با مشکلات پوستی در نوجوانان چه کنیم؟ آیا فرزند شما نگران سلامتی پوستش می باشد و روزانه زمان زیادی را در مقابل آینه می گذراند؟ آیا پس از بلوغ فرزندتان، تغییرات یا ناهنجاری های خاصی بر روی پوستش مشاهده می کنید؟ مشکلات پوستی معمولا از زمان نوجوانی در زندگی هر کسی شروع می شود و هرچه زودتر به درمان این مشکلات پوستی بپردازید، از بروز مسائل حادتری که در آینده می تواند برای پوست تان، ایجاد شود پیشگیری خواهید کرد. در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام به بررسی مشکلات پوستی در نوجوانان می پردازیم.
مشکلات پوستی در دوران بلوغ
در زمان بلوغ، نوجوانان تغییرات فیزیکی و روانی فراوانی را تجربه خواهند کرد. مشکلات پوستی یکی از همین تغییرات می باشد که موجب نگرانی بسیاری از افراد در دوره بلوغ می شود. در این مقاله ما سعی می کنیم تا برخی از شایع ترین مشکلات پوستی نوجوانان در این دوره حساس را معرفی کرده و برای درمان هر یک از آن ها راه کارهایی ارائه دهیم.
مشکلات پوستی رایج در نوجوانان:
آکنه:
آکنه یکی از شایع ترین و مخوف ترین مشکلات پوستی ، بخصوص در نوجوانی، می باشد. آکنه می تواند در اثر تغییرات هورمونی افراد در دوره بلوغ ظاهر شود. آکنه در نوجوانان می تواند به صورت تک تک یا دسته ای مشاهده شود.
این دسته ها خود نیز می توانند شامل جوش های سر سیاه یا جوش های حاوی چرک (سر سفید) باشند. آکنه معمولاً در نواحی گونه ها و پیشانی دیده می شوند.
استفاده از کرم های درمانی یا لوسیون های حاوی پروکسید بنزوئیل یا دیگر اسید ها می تواند به کاهش تعداد آکنه ها کمک کند. با این وجود لازم است قبل از مصرف هر گونه کرم یا لوسیونی با پزشک خود مشورت کنید.
اگر موها یا پوست صورت فرزندتان چرب است، شست و شوی منظم می تواند مانع تشکیل آکنه شود. گاهی اوقات، موی چرب می تواند به فرآیند تشکیل آکنه کمک کند، به خصوص اگر مو به قدری بلند باشد که با صورت برخورد کند.
از فرزند نوجوانتان، بخواهید تا روزی 2 بار صورتش را با صابون های بدون چربی بشوید. استفاده از کرم های مرطوب کننده فاقد چربی نیز می تواند مانع بسته شدن منافذ پوست شده و از ایجاد آکنه جلوگیری کند.
مشکلات پوستی نوجوانان و لکه های چربی روی پوست
بسیاری از افراد این لکه های چربی را با آکنه اشتباه می گیرند یا فکر می کنند که این 2 وضعیت یکسان اند، در حالی که این طور نیست و این مشکلات کاملاً با هم متفاوت اند.
اگر فرزند نوجوان شما پوست چرب فاقد آکنه دارد، شما می توانید به طور موقت این چربی های اضافه را پاک کنید. برای درمان دائمی این وضعیت شما می توانید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
از محصولات حاوی الکل برای پاکسازی استفاده کنید، زیرا الکل به راحتی می تواند چربی را در خود حل کرده و از بین ببرد. اگر نمی خواهید که فرزندتان از محصولات آرایشی استفاده کند، می توانید از کاغذهای جاذب کمک بگیرید. این کاغذها می توانند چربی اضافه سطح پوست را جذب کرده و پوست را سالم نگه دارند.
در حال حاضر، یکی از بهترین روش های درمان لکه های چربی استفاده از لیزر می باشد، اما لازم است قبل از هر گونه اقدامی با پزشک یا متخصص پوستتان مشورت کنید.
تعرق بیش از حد
معولاً نشانه های تعرق بیش از حد در نواحی ای مثل کف دستان و پاها، زیر بغل ها و صورت ظاهر می شود. استفاده از دئودورانت های ضد عرق، اولین گام برای مقابله با این مشکل در نوجوانان می باشد. این دئودورانت میزان تعرق را کم کرده و فرد را خوش بو نگه می دارند.
از فرزندتان بخواهید که روزی 2 بار حمام کند. اگر هیچ کدام از این راه کارها موثر واقع نشد، پزشکان می توانند با انجام یک عمل تهاجمی کوچک، غدد عرق را هدف قرار داده و از میزان تولید استیل کولین (عامل تعرق) بکاهند.
مطمئن شوید که لباس فرزندتان گشاد، سبک و نخی باشد. لباس های نخی میتواند در جذب عرق موثر از پلاستیک عمل کنند.
رشد بیش از حد مو در سطح بدن و بروز مشکلات پوستی در نوجوانان
در دوران بلوغ، موی بدن یکی از دغدغه های بزرگ نوجوانان می شود. تغییرات هورمونی می تواند منجر به رشد موی بیش از حد در برخی از افراد بشود. برخی از شرایط نیاز به درمان دارند.
متاسفانه راه کار های زیادی برای کاهش میزان رشد مو در سطح بدن وجود ندارد. با این وجود شما می توانید به فرزندتان برخی از روش های بی خطر و خانگی حذف مو های زائد را آموزش دهید.
اگر احساس می کنید که رشد موهای بدنتان بیش از اندازه است، می توانید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
نوجوانان در دوران بلوغ تغییرات هورمونی بسیاری را تجربه می کنند که می توانند پوستشان را تحت تاثیر قرار دهند. مطمئن شوید که فرزندتان رژیم غذایی سالمی دارد و به طور منظم ورزش می کند.