قرمزی چشم در کودکان یکی از نشانه های عفونت و التهاب چشم است که این بیماری مسری است. اما چه عواملی سبب بروز این بیماری در بین اطفال می شود و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد؟
در این مقاله از بخش چشم پزشکی و سلامت کودک دکتر سلام، جواب تمام سوال های خود را درباره التهاب و قرمزی چشم در کودکان ، درمان آن و این که والدین باید چگونه با این بیماری برخورد کنند را می یابید.
قرمزی چشم در کودکان به چه معناست؟
قرمزی چشم یک اسم کلی است برای عفونت چشم که آن را التهاب ملتحمه یا کنژنکتیویت می نامند. این بیماری بسیار رایج است و بسیاری از افراد از گروه های سنی مختلف به این بیماری مبتلا می شوند، کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. قسمت آسیب دیده شامل لایه نازکی از بافت است که قسمت سفید چشم و درون چشم را می پوشاند به همین دلیل به آن التهاب چشم گویند.
چه عواملی سبب التهاب و قرمزی چشم در کودکان می شوند؟
با توجه به اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، التهاب و قرمزی چشم چهار نوع است:
- ویروسی
- وابسته به باکتری
- سوزش آور
- آلرژی زا
تمام این موارد علائم یکسانی دارند و هر دسته بندی شامل عوامل بیماری زایی است که باعث التهاب چشم می شوند:
۱- ویروس ها:
التهاب ملتحمه ویروسی (کنژنکتیویت یا قرمزی چشم، التهاب غشاء چشم به دلایل عفونی و غیر عفونی) گاهی با سرماخوردگی همراه است. آدنو ویروس (ویروسی که موجب بیماری تنفسی می شود) رایج ترین نوع ویروس است زیرا هم باعث سرما خوردگی می شود و هم به التهاب چشم منجر می شود. هرپس سیمپلکس نیز ویروس دیگری است که باعث التهاب و قرمزی چشم می گردد. عفونت و قرمزی ویروسی در بین نوزادان بیماری رایجی نیست، اما کودکان نوپا در معرض این بیماری هستند.
۲- باکتری:
باکتری های بی شماری باعث قرمزی و التهاب چشم می شوند. رایج ترین این باکتری ها موارد زیر هستند:
استافیلوکوکوس اورئوس (عفونت باکتریایی)، التهاب استرپتوکوکوس (التهاب باکتریایی) و آنفولانزای هموفیلوس (آنفولانزای باکتریایی).
التهاب باکتریایی در بین نوزادانی که بین چند روز تا یک هفته سن دارند، اتفاق می افتد.
۳- عوامل سوزش آور و آزار دهنده:
دود، گرد و غبار و بخار حاصل از مواد شیمیایی دلایل اصلی التهاب و سوزش چشم هستند.
۴- مواد آلرژی زا:
التهاب چشم در این مورد به علت واکنش بدن به مواد آلرژی زا اتفاق می افتد. مواد آلرژی زا شامل دانه گرده، ذرات ریز گرد و غبار، کپک، حیوانات خانگی و برخی داروها هستند. این عارضه بیشتر در بین اطفال رایج است و شامل علائمی نظیر اگزما و تنگی نفس است.
در حالی که عوامل مختلفی سبب قرمزی و التهاب چشم کودکان می شوند، پیدا کردن دلیل اصلی این عارضه برای درمان درست آن، ضروری است.
چگونه کودکان دچار قرمزی و التهاب چشم می شوند؟
عوامل مختلفی سبب افزایش ریسک ابتلا به این عارضه در بین اطفال و کودکان نو پا می شوند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
۱- ابتلا به بیماری از طریق افراد دیگر:
گاهی یکی از افراد خانواده به قرمزی و التهاب چشم یا سرماخوردگی مبتلاست، در این صورت این شخص با در آغوش گرفتن کودکان با دست های آلوده سبب انتقال بیماری به کودک می شود.
۲- لمس کردن چشم با دست های آلوده:
کودکانی که در حال بازی کردن در محیط بیرون از خانه بوده اند گاهی چشم های خود را با دست ها آلوده می مالند و این اتفاق باعث سوزش و التهاب چشم می شود. گاهی کودکانی که سرما خورده اند دست هایشان را در دهان خود گذاشته و سپس چشمان خود را لمس می کنند که این نیز دلیلی برای التهاب و قرمزی چشم است.
۳- تغییرات فصلی:
گاهی فصل های خاصی گرد و غبار و دانه های گرده زیادی دارند، که این عامل سبب بالا رفتن ریسک ابتلا به التهاب چشم بر اثر مواد آلرژی زا می گردد.
۴- شیوه زندگی:
گاهی یک کودک به حیوان خانگی، دارو یا گیاه خاصی آلرژی دارد و همه ی موارد ذکر شده می توانند سبب التهاب چشم بر اثر مواد آلرژی زا شوند.
۵- خدمات کودک داری و مهد کودک:
کودکانی که در مهد کودک هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلفی نظیر قرمزی و التهاب چشم هستند. انتقال ویروس های بیماری زا در محیط های شلوغ سریع تر اتفاق می افتد.
راه های مختلفی وجود دارند که از طریق آن ها کودک شما می تواند مبتلا به قرمزی چشم شود پس دانستن این که چگونه این علائم را شناسایی کنید بسیار ضروری است.
علائم قرمزی چشم در کودکان چیست؟
کودکی که مبتلا به التهاب چشم باشد، این علائم را نشان می دهد:
۱- قرمز شدن چشم ها:
التهاب چشم سبب بزرگ تر و برجسته تر شدن رگ های چشم می شود و در نتیجه این رگ ها در برابر قسمت سفید چشم واضح تر می شوند. قسمت سفید چشم رو به قرمزی می رود و رگ های خونی برجسته تر می شوند. التهابات ویروسی معمولا در یک چشم به وجود می آیند و بعدا به چشم دیگر منتقل می شوند.
۲- اشک اضافی چشم:
چشم ها به علت تولید اضافی اشک، پر آب می شوند. خارج شدن آب اضافی از چشم در التهابات ویروسی رایج تر است.
۳- خارش، سوزش و احساس جسمی اضافی در چشم:
در این موارد فرد احساس می کند که چشم هایش می خارند، درد می کنند و می سوزند. کودکان بزرگ تر ممکن است احساس کنند که جسمی خارجی وارد چشمشان شده است.
۴- خارش شدید:
گاهی کودکان برای تسکین خارش و سوزش دائما چشمان خود را می مالند. خارش چشم در مواقعی که التهاب و قرمزی بر اثر آلرژی اتفاق افتاده، شدیدتر است.
۵- ورم :
گاهی به نظر می رسد که چشم فرد ورم کرده است که این به علت التهاب و قرمزی چشم است.
۶- چرک و عفونت پلک چشم:
چرک و عفونت چشم در التهابات باکتریایی چشم رایج تر است. در این مواقع چرک زیادی از گوشه های چشم خارج می شود.
۷- پوسته دار شدن مژه:
گاهی مژه ها تولید لایه ای پوسته مانند می کنند که این پدیده در صبح بیشتر اتفاق می افتد. گاهی چشم کودکان چرک می کند و این چرک در طول شب خشک می شود و تولید جرم پوسته مانندی می کند.
۸- به سختی باز شدن پلک چشم:
اگر کودک شما به چرک و عفونت چشم و ایجاد پوسته در اطراف مژه دچار است، آن گاه برای باز نگه داشتن چشم هم به مشکل بر می خورد. در این شرایط پلک چشم چسبناک می شود و چرک زیادی از چشم خارج می شود.
والدین به راحتی نمی توانند تشخیص دهند که قرمزی چشم در اثر باکتری، ویروس یا آلرژی بوده است. بنابراین، کودک خود را برای تشخیص دقیق این عارضه نزد پزشک ببرید.
چگونه قرمزی و التهاب چشم را تشخیص دهیم؟
پزشکان از راه های زیر برای تشخیص قرمزی و التهاب چشم در کودکان استفاده می کنند:
۱- معاینه چشم:
پزشک چشم بیمار را معاینه می کند و به دنبال علائمی نظیر قرمزی و التهاب چشم می گردد. پارامتر های دیگری نظیر توانایی در باز نگه داشتن پلک چشم و دید واضح هم معاینه می شوند.
۲- علائم وابسته و همراه:
عفونت های ویروسی اغلب با سرماخوردگی همراه هستند. در حالی که عفونت گوش هم می تواند با قرمزی چشم همراه باشد که این نشانه التهاب باکتریایی است. بررسی علائم وابسته، به پزشک امکان تشخیص بهتر را می دهد.
۳- آزمایش خون:
آزمایش خون به بررسی و تشخیص ویروس ها، باکتری ها و پادتن ها می پردازد و پزشک را از دلیل اصلی عفونت آگاه می کند.
تشخیص درست عارضه، باعث پیدا کردن روشی مناسب برای درمان می شود.
چگونه قرمزی چشم در کودکان درمان می شود؟
گاهی قرمزی و التهاب چشم به خودی خود درمان می شوند و به درمان خاصی نیاز ندارد. اما روش های خاصی باعث از بین رفتن علائم قرمزی چشم و تسریع در بهبودی آن می گردند. راه های درمان قرمزی چشم شامل موارد زیر هستند:
۱- قطره آنتی بیوتیک:
قطره و پماد های آنتی بیوتیک در درمان التهاب و قرمزی باکتریایی استفاده می شوند. موثر بودن یا نبودن آنتی بیوتیک ها در التهابات باکتریایی هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما استفاده از مقدار کمی آنتی بیوتیک به کم شدن عفونت چشم کمک می کند. برای پیشگیری از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها، همیشه از همان میزان آنتی بیوتیکی که پزشک تجویز کرده، استفاده کنید. اگر پس از گذشت ۲۴ ساعت از مصرف آنتی بیوتیک، بیماری کودک شما تغییری نکرد، به پزشک مراجعه کنید. در مواقعی که التهاب چشم از نوع باکتریایی است، بیشتر کودکان پس از ۲ تا ۶ روز پس از قرمزی چشم، بدون استفاده از آنتی بیوتیک درمان می شوند.
۲- قطره ضد ویروسی چشم:
سیستم ایمنی بدن باکتری هایی که باعث قرمزی چشم می شوند را پاک می کند. اما اگر عفونت شدید باشد، پزشک قطره های ضد ویروسی را تجویز می کند. این قطره ها معمولا در درمان ویروس هایی همچون ویروس هرپس سیمپلکس موثر هستند. التهاب و قرمزی چشم بر اثر ویروس ها معمولا پس از یک یا دو هفته درمان می شود اما اگر عفونت چشم شدید باشد این عارضه بیش از دو هفته طول می کشد.
۳- پاک کردن چشم از عوامل سوزش آور:
دستان خود را با صابون بشویید و از پنبه نرم برای پاک کردن چشم کودک استفاده کنید. اگر ماده ای که در چشم گیر کرده بسیار کوچک است یا این که به طور عمقی به چشم نفوذ کرده، سعی در برطرف کردن آن نکنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.
در کودکانی که بزرگ تر هستند از آب برای از بین بردن ماده خارجی موجود در چشم استفاده کنید. مطمئن شوید که دستانتان تمیز هستند و از آب تمیز استفاده کنید، تا حد امکان از آب آشامیدنی استفاده کنید. به آرامی آب را روی چشم بریزید تا ماده خارجی را از چشم بیرون کنید. اگر باز هم کودک احساس درد می کرد و ماده خارجی از چشم خارج نشده بود، به پزشک مراجعه کنید.
بزرگسالانی که دچار التهاب و قرمزی چشم هستند، معمولا از کمپرس آب سرد برای پاک کردن چشم استفاده می کنند. اما این روش های درمانی برای کودکان مناسب نیستند. برخی از مادران مقدار کمی شیر مادر را در چشم کودک که عفونت کرده می ریزند اما هیچ گونه شواهد علمی مبنی بر این که شیر مادر در درمان قرمزی چشم مناسب است، وجود ندارد.
بهتر است از هر گونه درمان خانگی برای برطرف کردن قرمزی چشم کودکان خودداری کنید، زیرا ما نمی دانیم که چشم کودک به این درمان چگونه پاسخ خواهد داد. اگر چشم کودک پر آب و چسبناک شد از پنبه تمیز و نرم برای تمیز کردن آن استفاده کنید.
گاهی پزشک ماده ای ضد عفونی برای آغشتن پنبه در آن پیش از استعمال تجویز می کند. همیشه بیرون چشم را تمیز کنید و از وارد کردن پنبه به درون چشم جدا خودداری کنید.
قرمزی و التهاب چشم اکثرا عوارض ماندگاری ندارند. این عارضه در بین کودکانی که بیماری های سرکوب کننده سیستم ایمنی نظیر ایدز و سرطان دارند، می تواند ماندگار و پایا باشد. قرمزی و التهاب چشم در کودکان معمولا عوارض ماندگاری ندارد. اما همیشه به یاد داشته باشید که پیشگیری بهترین گزینه است.
چگونه از قرمزی و التهاب چشم در کودکان پیشگیری کنیم؟
پیشگیری از قرمزی و التهاب چشم در کودکان همچون سایر بیماری هاست. در این جا به شما خواهیم گفت که چگونه از چشم کودکتان در برابر قرمزی و التهاب محافظت کنید:
۱- مراقبت بهداشتی:
لوازم شخصی و محیط اطراف کودک را تمیز نگه دارید. از کودکتان بخواهید هر بار که از بیرون به خانه بر می گردد، دست های خود را بشوید. همچنین به آن ها بیاموزید که هیچ گاه با انگشت چشم های خود را نمالند.
۲- کودک خود را از مواد آلرژی زا و سوزش آور دور نگه دارید:
اگر کودک شما به ماده خاصی حساسیت دارد سعی کنید که هیچ گاه او در معرض آن ماده قرار نگیرد. کودک خود را از مواد شیمیایی، دود اگزوز اتوموبیل و دیگر عوامل این چنینی دور نگه دارید.
۳- کودک خود را از افرادی که مبتلا به عفونت هستند دور نگه دارید:
کودک خود را از افراد خانواده که دچار عفونت یا سرماخوردگی هستند دور نگه دارید. اگر مادر کودک دچار عفونت است، قبل از دست زدن به بچه باید دست های خود را بشوید و هنگام شیر دادن به بچه از ماسک صورت استفاده کند تا از انتقال ویروس های بیماری زا به کودک جلوگیری کند.
۴- واکسینه کردن:
برای محافظت از کودک در برابر ویروس هایی نظیر آنفولانزا و ذات الریه که می توانند باعث قرمزی چشم شوند، از واکسینه کردن استفاده کنید.
قرمزی چشم در کودکان عفونتی قابل پیشگیری است. کودکانی که به این عارضه دچار شده اند، پس از چند هفته دوباره سلامتی خود را به دست می آورند. این عارضه می تواند به دفعات اتفاق بیفتد پس اقدامات احتیاطی را فراموش نکنید. مراقبت بهداشتی و واکسینه کردن تمام چیزی است که برای پیشگیری از قرمزی و التهاب چشم و سالم نگه داشتن چشم کودک، احتیاج دارید.
دلایل قرمزی چشم کودکان چیست؟
اگر در صورت گرینه نکردن کودک چشمان و ناحیه اطراف آن قرمز شده به احتمال زیاد دنبال علت بروز آن هستید. به گزارش هلث لاین، در ادامه برخی علل احتمالی قرمزی چشم و ناحیه اطراف آن در کودکان توضیح داده می شود.
مالیدن
پوست دور چشم از ظریف ترین نواحی پوست بدن است به همین دلیل است که در آینده متوجه چین و چروک های ریز اطراف آن می شوید. اگر کودک چشم های خود را مالیده باشد این ناحیه به راحتی قرمز می شود. مالیدن چشم به خودی خود نگران کننده نیست مگر اینکه آنچه باعث مالش چشمان کودک می شود گزینه جدی محسوب شود.
در صورتی که این رفتار ناشی از خواب آلودگی نوزاد تازه متولد شده باشد می توان برای جلوگیری از بروز آن از دستکش استفاده کرد یا اینکه منتظر بمانید تا خود به خود حل شود.
تحریک کننده ها
تحریک کننده ها به نوعی به چشم، پوست یا مجاری تنفسی آسیب می رسانند. محرک ها به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شوند. محرک های داخلی شامل موارد زیر است:
دود سیگار
عطرها
ضدآفتاب
صابون ها
عوامل تحریک کننده در فضای باز عبارتند از:
دود
بخار
بخارهای شیمیایی
کلر در آب استخر
دود
محرک ها به طور معمول باعث قرمزی موضعی می شوند که پس از دور شدن نوزاد از ناحیه حاوی محرک یا خروج تحریک کننده از خانه برطرف می شود.
آلرژی
آلرژی زمان واکنش چشم یا قسمت دیگری از بدن به یک ماده حساسیت زا رخ می دهد. آلرژن ها به طور معمول به عنوان یک ماده بی ضرر باعث واکنش ایمنی در افراد دارای حساسیت نسبت به آلرژن ها می شود، آلرژن های رایج عبارتند از:
غبار
کپک
عطر در لوازم آرایشی و لوسیون
داروها
خوراکی ها
گرده و موی حیوانات خانگی
گرده درختان، گیاهان و علف های هرز
سم حشرات
در صورت حساسیت داشتن کودک هنگام مواجه با مواد حساسیت زاد چشمان وی ممکن است هیستامین برای مقابله با آلرژن تولید کند. در نتیجه پلک ها و حتی چشم ها قرمز رنگ، متورم و خارش دار می شود. حتی شاید چشمان کودک دچار آبریزش چشم شود.
در این شرایط چرخه معیوبی ایجاد می شود، آنها چشم های خود را برای تسکین خارش و سوزش می مالند، اما عمل مالش چشم بیشتر باعث تحریکی و قرمزی می شود.
در حالی که برخی از این مواد حساسیت زا مانند کنه های گرد و غبار و شوره حیوانات خانگی در تمام طول سال وجود دارند برخی دیگر فصلی هستند. در صورت حساسیت داشتن کودک نسبت به گرده گل هنگان افزایش تعداد آنها چشمان وی قرمز می شود.
کودکان مبتلا به حساسیت چشمی اغلب از آلرژی بینی نیز رنج می برند. بله، مشکل دو برابر می شود. اگر مشکوک به قرمزی چشم و ناحیه اطراف آن ناشی از واکنش آلرژیک هستید باید عطسه بیش از حد یا گرفتگی بینی را نیز بررسی کنید.
برخی اوقات در صورت بروز واکنش آلرژیک ماست سل های فرزند می توانند بیش از حد حساس شوند. ماست سل ها نخستین خط دفاعی بدن در برابر مهاجمان محسوب می شوند. هنگام حساس شدن بیش از حد ماست سل های چشم حتی در صورت عدم تماس مستقیم آلرژن با چشم هیستامین ترشح می شود. حساسیت های چشمی ورم ملتحمه آلرژیک نیز نامیده می شوند.
عفونت ها
عفونت چشم زمان ورود ویروس ها یا باکتری ها به چشم رخ می دهد. دانستن تفاوت بسیار مهم است زیرا التهاب ملتحمه باکتریایی نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارد.
ملتحمه ویروسی
التهاب ملتحمه ویروسی به چشم صورتی مشهور است، اگرچه چشم صورتی می تواند ویروسی یا باکتریایی باشد. کودکان مبتلا به سرماخوردگی به طور معمول دچار عفونت های ویروسی چشم می شوند. علائم عبارتند از:
پلک های قرمز و پف کرده
قرمز شدن قسمت سفیدی چشم
چشمان اشک آلود
التهاب ملتحمه باکتریایی
ملتحمه باکتریایی جدی تر از ملتحمه ویروسی است. همان علائم مشابه عفونت ویروسی چشم مشاهده می شود. علائم نیز شامل موارد زیر است:
ترشح چسبناک و زرد رنگ از چشم
مژه ها و پلک هایی که ممکن است از شدت ترشح به هم چسبیده باشند
ورم ملتحمه کودکان
قرمزی چشم نوزادان و کودکان می تواند به دلیل انسداد مجرای اشکی، تحریک یا عفونت ایجاد شود. ورم ملتحمه نوزادان می تواند جدی باشد، بنابراین در صورت مشاهده بلافاصله به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
گل مژه
گل مژه به برجستگی دردناک و قرمز روی پلک اشاره دارد. زمان آلودگی فولیکول مو، غده چربی یا غدد عرق قارچ رخ می دهد. علائم عبارتند از:
برآمدگی دردناک و قرمز رنگ روی پلک
قرمزی روی پلک
حساسیت و تورم اطراف چشم
سلولیت پرتی بیتال
در صورت آسیب دیدگی ناحیه اطراف چشم کودک یا ابتلا به عفونت سینوسی احتمال ایجاد سلولیت اطراف چشم وجود دارد. این عفونت باکتریایی پلک ها و پوست اطراف آنها است. در این وضعیت پلک های کودک بسیار قرمز و متورم می شود. سلولیت پرتی بیتال به عنوان یک بیماری جدی نیاز به درمان فوری دارد.
درمان های خانگی برای رفع قرمزی چشم کودکان
در صورت قرمز شدن چشم یا ناحیه اطراف آن در کودکان می توان درمان را در خانه شروع کرد. با این حال، اگر کودک تازه متولد شده و به سلولیت مشکوک است باید بلافاصله تحت درمان قرار گیرد.
تحریک کننده ها
در صورت مشخص شدن اینکه کدام محرک روی کودک تاثیر می گذارد می توان از آنها دوری کرد یا درباره صابون، شامپو و سایر مواد شوینده برندهای دیگر را امتحان کنید.
آلرژی
حساسیت های چشمی به طور معمول با طیف وسیع تری از علائم همراه هستند که روی مجاری بینی و تنفسی نیز تاثیر می گذارند. برای پیگیری و زیر نظر داشتن علائم برای تعیین علت بروز واکنش آلرژیک یک دفترچه یادداشت داشته باشید. در اینجا برخی از زمینه ها برای بررسی وجود دارد:
منوی روزانه کودک چیست؟
آیا واکنش آلرژیک مربوط به فصل است؟
آیا در مراقبت های روزانه اتفاق می افتد؟ یا هر بار که یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود را می بینید؟
آیا حساسیت مربوط به حیوانات است؟
آیا حساسیت های غذایی مانند شیر، گندم یا تخم مرغ در خانواده شما وجود دارد؟
عفونت چشم
ملتحمه ویروسی
شستشوی چشم ها اغلب با آب گرم برای التهاب ملتحمه ویروسی استفاده می شود. برای هر چشم از یک پنبه تمیز جداگانه استفاده کنید. دست های خود را قبل و بعد از هربار تمیز کردن بشویید. اگر در دوران شیردهی بسر می برید می توانید مقداری از شیر خود را روی گوشه چشم کودک بریزید زیرا شیر انسان حاوی خواص درمانی بسیاری است. مصرف آنتی بیوتیک ها به درمان عفونت ویروسی چشم کمک نمی کنند. انتظار می رود قرمزی بین چهار تا هفت روز طول بکشد.
ملتحمه باکتریایی
ترشح چسبناک و زرد رنگ نشان دهنده عفونت باکتریایی است. می توان از آب گرم و شیر مادر در صورت شیردهی برای تمیز نگه داشتن ناحیه و تسکین آن استفاده کرد، اما برای مقابله با عفونت باید با پزشک در مورد استفاده از قطره چشم یا کرم دور چشم دارای آنتی بیوتیک صحبت کنید.
ورم ملتحمه نوزادان
نوزادان مبتلا به قرمزی داخل یا اطراف چشم نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. اگر قرمزی ناشی از مسدود شدن مجرای اشک است می توان دهانه مجرا و زیر پلک پایین را به آرامی برای کمک به باز شدن آن ماساژ داد.
برخی اوقات قطره های ضدمیکروبی چشم تجویزی بلافاصله پس از تولد نوزاد می تواند باعث تحریک چشم ها شود. این قرمزی ملایم باید در عرض 24 تا 36 ساعت برطرف شود. عفونت هنگام انتقال ویروس ها یا باکتری ها در مجرای زایمان از مادر به نوزاد رخ می دهد.
گل مژه
سه تا چهار بار در روز از کمپرس گرم برای تسکین ناراحتی و کاهش قرمزی ناشی از گل مژه استفاده کنید. در صورت شیردهی می توان از چند قطره شیر خود نیز استفاده کرد.
زمان مراجعه به پزشک اطفال
در صورت استفاده از درمان های خانگی و عدم مشاهده بهبودی باید به متخصص اطفال مراجعه کنید. دفترچه یادداشت ثبت علائم را نیز با خود همراه داشته باشید تا به پزشک برای تشخیص علت بروز آن کمک کند. به خاطر داشته باشید در مورد هرگونه حساسیت خانوادگی نسبت به شیر، تخم مرغ یا گلوتن به پزشک متخصص اطفال اطلاع دهید.
کاری که پزشک انجام می دهد
در صورت ابتلای کودک به عفونت باکتریایی بسته به شدت آن پزشک متخصص اطفال تجویز می کند:
درمان موضعی مانند استفاده از قطره یا پماد چشم (اغلب)
آنتی بیوتیک های خوراکی (کمتر)
آنتی بیوتیک های داخل وریدی (بسیار نادر)
در صورت انسداد مجرای اشک کودک پزشک متخصص اطفال می تواند نحوه ماساژ ناحیه مجرا را به شما برای کمک به باز شدن آن نشان دهد. مجاری اشکی به طور معمول به طور خود به خود باز می شوند. با این حال، اگر مجرای اشک کودک تا سن یک سالگی باز نشود ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. در صورت ابتلای کودک نوپا به ملتحمه باکتریایی متخصص اطفال آنتی بیوتیک تجویز می کند.
در پایان
هر اتفاق هرچن کودک برای کودک برای والدین نگران کننده است، اما در مورد قرمزی چشم و ناحیه اطراف آن در کودکان اغلب با انجام کارهای ساده ای رفع می شود. فقط در صورت ترشح یا عدم بهبودی یا حتی تشدید علائم باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
مترجم: الهه زارعی