودک آزاری زخمی کهنه در این سرزمین بوده که تازه سر باز کرده.

اطلاعاتی که در مورد کودک آزاری باید بدانیم؟

کودک آزاری ها به خصوص کودک آزاری های جنسی در جامعه ما افشا نمی‌شود، این مسله باعث حادتر شدن این موضوع شده است.
80% کودک آزاری ها در موقعیت های دونفره اتفاق می افتد.
60% کودکان توسط کسانی آزار دیدند که مورد اعتماد افراد خانواده بوده اند و به طور طولانی با کودک تعامل داشته اند.
90% موارد؛ کودک یا خانواده ،فرد مهاجم را از قبل می‌شناختند.

اما برای مقابله با کودک آزاری چه باید کرد؟

کودک آزاری - آزار جنسی کودکان

آموزش های متناسب با سن کودک می‌تواند از سالگی آغاز گردد، این آموزش‌ها می‌تواند در مورد نقاط ممنوعه بدن و نحوه برخورد با افرادی که این قوانین را رعایت نمی‌کنند باشد. بهترین نحوه آموزش به کودکان خردسال داستان‌ها هستند. دوتا کتاب “بدن من مال خودمه” و “تپلی:به بدن من دست نزن” و کتاب “هیس بی هیس” را می‌توانید به والدینی که بچه های نوزاد دارند هدیه دهید.
توجه داشته باشید که احترام به ملکیت کودک بر بدنش باید از خود خانواده و اطرافیان شروع شود. قبل از بغل کردن و یا بوسیدن کودک از او اجازه بگیرید تا کودک درک کند بر بدن خودش مالکیت دارد و از اطرافیان هم بخواید که از کودک اجازه بگیرند.
سعی کنید با کودک خود رابطه موثری داشته باشید. ایجاد فضای امن برای گفتگو، به دور از سرزنش تاثیرگذار خواهد بود. این فضا کمک خواهد کرد تا کودکان در مورد کم اهمیت ترین مسایل نیز با شما صحبت کنند. زیرا یکی از ترفندهای کودک آزارها تشویق و تهدید کودک به سکوت است.
کودک آزاری را گزاش دهید: شماره های ضروری 110 و 123 و نحوه ی تماس گرفتن با این شماره ها را به کودک آموزش دهید.
به نحوه برخورد با همه کودکان حساس باشیم و اگر در همسایگی خود کودکی وجود دارد که مورد آزار و اذیت قرار میگیرد به 123 (اورژانس اجتماعی) اطلاع دهید.
از مسئولین بخواهیم هرچه زودتر لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان را تصویب نمایند. تا بیش از این فرصت آزار رساندن به کودکان سرزمینمان را به مهجامین ندهیم.

لطفا اطلاعات خود را از کودک آزاری و شیوه های پیشگیری از آن و همچنین آموزش موارد لازم به کودکان بالا ببرید. این روزها قدرت شبکه اجتماعی باعث انتقال سریع اطلاعات و آگاهی سریعتر مردم شده است ، از ویدیوها و آموزش هایی که در این خصوص ارائه می شود غافل نشوید.

کمپین آزار جنسی نه!

وبسایت دکتر سلام هم مثل همیشه برای همگام بودن در آموزش و آگاهی بهتر در مورد مسائل مهم و حساس با ایجاد کمپین آزار جنسی نه! در حال آگاهی بخشی و ارائه آموزش های لازم است تا دیگر شاهد اخباری با عناوین آزار جنسی و سوء استفاده های جنسیتی در ایران نباشیم.

به خاطر زنان و کودکان سرزمینمان در شبکه های اجتماعی با کمپین آزار جنسی نه! دکتر سلام همراه باشید.


مقالات زیر برای آگاهی بیشتر شما بسیار مفید هستند:

مقابله با کودک آزاری به وسیله خانواده

کودک آزاری در مدرسه

کودک آزاری جنسی و ریشه های آن

کودک آزاری چیست؟ چه رفتارهایی کودک آزاری تلقی می شود؟