آمینو اسیدها برای سنتز پروتئین و کارکرد کلی بدن لازم هستند. بخصوص ده آمینو اسیدی که در طبقه بندی ضروری قرار میگیرند، چون که بطورعادی به واسطه بدن انسان درست نمیشوند.
مطابق گزارش دپارتمان زیست شیمی دانشگاه آریزونا، این آمینو اسیدها باید از طریق تغذیهی شما بدست بیایند، در غیر اینصورت بدن شما شروع به تجزیهی پروتئینهای موجود همچون عضلات شما خواهد کرد!
بر خلاف چربی، آمینو اسیدها نمیتوانند برای روز مبادا در بدن ذخیره شوند. پس خیلی مهم است که بصورت مداوم مصرف آمینو اسیدها را در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
انواع آجیل
آجیل و حبوباتی همچون گردو، بادام، و بادام زمینی سرشار از آمینو اسید ضروری «ال–آرژنین» هستند. این آمینو اسید، برای بهبود عملکرد ایمنی بدن، کمک به سوخت و ساز و تودهی عضلانی، افزایش تولید کلاژن و رشد استخوانها مفید است.
همچنین این آجیلها منبعی عالی برای «ایزولوسین» هستند، آمینو اسیدی ضروری که قند خون را ثابت نگاه داشته و انرژی تولید میکند.بادام و بادام زمینی هم دارای سطح بالایی از آمینو اسید «فنیل آلانین» هستند که باعث بهبود روحیه و خلق و خوی شما خواهد شد.
همهی ماهیها نیز منبعی غنی از انواع آمینو اسیدهای ضروری، همچون ایزولوسین، لیزین و متیونین هستند. بعلاوه، ماهیهای چرب مثل سالمون، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که در جلوگیری از بیماریهای قلبی مؤثر اند.
پروتئین سویا
پروتئین سویا نیز حاوی مقادیر زیادی از آمینو اسیدهای ضروری مانند «ایزولوسین، لیزین، متیونین، تریپتوفان و والین» است. پروتئین سویا میتواند برای افراد گیاهخواری که در رژیم غذاییشان از برخی آمینو اسیدها محرومند، نقش مهمی بازی کند.
تخم مرغ
تخم مرغها حاوی مقادیر زیادی پروتئین و آمینو اسیدهایی همچون متیونین، ایزولوسین و لیزین، و در عین حال کالری کمی هستند. مطابق برخی از منابع، تخم مرغ همچنین منبع خوبی برای تریپتوفان هم هست، آمینو اسیدی که در تولید سروتونین، برای بهبود روحیه و خلق و خو نقش دارد.
منبع-http://fitnessmagazine.ir