ضایعات عروقی پوست به اشکال مختلف مانند لکههای مادرزادی، تلانژکتازی (رگهای نازک روی پوست)، همانژیوم (ماه گرفتگی)، واریس، خالهای عروقی شبکهای، آنژیوفیبروم و خالهای اپیدرمی برآمده و ملتهب با استفاده از روشهای جدید به راحتی قابل درمان هستند که یکی از این روشها لیزر است. در درمان با لیزر نور شدید از طریق گلبولهای قرمز درون عروق خونی جذب میشوند. انرژی گرمایی ایجاد شده توسط لیزر به عروق خونی آسیب میرساند اما از آنجا که بافت اطراف عروق مقدار ناچیزی از این انرژی را جذب میکند، معمولا تحتتاثیر قرار نمیگیرد و خطر ایجاد زخم و آسیب بافتی پایین است.
گاهی ضایعات عروقی به دليل ضربه شكل ميگيرند مثلا در يك ناحيه كه سرخرگ و سياهرگ به هم متصل ميشوند، ميتوان يك ضايعه با تهرنگ خاكستري ديد. بعضي وقتها هم بدون علامت است و بعضي وقتها هم با علامتي مانند تورم همراه است. البته پيدايش بعضي ضايعههاي عروقي بهدليل داشتن يك زمينه است. درمان ضایعات عروقی عموما بسته به عمق-محل لکه و رنگ آن است. در تمام موارد اگر نتیجه اولیه جواب بدهد درمان را میتوان ادامه داد تا زمانی که بهبود به دست آید.
برای درمان بیمار روی تخت خوابیده و روی چشمهایش محافظ گذاشته میشود. با انجام ليزر بیمار درد و سوزش کمی را حس میکند. مدت درمان باتوجه به نوع و وسعت ضايعه طول میکشد که معمولا میتوان گفت بین ۵ تا ۲۰ دقيقه است. ممکن است تا دو هفته پوست قرمز یا پوسته پوسته شود. در تمام موارد اگر نتیجه اولیه جواب بدهد ادامه درمان را میتوان ادامه داد تا زمانی که بهبود به دست آید.
در گذشته، درمان واریس تنها از طریق جراحیهای پرهزینه و دردناک انجام میشد اما اکنون با استفاده از لیزر عروقی این عمل به راحتی و به صورت کاملا سرپایی قابل انجام است.
متخصص پوست براي تشخيص نوع ضايعه عروقي، به شكل و رنگ ضايعه در بيمار توجه ميكند اما در بررسيهاي تخصصيتر بررسی ساختمان سلولي آزمایشات بافتشناسی ضايعه لازم است.
برای درمان ضایعات عروقی که انواع مختلفی دارند از لیزرها و تکنولوژیهای نوری استفاده میشود. در این بین تبحر پزشک هم حایز اهمیت است و همچنین مراقبتهای قبل و بعد از جراحی توسط بیمار که به روند بهبود بیماری کمک مهمی میکند.