آیا با داروی لوراتادین آشنایی دارید؟ این دارو چه عوارضی برای بیمار در پی خواهد داشت؟ نحوه مصرف این دارو چیست و با کدام داروها نباید مصرف شود؟ همه ما در مواقعی که به موادی آلرژی پیدا کرده ایم، این دارو را مصرف کرده ایم. این دارو پس از مصرف تا 24 ساعت تاثیر خود را بر بدن می گذارد. در این نوشتار از بخش داروهای دکتر سلام به بررسی لوراتادین پرداخته ایم و مصرف این دارو در بارداری و شیردهی را مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.
لوراتادین چیست؟
لوراتادین متعلق به گروه داروهای ضد هیستامین می باشد. هنگامی که یک واکنش حساسیتی وجود دارد، بدن موادی را آزاد می کند تا به اصطلاح از خود دفاع کند. یکی از مهمترین از این مواد آزاد شده، هیستامین است. آنتی هیستامین ها از عمل هیستامین جلوگیری می کنند، در نتیجه به کاهش علائم آلرژیک کمک می کند.
این دارو پس از خوردن به صورت خوراکی به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می شود و علائم آلرژی را از بین می برد. این دارو علائم زیر را کاهش می دهند:
رینیت آلرژیک مانند عطسه، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، خارش و قرمزی بینی و چشم، احساس سوزش و خارش چشم ها، واکنش پوستی آلرژیک مانند قرمزی، خارش پوست و بثورات پوستی. از این دارو همچنین برای کاهش علائم ناشی از آسم و آلرژیک نیز استفاده می شود.
تسکین علائم ناشی از هیستامین، در طول روز ادامه می یابد و به شما در انجام فعالیت های روزمره و خواب بهتر کمک می کند.
موارد احتیاط در مصرف لوراتادین
اگر حساسیت دارویی به لوراتادین دارید، از مصرف آن خودداری کنید.
اگر دچار بیماری کبدی هستید، قبل از مصرف این دارو با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
در صورتیکه می خواهید آزمایشات پوستی را برای اثبات بیماری آلرژیک انجام دهید، مصرف این دارو باید 2 روز قبل از آزمایش قطع شود. چرا که آنتی هیستامین ها می توانند شاخص های حساسیت پوستی را کاهش دهند.
تداخلات دارویی
اگر از هر یک از داروهای زیر استفاده می کنید، قبل از مصرف لوراتادین با پزشک خود مشورت کنید:
هنگامی که این دارو با کتوکونازول، اریترومایسین یا سایمتیدین مصرف شود، غلظت پلاسما ممکن است افزایش یابد، اما تغییرات بالینی قابل توجهی ایجاد نمی کند.
همچنین مصرف همزمان با سایمتیدین و کتوکونازول باعث افزایش اثرات این دارو می شود.
مصرف لوراتادین به همراه غذا و مایعات
لوراتادین می تواند بدون توجه به نوع غذای مصرف شده و یا پر و خالی بودن شکم، مورد استفاده قرار گیرد.
مصرف این دارو در بارداری
استفاده از لوراتادین در دوران بارداری توصیه نمی شود.
مصرف لوراتادین در دوران شیردهی
به دلیل اینکه این دارو به شیر مادر نفوذ می کند، نباید این دارو را در این دوران، مصرف کنید.
اثر این دارو در کنترل وسایل نقلیه موتوری و سطح هوشیاری بدن
در صورتی که دوز توصیه شده مصرف گردد، این دارو باعث خواب آلودگی نمی شود. با این حال، در موارد بسیار نادر، برخی از بیماران احساس خواب آلودگی را گزارش داده اند و این ممکن است بر توانایی آنها در رانندگی و یا استفاده از ماشین آلات تأثیر بگذارد. در اولین باری که از این دارو استفاده می کنید، مراقب خود باشید. در صورتیکه دچار خواب آلودگی نشدید، می توانید در مراحل مصرف بعدی، رانندگی کنید.
نحوه مصرف لوراتادین
این دارو به صورت خوراکی استفاده می شود. این دارو به صورت قرص، سافت ژل و شربت در داروخانه ها یافت می شود. بهتر است این دارو در کودکان زیر 6 سال مصرف نشود. دوز مصرفی باید توسط پزشک تعیین شود ولی معمولا یک عدد قرص 10 گرمی از این دارو، یکبار در روز مصرف می شود. اگر علائم آلرژی زیاد نباشد، به صورت یکروز در میان هم تجویز می شود.
مصرف بیش از حد از این دارو
اگر این دارو را بیش از دوز تجویز شده مصرف کردید، به اورژانس مراجعه کنید. اگر این دارو بیش از اندازه مصرف شود می تواند خواب آلودگی، تاکی کاردی و سردرد رخ دهد.
توقف مصرف این دارو
توقف ناگهانی این دارو، تاثیر منفی روی سلامت شما نمی گذارد.
اثرات جانبی لوراتادین
عوارض دارویی این دارو بسیار اندک می باشد. اما گاهی اثرات جانبی از طرف بیماران گزارش شده است که شامل موارد یر می باشد:
عوارض جانبی رایج در کودکان 2 تا 12 ساله شامل :
- سردرد
- تحریک پذیری
- خستگی
عوارض جانبی رایج در بزرگسالان و نوجوانان شامل
- خواب آلودگی
- سردرد
- افزایش اشتها
- بروز مشکل در خواب
اطلاعات دارویی ارائه شده در وبسایت دکتر سلام، فقط برای مقاصد آموزشی و افزایش سطح اطلاعات شما عزیزان، ارائه می شوند و برای مشاوره، تشخیص و درمان پزشکی در نظر گرفته نشده است.داگر در مورد سلامتی خود نگرانی یا سوالی دارید، باید همیشه با یک پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
آیا می دانید گاباپنتین چیست؟ با عوارض و نحوه مصرف آن آشنایی دارید؟ پیشنهاد می کنم اطلاعات خود را در مورد این دارو نیز بالاتر ببرید.