شرکت داروسازی دکتر عبیدی به مناسبت روز جهانی بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، در راستای مسئولیت اجتماعی خود و با هدف آگاهیرسانی درباره این بیماری، روز شنبه هفدهم شهریورماه 1397 مراسمی عمومی با عنوان «جریان در شریان» را در مجموعه تفریحی توچال تهران برگزار کرد.
در این برنامه که با حضور دکتر محمدحسین نجفی، متخصص قلب و عروق و فوقتخصص آنژیوپلاستی و فریبا کوثری، بازیگر و سفیر اطلاعرسانی بیماری فیبریلاسیون دهلیزی برگزار شد، ضرورت و اهمیت آگاهیرسانی درباره بیماری و دلایل بروز آن مورد بحث قرار گرفت و توصیههای لازم به مردم حاضر در مجموعه توچال ارائه شد.
دکتر نجفی، سن بالای 60 سال و فشار خون بالا را از جمله مهمترین عوامل ایجاد این بیماری دانست و گفت: «بیماریهای قلبی مختلف از جمله بیماریهای عروق کرونر مانند سکته قلبی، نارسایی قلبی، بیماریهای دریچهای قلب و سابقه جراحی قلب نیز از دیگر دلایل بروز این بیماری هستند.» وی همچنین در خصوص روشهای تشخیص و پیشگیری از این بیماری گفت: «برای تشخیص بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، گرفتن نوار قلبی و معاینات عمومی قلب کافی است. همینطور برای پیشگیری از عوارض ناشی از این بیماری همچون سکته مغزی، داروهای ضد انعقاد خون با تشخیص پزشک برای بیمار تجویز میشود.»
در بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم و سرعت ضربان قلب از حالت طبیعی خارج شده و نامنظم میشود. این بیماری شایعترین اختلال ریتم قلب است و در صورت عدم تشخیص و پیشگیری، میتواند منجر به سکته مغزی شود. بیماری فیبریلاسیون دهلیزی نشانههای اختصاصی ندارد اما تپش قلب، تنگی نفس، سرگیجه، خستگی و ضعف میتواند از نشانههای ابتلا به آن باشد.
حملات سکته مغزی مهمترین و خطرناکترین عارضه فیبریلاسیون قلبی است که احتمال وقوع آن در بیماران مسن (بالای 75 سال) و افرادی که به نارسایی قلبی، فشار خون بالا و یا دیابت مبتلا هستند بیشتر است. براساس آمارهای موجود یک مورد از هر سه حادثه سکته مغزی به فیبریلاسیون دهلیزی نسبت داده میشود.
دکتر محمدحسین نجفی با توضیح سادهای از چگونگی عملکرد قلب به حاضران در رویداد «جریان در شریان» گفت: «زمانی که دهلیزها ضربان را میسازند، منقبض میشوند و خون را به بطنها منتقل میکنند، اگر به هر علتی دهلیزها به صورت همزمان منقبض نشوند، ریتمی تحت عنوان فیبریلاسیون دهلیزی اتفاق خواهد افتاد که در این حالت بیمار احساس تپش قلب خواهد کرد.» وی افزود: «از آنجایی که در این حالت تمام ماهیچههای قلب با هم منقبض نمیشود، در قلب لخته خون ایجاد شده که این لخته میتواند به سمت اندامهای مختلف بدن حرکت کند. در اکثر مواقع این لخته به سمت مغز حرکت کرده و باعث سکته مغزی میشود.»
در این مراسم فریبا کوثری درباره ضرورت توجه به سلامت قلب و انجام معاینات عمومی منظم صحبت کرد. در محل برگزاری مراسم نیز، غرفهای تعبیه شده بود که در آن به صورت رایگان فشار خون افراد اندازهگیری و توصیههای مرتبط به آنها ارائه میشد.
گفتنی است شرکت داروسازی عبیدی همواره در زمینه اطلاعرسانی و ایجاد آگاهی عمومی در خصوص بیماریهای مختلف قدم برداشته است. این شرکت پیش از این نیز پویش سراسری «عدد خود را بدانید» را با هدف ایجاد آگاهی از بیماری فشار خون برگزار کرده است. در این پویش با مراجعه به چند شرکت بزرگ فشار خون بیش از 10 هزار نفر اندازهگیری شد که نتایج آماری حاصل شده از این فعالیت در حال آمادهسازی برای انتشار است.
منبع: شرکت دارو سازی عبیدی