در جوامع امروزي با وجود تمام پيشرفت‌ها و امكانات قابل‌توجهي كه بسياري از مسائل و مشكلات را حل كرده و مي‌توان به‌راحتي خيلي از كارها را انجام داد، متاسفانه بيماري ام‌ اس همچنان مي‌تازد و زندگي خيلي از افراد را درگير كرده بدون اينكه علت مشخصي براي درمان يا حتي پيشگيري داشته باشد. امروزه با وجود پيشرفت علم پزشكي تنها راه برای درمان و مقابله با بيماري ام‌اس شايد فيزيوتراپي باشد كه مي‌تواند تا حدودی رنج افراد مبتلا به اين بيماری را بكاهد.

آيا فیزیوتراپی برای بیماران ام‌اس سودمند است؟

درمان قطعی برای بیماری ام‌ اس وجود ندارد و تنها راه کنترل و مدیریت این بیماری با روش‌های فیزیوتراپی و توان‌بخشی است. روش‌های فیزیوتراپی بسیاری وجود دارد که توسط متخصصان در اين حوزه براي بيماران مختلف باتوجه به درصد درگيري آنها براي‌شان انجام مي‌پذيرد. فیزیوتراپی نقش مهمی در کاهش اثرات ام‌ اس دارد. با اينكه ام‌اس علائم متفاوتي دارد، مي‌توان با مجموعه‌اي از تمرین‌های یکسان برای بیماران اين نوع بيماري مفید باشد که علائم مختلفی دارند. با فیزیوتراپی قدرت بدني، تناسب و استقلال بدنی و انعطاف‌ پذیری بیمار افزایش می‌يابد و او مي‌تواند به اعمال روزمره‌اش رسيدگي كند.

عوارض ام‌ اس با فیزیوتراپی‌ کاهش يافته و او مي‌تواند هماهنگي و تعادل و تناسب اندام خود را حفظ كند. فیزیوتراپی در صورت تغییر علائم و در مرحله سکون بیماری پس از عود آن بسیار مفید خواهد بود. شواهدی در دست است که ورزش، در قالب برنامه توانبخشی، فعالیت بیمار را افزایش می‌دهد و سلامت و رفاه را برای بیماران ام‌ اس به‌ دنبال دارد. همچنین فيزيوتراپيست برنامه‌هاي ورزشی خاصی را متناسب با نیازهای بیمار براي او تدارك مي‌بيند.

انواع روش‌های مفيد فیزیوتراپی براي بيماران ام‌اس

مي‌توان اسپاسم و گرفتگی عضلات را با کشش و تکنیک‌های قرارگیری بدن در موقعیت مناسب که توسط یک فیزیوتراپ آموزش داده مي‌شود، کاهش داد. همچنين وقتي بدن در فیزیوتراپی به‌ گونه‌ای تحریک شود که حرکت‌هایی طبیعی انجام دهد، اثرگذاری نامطلوب حرکت غیر طبیعی بدن بر عضله‌ها، حتی در صورت کاهش واکنش‌های عضلانی، به تاخیر می‌افتد. به‌ علاوه مدالیته‌های درمانی مفیدی مانند تحریک مغناطیسی مغز، مغناطیس درمانی و اولتراسوند، درمان با دست، ماساژ تحريك الكتريكي عصب از راه پوست، تحريك مغناطيسي و… وجود دارند که به منظور تسریع فرآیند درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با توجه به عوامل ذكر شده می توان گفت بيماران ام‌ اس بهتر است طبق نظر پزشك خود براي بهبود توانايي‌ هاي‌ شان و كنترل كردن دست و پا و ساير اندام و كاهش حملات ام‌اس و… تحت‌نظر باشند و با فيزيوتراپيست خود براي درمان همكاري كرده و  برنامه‌هاي تمريني را كه توسط فيزيوتراپيست دريافت مي‌كنند به‌ موقع و درست انجام دهند.

آدرس:

شهرک غرب، خیابان درختی، خیابان حافظی، ساختمان مروا، طبقه ٣

با ما از طریق شبکه های اجتماعی در ارتباط باشید:

تلگرام ما: @terapiaa

اینستاگرام ما: /terapiaa

شماره های تماس:

٨٨٠٧١١٨٩
٠٩١٢٩٤٢٨٠١٤
٠٩٣٧٩٨٧٩٢١٩