چگونه میتوان چربی های زیر پوست که سلولیت را به وجود می آودند را درمان کرد و از بین برد؟ می دانید سلولیز چیست و چه کمکی در این راستا می کند؟ سلولیز یعنی استفاده از لیزر برای آب کردن چربی ها و آزاد شدن رشته های فیبری که سبب به وجود آمدن سلولیت می شوند. فقط یک جلسه لازم است و در مدت  3تا 12 ماه، به نتایج مطلوب می رسید. طبق گزارش بیماران و پزشکان، چند سال پس از درمان، بهبودی حاصل می شود. در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام به بررسی سلولیز می پردازیم.

سلولیز چیست؟

سلولیز در سال 2012 مورد تائید اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) قرار گرفته است. در سلولیز، با وارد کردن یک رشته نازک لیزر در زیر پوست بیمار، توده های چربی را گرما داده و آب می کنند و همزمان، بافت هایی که این توده های چربی را یه یکدیگر پیوند داده است و باعث سلولیت می شوند را از بین می برد.

سلولیز

در سلولیز از فیبر لیزری سه بعدی استفاده می کنند تا انرژی را به بافت های همبند، پوست و چربی انتقال دهند. دکتر جاناتان هاستین، جراح پلاستیک در فورت ورث، این طور توضیح می دهد که سلولیز، ضخامت و کیفیت پوست را افزایش می دهد، نوارهای فیبری که باعث کشیده شدن پوست می شوند را  آزاد می کند و باعث آب شدن چربی های آن ناحیه می شود.

آیا سلولیز موثر است؟

سلولیز، درمان سلولیت نیست اما می تواند فرو رفتگی های ناحیه ران را که اغلب به عنوان “پنیر محلی “یا “پوست پرتقالی ” نامیده می شود، را کاهش دهد. دکتر هاستین می گوید: نتیجه این روش، داشتن پوستی نرم تر و صاف تر است.

این روش، میزان بالایی از موفقیت و رضایت بیمار را در پی دارد. با اینکه اطلاعات زیادی در حال حاضر در دسترس نیست، اما مطالعه ای که اخیرا توسط انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی آمریکا منتشر شده، بیان می کند که این روش ، حداقل به مدت 1 سال، بهبودی پایداری را در ظاهر سلولیت فراهم می کند و مطالعات دیگر نشان داده اند که نتایج این روش، حداقل تا 3 سال حفظ می شود.

از این مطالعه، این گونه نتیجه گیری می شود که آمارهای ارائه شده از این روش تا به امروز، ایمنی و رضایت بالای پزشکان و افراد را فراهم کرده است.

سلولیز

چه تعداد درمان، مورد نیاز است؟

به گفته دکتر هاستین، سلولیز فقط به یک درمان نیاز دارد. با این حال، سلولیت ممکن است برگشت پذیر باشد، بنابراین اگر بیمار دچار اضافه وزن شود، درمان های اضافی مورد نیاز خواهد بود.

چقدر زمان برای کسب نتیجه، لازم است؟

دکتر هاستین می گوید: رسیدن به نتیجه نهایی و بیشترین فایده ممکن، 3 تا 12 ماه طول می کشد به عبارت دیگر، انتظار می رود که شما در طول چند ماه بهبود بیابید.

آیا در این روش، از بی حسی موضعی استفاده می شود؟

بسته به اندازه ناحیه ای که تحت درمان قرار می گیرد و میزان سلولیت، می توان از بی حس کننده موضعی، بیهوشی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده کرد.

اگر چه سلولیز یک روش حداقل تهاجمی است، اما به اندازه ای تهاجمی است که باید در یک مرکز جراحی و با حضور یک پرستار و دیگر پرسنل که به جراح کمک کنند، انجام شود. اگر این روش تحت بیهوشی عمومی انجام شود، به متخصص بیهوشی و پرسنل پرستاری نیاز می باشد.

سلولیز

روند بهبودی چگونه است؟

سلولیز، تقریبا یک هفته به استراحت نیاز دارد.

دکتر هاستین می گوید: “پس از عمل، درد خفیف، تورم و کبودی وجود خواهد داشت.”اکثر این موارد در 2-3 هفته اول از بین می رود. بیماران، پس از جراحی باید از لباس های فشرده سازی استفاده کنند، اما می توانند انتظار داشته باشند که در عرض 1-2 روز بتوانند فعالیت های خود را از سر بگیرند.

اکثر بیماران ناراحتی جزئی و درد کمی دارند. در این حالت، داروهای ضد التهاب یا داروهای ضد درد دیگری در صورت لزوم تجویز می شود.

آیا در این روش، عوارض جانبی یا عوارض احتمالی وجود دارد؟

مانند هر درمان زیبایی، سلولیز نیز  با برخی از عوارض جانبی همراه است، از جمله:

  • سوزش پوست
  • ناهنجاری های کانتور
  • سروم (ایجاد مایع)
  • کبودی
  • ورم

شایع ترین عارضه جانبی، تورم در ناحیه درمان است که معمولا بعد از گذشت یک ماه، برطرف می شود. اگر تورم همچنان ادامه داشته باشد یا درد شدید باشد، بیماران باید با جراح خود تماس بگیرند. با توجه به فقدان آمار و اطلاعات، اثرات جانبی درازمدت آن، در صورت اینکه وجود داشته باشد، مشخص نیست.

سلولیز

داوطلب خوب و مناسب برای انجام این عمل، چه کسی است؟

همه کاندیدای خوبی برای انجام سلولیز نیستند. بیماران جوان معمولا نسبت به بیماران مسن، نتایج بهتری را کسب می کنند، زیرا سلولیز تاثیر بهتری بر روی پوست ضخیم دارد تا پوست نازک. افرادی که سلولیت بسیار ظریف یا تقریبا غیر قابل تشخیصی دارند، نسبت به افرادی که پوست شل و سلولیت شدیدی دارند، از نتایج راضی نیستند. لازم به ذکر است که سلولیز،راه حل مناسبی برای بیمارانی که به دنبال کاهش وزن خود هستند، نمی باشد.

با اینکه درمان ممکن است تمام سلولیت را از بین نبرد ، اما خبر خوب این است که بیشتر بیماران از نتایج به دست آمده، خوشحال و راضی هستند.

مانند هر جراحی زیبایی دیگری، بیماران می توانند با انتخاب یک پزشک واجد شرایط که آشنایی کاملی با تکنولوژی داشته باشد مانند پزشک جراح پلاستیک یا متخصص پوست، نتایجی را که به دنبال آن هستند، به دست بیاورند.

هزینه سلولیز چقدر است؟

هزینه سلولیز، می تواند با توجه به ناحیه مورد عمل، تجربه و اعتبار پزشک، تعداد مناطق تحت درمان و سایر عوامل دیگر، متفاوت باشد.

چه نوع درمان های دیگری، در دسترس می باشد؟

درمان های سلولیتی زیادی وجود دارند که هیچ گونه پایه علمی ندارند. خوشبختانه، تکنولوژی های مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته اندکه  بسته به نوع بیمار ممکن است موثر باشد.

مطالعات نشان داده اند که انتخاب یک روش، نمی تواند به طور کامل سلولیت را از بین ببرد و بهبودی با روش های درمانی سلولیز، سلفینا و ولاشیپ ( Cellulaze، Cellfina و VelaShape) به دست می آید.

در حالی که این سه نوع درمان نقاط مشترکی با هم دارند، اما هر کدام دارای جنبه های مثبت و منفی هستند که ممکن است برای شما مناسب تر از روش های دیگر باشد. به عنوان مثال، درمان سلولیز،احتمالا باعث سوختگی می شود، در حالی که درمان سلفینا (Cellfina)، بیشتر با کبودی همراه می باشد.

سلولیز

ولاشیپ 3 (VelaShape III)

این درمان بافت پوست و اندازه آن را از طریق ترکیب چهار تکنولوژی مجزا بهبود می بخشد: رادیوفرکانس، غلطک ماساژ، نور مادون قرمز و فن آوری خلاء پالس. نتایج نسخه های قبلی ولاشیپ ( VelaShape) با یکدیگر مخلوط شده اند، اما ولاشیپ 3 ( VelaShape III ) به نظر می رسد که نتایج بهتری داشته باشد.

سلفینا (Cellfina )

یکی دیگر از تکنولوژی نسبتا جدید که انتخاب بسیاری از پزشکان می باشد، سلفینا ( Cellfina ) است. در حالی که در روش سلولیز از لیزر برای برش نوارهای فیبری و  محدود کردن پوست و عضلات اطراف آن که منجر به تولید سلولیت شده اند، استفاده می شود، اما در روش سلفینا (Cellfina)، همان نوارهای فیبری را به وسیله تیغ، برش می دهند.

تعیین اینکه چه نوع درمانی برای نیازهای شما مناسب خواهد بود، به چندین عامل بستگی دارد. بهتر است که یک قرار ملاقات را با یک جراح پلاستیک یا متخصص پوست ترتیب دهید. در طول مشاوره می توانید هر گونه سوال و هر نگرانی که دارید، همچنین مقدار پولی را که قصد دارید هزینه کنید و تمام عوامل مهم در تعیین روش جراحی، را با پزشک خود در میان بگذارید.