این روزهای ماه رمضان که وعده های غذایی محدود به دو وعده شده اندو امکان ماندن غذای اضافه زیاد است می خواهیم 6نکته اساسی در مراقبت از غذاهای اضافی را بدانیم
در این بحث توصیه میشود بهاندازهای غذا درست کنیم که چیزی از آن اضافه نیاید تا نگران نگهداری و سلامت آن باشیم اما اگر مقداری از غذاهای پختهشده اضافه بیاید، باید این ۶ نکته را درباره آنها رعایت کنیم تا سلامت غذاها و خودمان بهخطر نیفتد:
۱. غذاهای اضافی را بلافاصله پس از صرف ناهار یا شام، از روی میز جمعآوری کنید و آنها را هرچه سریعتر داخل یخچال بگذارید.
۲. غذای مانده باید داخل ظرفهای مدور بدون زاویه و کوچک نگهداری شود تا امکان سرد کردن سریع آن وجود داشته باشد. ظرفهایی که شکلی جز دایرهای دارند، نمیتوانند سرما را بهطور یکنواخت به تمام سطح غذا برسانند و در نتیجه، شرایط ایجاد فساد غذایی را فراهم میکنند. بزرگ بودن ظرفها هم باعث میشود سرما با سرعت مطلوب و مورد نظر ما به مرکز غذا نرسد و امکان ایجاد فساد از مرکز غذا بهوسیله عوامل آلودهکننده بهوجود بیاید.
۳. تشخیص فساد غذاهای مانده، فقط از روی تغییر رنگ و بوی آنها ممکن نیست. یعنی امکان دارد غذایی به دلیل ترشح سموم میکروبی، فاسد شود و این فساد هم قابلمشاهده نباشد. بههمین دلیل برای پیشگیری از ابتلا به مسمومیت در اثر این نوع فسادها، تاکید بر نگهداری غذاهای اضافی در ظرفهای کوچک و مدور، داخل یخچال را داریم.
۴. غذاهای مانده باید فقط یکبار گرم و مصرف شوند بنابراین برای وعده بعدی، به اندازه نیازتان غذا را گرم کنید تا مجبور به دور ریختن باقیمانده آن نشوید.
۵. غذاهای مانده را حتما داخل ظرفهای دردار نگهداری کنید تا در معرض بوهای مختلف یا آلودگیهای احتمالی محیطی قرار نگیرند.
۶. غذاهای اضافی که قرار است دوباره مصرف بشوند باید گرمای لازم تا حدود ۷۵ درجه سانتیگراد ببینند و تمام سطح غذا کامل گرم شود تا آلودگیهای احتمالی موجود در آنها کاملا از بین برود.