به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، ماه رمضان از راه رسیده و چند روزی است که همه ایرانیها البته افرادی که روزه بر آنها واجب است در حال عمل به این فریضه الهی هستند. این در حالی است که این روزها بساط مهمانی ها و افطاری ها نیز داغ است و تعداد زیادی ازمردم، خانواده ها یا دیگران را به سفره افطار خود مهمان می کنند یا خود برای باز کردن روزه شان مهمان سفره یکی از دوستان یا آشنایانشان میشوند.
به این علت می گویم این قول را باید برای فردا به خانواده تان بدهید که گندم را باید از شب قبل خیس کنید. سپس آن را همراه گوشت و نمک به مدت پنج تا 6 ساعت بعد از به جوش آمدن آب بگذارید بپزد. بعد از اینکه به خوبی پخته شد، آنقدر هم می زنیم تا به طور کامل لعاب پس دهد. یادتان باشد گوشت باید ریش ریش شود ولی بقیه مواد را باید با گوشت کوب کوبید. اگر به صورت موادتان را که روی آتش قرار دارد هم نزنید حلیم شما ته خواهد گرفت. نگران نباشید این کار زیاد زمان نمی برد زیرا که طبخ آن فقط به 1.5 تا 2 ساعت زمان نیاز دارد.
حلیم را بعد از برداشتن از روی حرارت،بگذارید مدتی در ظرف بماند تا خودش را بگیرد و سپس تزیین کنید. سه قاشق شکر و یک قاشق دارچین را در کاسه ای با هم مخلوط و برای تزیین حلیم استفاده کنید. کره و روغن را دور شکر تزیین شده بریزید.
پیشنهادی که به طور قطع بسیاری از افراد از آن استقبال می کنند، زیرا به علت سبک بودن میتواند در کنار محتویات سفره افطار وعده شام شما را نیز تکمیل کند. اگر شما نیز با ما هم عقیده هستید، برای تهیه آن باید نیم کیلو گوشت، 150 گرم عدس، سه عدد بادمجان و یک لیوان کشک تهیه کنید. البته شما به 2 عدد پیاز، یک قاشق سوپخوری سیرسرخ کرده، یک قاشق سوپخوری نعنا، مقداری نمک، زردچوبه و فلفل خشک هم نیاز دارید. اکنون که همه این مواد را آماده کرده اید، نوبت به پخت آن رسیده است. در این مرحله باید گوشت و پیاز را خرد و کمی سرخ کنید .
زرد چوبه را به آن بیفزایید، روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد . عدس را بشویید و اضافه کنید . بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس به آن بیفزایید . نمک و فلفل را اضافه کنید . نزدیک به آخر پخت ، کشک را اضافه کنید . موقعی که غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید .
حلیم گوشت و برنج هم پیشنهاد دیگری است که ما برای آخر هفته شما داریم. غذایی که شاید بسیاری از افراد تاکنون نام آن را نشنیده یا اگر هم برایشان آشنا باشد آن را امتحان نکرده باشند. اگر می خواهید طعم آن را امتحان کنید کاغذ و قلم را بردارید و این موارد را یادداشت کنید. ۳۰۰گرم گوشت گوسفند، ۲۰ گرم برنج،۲ عدد پیاز، ۴ گرم شکر،۱۰ گرم کره، کمی هم دارچین و نمک موادی هستند که شما به آنها نیاز دارید. اما درباره اینکه چگونه می توانید این غذا را بپزید و دوستان و بستگانتان را مهمان دستپختتان کنید؟ ابتدا باید گوشت را با پیاز بپزید. بعد از پخته شدن گوشت برنج و مقدار کمی نمک را به آن اضافه کنید.
وقتی برنج هم به طور کامل پخت و له شد بگذارید آب غذا جمع شود فقط مرتب آن را از زیر به رو هم بزنید تا حلیم شما ته نگیرد. سپس حلیم را یا با گوشت کوب یا در دستگاههای غذاساز به خوبی له کنید. سپس کره، شکر و کمی دارچین به آن اضافه کرده و نوش جان کنید این حلیم نیز مثل حلیمی که با گندم طبخ می شود بسیار لذیذ است و خیلی راحت تر و سریع تر آماده می شود و برای صبحانه یک وعده غذایی کامل است