در اشخاصی که به علت حادثه دچار قطع نخاع شده اند ارتباط عصبی میان مغز و اندام صدمه می بیند. این صدمه غیرغیر قابل برگشت بوده و بیمار تا آخر عمر قادر به حرکت دست و پا نیست. از قدیم این ایده در فکر /پژوهشگران وجود داشته است که میتوان فرمانهای عصبی را از بالاتر از جای آسیب نخاع دریافت کرده و آن را به پایین تر از آن منتقل کرد و یا یک ارتباط برای انتقال اطلاعات الکتریکی شامل دستورات مغز ایجاد نمود.
Battelle’s Neurobridge technology یک موسسه تحقیقاتی در اوهایو است که توانسته برای اولین بار این آرزو را جامه عمل بپوشاند. در روش ارائه شده یک مدار الکترونیکی کوچک به اندازه یک نخود در مغز بیمار کار گذاشته میشود. این واحد الکترونیکی در قسمتی را مغز قرار میگیرد که دستورات حرکتی را به عضلات اندام میفرستد.
اراده بیمار به حرکت اندام موجب ایجاد امواج الکتریکی در آن قسمت مشخص از مغز میشود. واحد الکترونیکی کار گذاشته شده در مغز این اطلاعات را دریافت کرده و به واحد پردازش کامپیوتری دستگاه ارسال میکند. اطلاعات پس از پردازش بصورت امواچ ثانویه الکتریکی درمیایند که از راه سیم به الکترود هایی متصل میشوند تا بتوانند عضلات اندام را تحریک کنند.
با این روش برای اولین بار یک بیمار قطع نخاعی که هر چهار دست و پای او فلج بوده توانست تا دست خود را بچرخاند، مشت کند و انگشتان دست را به هم نزدیک کند تا چیزی را بردارد. اراده فرد به حرکت دست بعد از یک دهم ثانیه بصورت دستورات الکتریکی به عضلات مربوطه رسیده و خود را بصورت حرکت اندام نشان میدهند.
منبع-http://www.iranorthoped.ir