ناس، یکی از مواد مخدر است که با تنباکوها ساخته می شود که بدون دود می باشد. در این بخش از سرویس مواد مخدر مجله پزشکی دکتر سلام شما را با ناس آشنا می کنیم و با مطالعه ی این مطلب، اطلاعات مفیدی در مورد ماده مخدر ناس دریافت خواهید کرد. و یکسری حقیقت هایی را عرض می کنیم که شاید در مورد ناس نمی دانستید و یا در مورد آن اطلاعات ناقصی داشتید. شکل ظاهری ناس را می توان اینگونه توصیف کرد، ناس، مواد سبز رنگی است که با تنباکوی خشک کوبیده شده و کمی آهک ساخته می شود. ناس یک ماده گیاهی اعتیاد آور است.
بیشترین تولیدات ناس در افغانستان است اما در کشورهای اطراف افغانستان نیز از آن استفاده می شود. طبق گزارشات به دست آمده، از ناس در کشوری های غربی نیز استفاده می شود.
برخی از عوارض ناس را می توان به این موارد اشاره کرد: دردفعات اول عوارض آن عبارت است از احساس سرگیجه و سردرد و تهوع وسایرعوارض استفاده مدید از ناس شامل از دست دادن تعامل رفتاری و حرکتی، ایجاد حرکات غیر طبیعی در چشمها، تغییرات محسوس در فشار خون، افزایش ضربان قلب، دندان قروچه، لرزش، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماریهای لثه و سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارساییهای کلیوی است.
و همچنین حقیقت هایی در مورد ناس را بدانید:
1 – بر خلاف تصور که این نوع مصرف ویژه شرقی ها به ویژه افغانستان و هند می باشد .موج جدید مصرف این نوع تنباکو ها در بسته بندی های پر زرق و برق و نامها و برندهای معروف در اروپا و آمریکا رایج شده به طوریکه بر طبق آخرین آمار 12% مردم سوئد ،یعنی 1.1 میلیون نفر ناس مصرف می کنند.
2- شرکت های دخانی بعد از نا امیدی از فروش محصولات دود زای خود به واسطه قوانین محدود کننده و آگاهی مردم سعی بر تلقین این باور هستند که دود تنباکو ضرر آن است و در نتیجه تنباکو های بدون دود یعنی بدون ضرر.
3- خطر سرطان گونه و لثه در مصرف کنند گان تنباکوی جویدنی و ناس پنج برابر بیشتر از افراد عادی می باشد.اختلال در لبخند، سایش دندان، پس رفت لثه و پوسیدگی دندانها از دیگر عوارض این مواد به ظاهر کم ضرر می باشد.
4- جذب نیکوتین موجود در ناس و تنباکو های جویدنی 4-3 برابر سیگار می باشد و به همین ترتیب اعتیاد به آن سنگین تر بوده و رهایی و ترک آن دشوارتر است.
5- خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در استفاده کنند گان تنباکو های جویدنی 1.4 برابر افراد عادی است.
6- سرطان های شایع در مصرف کنند گان تنباکو های بدون دود شامل: سرطان دستگاه گوارش به ویژه مری و معده – سرطان لوزالمعده – سرطان مثانه – سرطانهای سر و گردن – سرطان روده بزرگ – سرطان لثه
7- در خانم های باردار مصرف کننده تنباکوی بدون دود تولد زیر وزن و نوزادان زودرس شایعتر هستند.
8- عوارض شایع ناس و تنباکو های جویدنی شامل:
سرگیجه سردرد تهوع عوارض دهانی تحرک مری از دست رفتن تعادل افزایش ضربان قلب دندان قروچه اختلال در خواب انواع سرطانها نارسایی کلیه افزایش فشار خون تحریک و زخم در لثه و دهان لوکو پلاکی (ضایعه پیش سرطانی در دهان) دیابت اختلالات ریتم قلب بالا رفتن چربی خون
9- تعدادی از مواد مضر و خطرناک موجود در تنباکوی جویدنی و ناس شامل نیتروز آمین های اختصاصی تنباکو به عنوان عمده ترین عامل سرطانها، نیکل، کادمیوم، پولونیوم 210، نیتراتها، آرسنیک ،کروم ، هیدرالازین و استالدئید می باشد
10- شرکت های دخانی در صدد می باشند تا با بی ضرر جلوه دادن تنباکو های بدون دود و استفاده از بسته بندی های شیک و متنوع و نیز القاب بهداشتی مانند پاستوریزه،مصرف این محصولات را بالا برده و ضرر ناشی از کاهش مصرف در نتیجه اعمال قانون و افزایش آگاهی را به طریقی جبران نمایند.
سلام من ۱۴ سالمه و ناس مصرف می کنم چیکار کنم که این ماده را با بدون مراجعه به دکتر ترکش کنم
سلام بردارم ۱۴ سالشه چطوری ناس را ترککنه از پدرم یادگرفته یواشکی هم میکشه.لطفا راهنمایی کنید.
سلام لطفا مطلب زیر را مطالعه فرمایید
روش های ترک اعتیاد به ناس
ممنون از اطلاعاتی که در احتیارمون گذاشتین
من ۱۲سالمه و ناس میزارم زرر زیادی داره یا نه
بله و به شما توصیه میشود دیگه مصرف نکنید.
سلام من چند ساله که ناس مصرف میکنم میخواستم راه خلاصی از اون رو بزارید تا از دستش راحت بشم ممنون
در گام اول، ترک روحی و فکری خیلی مهمتر از ترک جسمی است. مردم ما باید خود را خیلی بالاتر آن بدانند که این ماده را مصرف کنند؛ زیرا این ماده را مردمی که در جایگاه اجتماعی پایینی هستند مصرف میکنند و حتی گاهی دیدهشده است که افراد، عنوان مصرفکنندهی ناس را برای خود توهین تلقی کردهاند.
مرور این جمله که ” این مادهی مخدر در حد شخصیت من نیست و من باید بجنگم و این ماده را از خود جدا کنم” میتواند پشتیبان مصرفکننده برای روی آوردن به ترک باشد.
با توجه به اینکه ترک ناس عوارضی چون بیقراری، استخواندرد، دردهای عضلانی و کلافگی را دارد، گام دوم این است که افراد پس از تصمیم به ترک، به پزشکان مراجعه کرده و مشکلاتشان را با آنها در میان گذاشته و برای طی کردن دوران درمان، از پزشکان، روانشناسان و روانپزشکان کمک بگیرند؛ زیرا آنها میتوانند باکم کردن علائم عدم مصرف، بهوسیلهی دارو ترک را برای آنها آسان کنند.
گام سوم این است که مصرفکننده، پس از ترک باید از رفاقت و رفتوآمد باکسانی که او را به مصرف این مواد تشویق و ترغیب میکنند، خودداری کرده و با افرادی مراوده کند که این ماده را بد میدانند. رعایت این نکته خود انگیزه و انرژی فرد را برای ادامهی راه افزایش میدهد.
در آخر اشاره به این نکته لازم است که برای تسهیل در ترک، افراد باید برای خود سرگرمی مفیدی ایجاد کرده و در قبال ترک این ماده، از جایگزینهای مفیدی چون کشک، آدامس و شکلات استفاده کنند تا کمتر به مصرف این ماده تحریک شوند.
همچنین ورزش و پیادهروی باعث افزایش حس مطلوب به خود و اعتمادبهنفس شده و به افراد کمک میکند تا هرچه سریعتر از وادی مصرف مادهی خطرناکی چون ناس، فاصله بگیرند.
من سیگارمیکشیدم وبه توصیه یکی ازدوستان ناس راجایگزین سیگارکردم وبعدازحدود3سال مصرف ناس متوجه شدم که بشدت به تنگی نفس دچارشدم که نزدیک بود به مرگم منجرشود جهت اطلاع کسانیکه این پودررازیرلب میگذارند
سلام من که 15ساله ناس مصرف میکنم وهیچ مشکلی هم ندارم …
سلام من دانشجو روانشناسی هستم متوجه شدم برادر ۱۴ سالم ناس می کشد چیکارکنم ترک کند چون پردم میکشه اونم یادگرفته . اما یواشکی میکشه لطفا راهنمایی م کنید.ممنون
سلام برشما دوستای عزیز خلاصه بگم سه ساله که ناس مینداختم تاکی یک روز فکر کردم که ترک کنم و ترک کردم. اول ناس رو کم کم مینداختم بعد ناس کشمیری مینداختم که دکه های کوچک میفروشن کشمیری ها سبز رنگ هستن. و آهک ندارن و اونا برای ترک هستش کشمیری که میندازی دهن…. هیچی نمیشه مثل ناس در حد خودش سر رو نمیگیره هیچی نمیکنه کا هستش خالی خالی. بعد ناس کشمیری زدم بعد دستمال خالی مینداختم حالا هم ترک کردم. سه ساله پاکه پاکم انشاالله که به دردتون بخوره