خالکوبی ها میتواند دائمی یا با ماندگاری طولانی ایجاد شود. اما هر دو روش خالکوبی برای سلامتی مضر است. بسیاری از مردم تصور میکنند که تاتو هیچ ضرری ندارد. در حالی که مواد رنگی شیمیایی به کار رفته در تاتو میتواند منجر به واکنشهای آلرژیکی و عفونتهای پوستی شود.
ايجاد نقش و نگار روي دست و بدن براي بعضي از جوانان جذابيت خاصي دارد اما اين خالکوبي ها که دائمي يا موقتي است، پيامدهايي را نيز به دنبال دارد. يکي از افرادي که خالکوبي مي کند، مي گويد با آن که به خواسته مراجعه کنندگان احترام مي گذارد اما هميشه نگران است که مشکلي پيش نيايد؛ به همين دليل قبل از خالکوبي اطلاعات لازم را در اختيار مراجعه کننده قرار مي دهد.
او مي گويد در فصول گرم سال که امکان استفاده از لباس هاي آستين کوتاه بيشتر است، مراجعه براي خالکوبي نيز افزايش مي يابد. اما پيامدهاي خالکوبي:
سرطان: برخي ادله نشان مي دهد که ذرات نانو در جوهر خالکوبي مي تواند سرطان ايجاد کند. اين ذرات نانو، به تدريج از محل خالکوبي جدا و وارد جريان خون مي شود و به تمام قسمت هاي بدن نفوذ پيدا مي کند.
حساسيت: برخي از افراد به رنگ هايي که براي خالکوبي از آن استفاده مي شود، حساسيت دارند و اين امر به التهاب و ايجاد جوش منجر مي شود. از آن جا که در تهيه اين رنگ ها از مواد شيميايي متعددي استفاده شده است، واکنش حساسيتي مي تواند دلايل متعددي داشته باشد. اگر شما مشکل حساسيت داريد، قبل از خالکوبي مشورت کنيد.
عفونت پوست: يکي از شايع ترين مشکلات خالکوبي، عفونت پوستي است. در صورت احساس ناراحتي در قسمت خالکوبي شده، به پزشک مراجعه کنيد.
مشکلات پوستي ديگر: به گزارش سايت «MSN»، علاوه بر عفونت، فرد ممکن است دچار گرانولوما (گره هايي در اطراف قسمت خالکوبي) و کلوئيد (اسکارها) نيز شود. گرانولوما هنگامي رخ مي دهد که دسته اي از گلبول هاي سفيد مي خواهد ماده خارجي را از بين ببرد. کلوئيد، نيز شکل گيري اسکار در قسمت خالکوبي است. اين حالات در صورت درمان نشدن، مي تواند مشکل جدي به وجود بياورد.
هپاتيت و بيماري هاي خوني: هپاتيت يک بيماري خوني است که مي تواند التهاب ايجاد کند.
مشکلات MRI: اگر چه امري نادر است، اما گاهي بر اثر MRI ، خالکوبي متورم مي شود يا مشکل ديگري ايجاد مي شود. MRI مي تواند ناراحتي هاي دردناکي در قسمت خالکوبي ايجاد کند. همچنين ممکن است خالکوبي در تشخيص بيماري مشکلاتي به وجود بياورد. قبل از تصميم به خالکوبي بهتر است به اين موضوع نيز کمي فکر کنيد.
مسموميت با فلزات سنگين: خيلي از جوهرها حاوي فلزهاي سنگين مانند جيوه، سرب، کادميوم و آرسنيک است. براي پيشگيري، از رنگ هاي فاقد فلزهاي سنگين استفاده کنيد.
پاک سازي: موقع پاک کردن خالکوبي ممکن است با مشکلاتي رو به رو شويد. معمولا خالکوبي ها با ليزر پاک مي شود و پس از حل شدن جوهر، بخشي از آن ممکن است جذب خون شود و هرگز از بدن دفع نشود.
اگر خالکوب، رنگدانه ها را به طور عمقي خالکوبي کند، احتمال حرکت رنگدانه به قسمت هاي ديگر بدن وجود دارد. در اين صورت شکل خالکوبي شده، تغيير مي کند.