آیا دوست دارید خودتان بتوانید در خانه روغن سیر تهیه کنید؟ همانطور که می دانید سیر فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. روغن سیر نیز همان خاصیت های سیر را داشته و طعم دلپذیری به غذاها می دهد. از جمله فواید این روغن میتوان به خاصیت میکروب کشی و کاهش وزن آن اشاره کرد. این نوع روغن برای رشد مو بسیار مفید می باشد. در این مقاله از بخش آشپزی و طب سنتی و گیاهان دارویی دکتر سلام می خواهیم طرز تهیه روغن سیر را به شما آموزش دهیم. با کمک این آموزش می توانید به راحتی خودتان این روغن را تهیه کنید.
طرز تهیه روغن سیر
دلایلی وجود دارد که بسیاری از مردم، رستوران های ایتالیایی را دوست دارند و این فقط به خاطر پاستا نیست و عامل دیگری نیز دخیل است. این عامل همان روغن خوش مزه و طعم داری است که شما تکه های نان ترد را درون آن فرو می کنید. دفعه بعد که هوس کردید، می توانید به راحتی روغن سیر خود را در خانه بسازید. سیر و روغن را روی اجاق بپزید و یا به سادگی آن ها را در یک بطری بریزید و بگذارید برای چند روز بمانند.
مواد لازم برای تهیه روغن سیر
روغن سیر اجاقی:
- چهار حبه سیر تازه
- ½ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر) روغن زیتون
روغن سیر بدون پخت:
- هشت حبه سیر تازه
- ۲ پیمانه (۴۷۰ میلی لیتر) روغن زیتون
مراحل تهیه این نوع روغن
1. ساخت روغن سیر همراه با پخت
1- 4 حبه سیر را داخل سیرخردکن قرار داده و مستقیما به یک ماهی تابه اضافه کنید و ½ پیمانه (120میلی لیتر) روغن زیتون بریزید و با هم مخلوط کنید.
قبل از قرار دادن سیر در خردکن، لازم نیست که سیر را پوست بکنید. در حالی که آن را فشار می دهید پوست در خردکن باقی خواهد ماند.
با توجه به سلیقه شخصی خود می توانید روغن های دیگر را جایگزین روغن زیتون کنید.
چگونه نوع روغن را انتخاب کنیم
- اگر تنها از روغن برای پخت و پز استفاده می کنید، از یک روغن طبیعی استفاده کنید زیرا می تواند دماهای بالا را تحمل کند. روغن هایی مانند کلزا، سبزیجات و یا روغن زیتون را انتخاب کنید.
- برای داشتن یک روغن با تضمین سلامت قلب، روغن زیتون تصفیه نشده و یا روغن آووکادو را به خاطر این که حاوی چربی غیر اشباع هستند، انتخاب کنید.
- اگر یک مزه منحصر به فرد می خواهید، روغن کنجد را امتحان کنید. این روغن یکی از قوی ترین روغن ها است و یک طعم عالی و معطر را برای شما به ارمغان می آورد.
2- مخلوط را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه حرارت دهید. حرارت به ترکیب طعم سیر در روغن کمک می کند. مخلوط را بپزید و مرتبا آن را به هم بزنید تا سیر به رنگ قهوه ای روشن درآید و ترد شود.
- اجازه ندهید که روغن بجوشد. زمانی که روغن خیلی داغ می شود، طعم و خاصیت خود را از دست می دهد. حرارت متعادل کافیست.
- از پخت زیاد سیر خودداری کنید. اگر رنگ سیر بسیار تیره شود، یعنی شما آن را خیلی پخته اید و روغن تلخی خواهید داشت.
- ماهی تابه را از روی حرارت بردارید و مخلوط را در ظرف بریزید. قبل از بستن درب ظرف، بگذارید تا مخلوط به طور کامل، خنک شود و سپس در آن را محکم ببندید. این کار از جمع شدن رطوبت اضافی در ظرف و خراب شدن روغن جلوگیری می کند.
- اگر نمی خواهید که قطعات کوچک سیر در روغن شما وجود داشته باشد، می توانید در هنگام ریختن روغن در ظرف، در سر راه آن یک صافی قرار دهید. یا می توانید هنگام استفاده روغن سیر خود را صاف کنید.
- نگه داشتن قطعات سیر در روغن باعث ایجاد طعم قوی تر خواهد شد چون در طول زمان، به ترکیب بیشتر طعم ها کمک می کند.
۴. روغن را تا ۵ روز در یخچال نگه دارید. می توانید هر چند مدت ظرف را تکان دهید تا طعم ها را با هم مخلوط کنید. اگر از روغن استفاده نکردید، آن را پس از ۵ روز دور بیندازید تا ایمنی خود را تظمین کنید و از خوردن باکتری های خطرناک اجتناب کنید.
- هرگز روغن سیر را در دمای اتاق نگه ندارید. این کار می تواند باعث ایجاد مسمومیت غذایی حاد شود که این مسمومیت اغلب به دلیل خوردن غذای مانده رخ می دهد.
- اگر می خواهید که روغن سیر را بیش از یک سال نگه داری کنید، آن را منجمد کنید.
2.ساخت روغن سیر بدون پخت
- هشت حبه سیر را با پشت یک چاقو له کنید. حبه سیر را بر روی یک تخته برش پلاستیکی، سرامیکی یا شیشه ای قرار دهید. سپس از کف دست خود برای فشار دادن انتهای صاف تیغه چاقو بر روی هر حبه استفاده کنید. برای خرد کردن حبه های سیر به اندازه کافی، محکم فشار دهید و پوست را جدا کنید.
- در حالی که سیر را خرد می کنید، پوست را جدا کنید. در غیر این صورت، حبه های سیر خیلی لغزنده هستند و چاقو می تواند باعث بریده شدن دستتان شود.
- از تخته برش چوبی استفاده نکنید. این نوع تخته کمی از طعم سیر را جذب خواهد کرد.
۲. پوست سیر را جدا کرده و دور بیندازید. وقتی حبه سیر کمی خرد می شود، پوست باید به راحتی از حبه سیر جدا شود.
- اگر کندن پوست دشوار است، ممکن است نیاز به خرد کردن بیشتر سیر داشته باشید.
۳. سیر خرد شده و ۲ فنجان روغن زیتون را در یک شیشه ترکیب کنید. ظرف شیشه ای با سرپوش محکم برای جلوگیری از ورود هوا، بهترین نوع است. بعد از سفت کردن درب قوطی، چند بار آن را تکان دهید تا سیر و روغن با هم مخلوط شوند.
- شما می توانید هر نوع روغنی را مانند روغن آووکادو و یا روغن زیتون، بسته به رایحه ای که می خواهید و یا چیزی که در یخچال دارید، استفاده کنید.
- ادویه و یا گیاهان معطر را برای داشتن طعم های مختلف اضافه کنید.
ترکیبات اضافی برای طعم دار کردن روغن:
- گیاهان خشک (اسطوخودوس، آویشن، جعفری، ریحان و غیره)
- فلفل تند
- زیتون
- پوست پرتقال
- فلفل قرمز
- گل های خوراکی خشک شده
۴. بطری شیشه ای را به مدت ۲ تا ۵ روز در یخچال نگه دارید. این مدت، زمان کافی را به طعم ها می دهد تا به طور کامل مخلوط شوند. مطمئن شوید که درب شیشه محکم بسته شده است زیرا این کار روغن را در یخچال تازه نگه می دارد.
- اگر قبل از گذشت ۲ روز از ساخت از روغن استفاده کنید، طعم آن به اندازه کافی قوی نخواهد بود.
- بعد از ۵ روز پس از درست شدن روغن، مانده آن را دور بریزید تا خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش دهید.
- همچنین می توانید روغن سیر را به مدت ۱ سال به صورت منجمد نگه داری کنید.