گوشت خام و نیمپز حاوی توکسوپلاسما و انواع دیگر باکتریها می باشد همچنین از خوردن تخممرغ عسلی یا نیم پزخودداری کنید ،زيرا مي تواند ناقل بسياري از بيماري هاي موجود در مرغ باشد.
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مصرف تخم مرغ نیم پز و یا گوشت نیم پز میتواند باعث بروز بیماریهای گوارشی و اسهال در فرد شود.
دکتر میثم یوسفی در گفت وگو با مجله پزشکی دکتر سلام با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز بیماریهای گوارشی و اسهال موثر است، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی نکته مهمی است که باید در پیشگیری از بیماریهای عفونی دستگاه گوارش بکار ببریم.
وی ادامه داد: شستن دستها با آب و صابون و ضد عفونی کردن میوه و سبزیها قبل از مصرف، از مواردی به شمار میرود که رعایت کردن آن باعث کاهش بروز بیماری اسهال در فرد میشود.
یوسفی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از موارد اسهالهای عفونی از طریق گوشت و فرآوردههای گوشتی منتقل میشود، رعایت بهداشت گوشت بویژه گوشت مرغ ضروری است.
این متخصص عفونی افزود: خانمها حتما باید نکاتی همچون شستن گوشت قبل از مصرف، جدا کردن گوشتهای خام از پخته شده و سایر مواد غذایی پخته شده و همچنین جدا کردن مواد غذایی پخته شده با سایر مواد غذایی خام را مورد توجه قرار دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مواد غذایی پخته شده را باید در یخچال نگهداری کرد و برای استفاده از مواد غذایی پخته شده که در بیرون از یخچال نگهداری می شوند قبل از استفاده باید غذا را گرم کرد.
یوسفی بیان کرد: بیماریهای عفونی گوارشی در تابستان افزایش چشمگیری پیدا میکند که مهمترین دلیل آن دمای هواست.
وی ادامه داد: دمای هوا به عوامل عفونی ایجاد کننده بیماریهای گوارشی اجازه میدهد تکثیر مناسبتتری داشته باشند و در محیط خارج بیشتر رشد کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: همه عوامل ایجاد کننده بیماریهای گوارشی، عفونی نیستند اما شایع ترین آنها، بیماریهای عفونی است.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: بیماریهای گوارشی عفونی محصور و محدود به فصل تابستان نیستند و در سایر فصول نیز می توانند اتفاق بیفتند کما اینکه در بعضی از طیفها و گروههای سنی مانند کودکان ممکن است در طول سال 7 تا 9 بار بیماریهای عفونی را شاهد باشیم.
یوسفی خاطرنشان کرد: افزایش و ارتقاء سطح بهداشت جامعه باعث می شود که این بیماری ها نیز کاهش یابد.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: اسهال عفونی، اسهالهای حاد هستند که کمتر از 14 روز طول میکشند و به دلیل عوامل عفونی شامل ویروسها، باکتریها، انگل ها و یا حتی بعضی از قارچها بروز میکنند.
وی احساس ضعف و بی حالی، خستگی و بدن درد را از علائم اولیه اسهالهای عفونی عنوان کرد.