اشخاص مبتلا به دیابت قندی بعد از جراحی بای پس عروق کرونر( CABG) نسبت به اشخاص سا لم نتایج طولانی مدت بدتر و از نظر مالی هزینه های بسیاری را متحمل می شوند.نتایج این پژوهش درمجله The Annals of Thoracic Surgery منتشر گردید.
اگرچه این تحقیق در یک مرکز، درپکن انجام گردید اما افزایش شیوع دیابت تبدیل به یک مشکل جهانی شده است که بسیاری از متخصصین امور بهداشتی درباره ی آن نگران هستند. در چین نزدیک به 114میلیون نفر (11.6درصد این جمعیت این کشور) به دیابت مبتلا هستند، این درحالیست که درایالات متحده این آمار برابر با 11.3درصد از جمعیت است که حدوداً 25 میلیون فرد بالغ را شامل می شود.
دیابت یک عامل اصلی برای بیماری قلبی وسکته است و هفتمین علت مرگ و میر آمریکا می باشد تا سال 2030 میلادی انتظار می رود که 439 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری دیابت مبتلا شوند.
دکتر Zhangوهمکارانش اطلاعات 9240 بیمار را که از ژانویه 1999 تا دسامبر 2008 در بیمارستان Fuwaiتحت جراحی بای پس عروق کرونر CABGقرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
بیماران دیابتی به سه زیر گروه برای تجزیه وتحلیل تقسیم بندی شدند: بیمارانی که مدیریت بیماریشان با رژیم غذایی انجام می شد (375 نفر)، بیماران تحت درمان با داروهای خوراکی( 1826 نفر) و بیماران تحت درمان با انسولین (481 نفر).
محققان دریافتند که با استراتژی استاندارد پس از عمل برای کنترل قندخون، تأثیر دیابت بر نتایج کلینیکی در بیمارستان محدود است اما در پیگیری بیماران در دراز مدت نتایج کلینیکی دربیماران دیابتی تحت درمان با داروهای خوراکی با انسولین، چندان رضایت بخش نیست و دیابت نتایج بدی را به بار آورده است.
هزینه ی اولیه جراحی CABGدرمیان همه ی بیماران مشابه بود اما هزینه های بیماران دیابتی 2 سال بعد از عمل افزایش یافته است که در درجه ی اول به دلیل بستری شدن مجدد در بیمارستان است و همچنین انجام پروسیجرهای پزشکی اضافه تر و استفاده از انسولین وسایر داروها سبب افزایش هزینه های پس از عمل در دراز مدت می شود.
دکتر Zhangمی گوید: بر اساس نتایج این تحقیق، ما به شدت به اجرای یک برنامه ی درمان فردی و رویکرد تیمی از متخصصان قلب و دیابت برای بیماران دیابتی که نیاز به جراحی CABGدارند، اعتقاد داریم.
دکتر ژانگ می افزاید: ما همچنین خواهان مقایسه ی نتایج این مطالعه با نتایج مطالعات آینده درسطح بین المللی هستیم تا ما را در درک بهتر چگونگی مراقبت از این جمعیت درمعرض خطر بالا از بیماران کمک کند.
نیاز به استراتژی مدیریتی جدید
دکتر Jessenاز دانشگاه تگزاس درباره ی این مقاله می گوید: مطالعه ی دکتر ژانگ این سوال را ایجاد می کند که آیا ما به عنوان جراح بروی عوامل صحیحی در این گروه از بیماران تمرکز کرده ایم؟ درحالیکه نتایج بدست آمده ممکن است جای تعجب نداشته باشد اما ما با این مشکل همچنان روبرو هستیم که چگونه استراتژی های مدیریتی را تغییر دهیم تا بیماران دیابتی پس از جراحی قلب نتایج کلینیکی و اقتصادی بهتری را بدست آورند.
دکتر Jessenمی افزاید: با توجه به شیوع رو به افزایش دیابت و افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی تلاش در جهت تغییر استراتژی مدیریت باید در اولویت قرارگیرد، نتایج مطالعه ی دکتر ژانگ به عنوان هشداری برای همه ی افراد درگیر در مراقبت های قلبی عروق است. به منظور کاهش عوارض جانبی ناگوار و کاهش هزینه های مراقبتی دراین جمعیت از بیمارانو آزمایش استراتژیهای مدیریتی نظیر مراقبت و نظارت دقیق بر مقدار هموگلوبین A1c باید مطالعات بیشتری صورت گیرد.
منبع-http://diabetestma.org