سوم مارچ برابر با ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۷، روز جهانی شنوایی با شعار «شنوایی خود را ارزیابی کنید» است. به مناسبت این روز، در سراسر دنیا برنامه هایی برای آموزش های همگانی شنوایی و توجه به لزوم ارزیابی های دوره ای به ویژه در بزرگسالان بالای ۵۰ سال و کودکان با اختلالات مزمن گوش میانی و … انجام میشود تا بتوان از عوارض جدی کم شنوایی در زندگی اجتماعی و حافظه و شناخت مبتلایان، پیشگیری کرد.
متخصصان کلینیک شنوایی شناسی ساج نیز، ارزیابی های رایگان شنوایی را در روز یکشنبه بعداز ظهر مورخ ۹۷/۱۲/۱۲ به هم میهنان عزیز ارائه می کنند تا همچون همیشه برترین امکانات را برای مراجعان محترم درمانگاه ساج، مهیا سازند.
درمانگاه شبانه روزی ساج، کلینیک شنوایی شناسی، مورخ ۹۷/۱۲/۱۲ از ساعت ۱۸ عصر
۲۲۱۱۸۴۷۵
علل و درمان وزوز گوش
وزوز گوش یا تینیتوس به معنای شنیدن اصواتی بی معنا و بدون منبع خارجی در گوش یا سر است.
وزوز گوش می تواند عامل فیزیولوژیک داشته باشد و مربوط به شنیدن اصوات طبیعی بدن مثل گردش خون یا انقباض عضلات بدن و …باشد که معمولاً در یک محیط کاملا ساکت و همراه با گوش دادن دقیق در افراد دیده می شود و به دنبال انسداد مجرای خارجی گوش توسط هر نوع عامل خارجی یا جرم گوش، تشدید می گردد.
اما وزوزهای پاتولوژیک که به دنبال آسیب یا اختلالی در عملکرد بخشی از بدن رخ داده اند، علل بسیار متنوعی دارند. اختلالات عصبی، اختلالات قلبی-عروقی، مشکلات شنوایی، اختلالات روان شناختی، کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی، عوارض جانبی برخی داروها، مشکلات فک وصورت، نامناسب بودن میزان قند یا چربی خون، بالا بودن فشارخون و … همگی می توانند از دلایل احتمالی بروز وزوز باشند. اما شایع ترین علت وزوز، وجود مشکلاتی در بخش های مختلف دستگاه شنوایی است.
وزوز از شایع ترین علائم همراه با ضایعات شنوایی است از این رو بیماری های مرتبط با سیستم شنوایی به عنوان مهم ترین عوامل ایجاد کننده وزوز در تمامی جوامع، به شمار می روند. آسیب در هرکدام از قسمت های گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی، می تواند همراه با رخداد وزوز گوش باشد.
چه مشکلاتی در دستگاه شنوایی، باعث ایجاد وزوز می گردد؟
انواع کم شنوایی انتقالی (اختلال در گوش خارجی و/یا گوش میانی)، کم شنوایی های حسی-عصبی (اختلال در گوش داخلی و عصب شنوایی)، کم شنوایی آمیخته (مشکل همزمان در سیستم های انتقالی و حسی-عصبی) و کم شنوایی های مرکزی (اختلال در مراکز پردازش شنوایی) می توانند درجاتی از وزوز گوش را به همراه داشته باشند.
از جمله بیماری های شایع دستگاه شنوایی و تعادل که می توانند باعث بروز وزوز گوش شوند میتوان به اتوسکلروز، من یر، شوانومای دهلیزی، اوتیت مزمن، سرومن فشرده شده، پیرگوشی، کم شنوایی ناشی از نویز و … اشاره کرد که به دنبال تشخیص و درمان به موقع از سوی متخصص، امکان حذف یا کنترل وزوز گوش نیز وجود دارد.
گرچه برای آنکه بهترین شیوه درمانی برای کمک به فرد مبتلا به وزوز انتخاب شود، باید به طور ویژه به دنبال عامل ایجاد کننده وزوز و درمان آن بود ولی در بسیاری موارد، علت مشخص و قابل درمانی برای وزوز یافت نشده یا علیرغم درمان عامل احتمالی، فرد همچنان از وجود وزوزگوش شکایت دارد. انجام ارزیابی های وزوز گوش و دریافت راهکارهای مدریتی و درمانی وزوز گوش از سوی شنوایی شناسان فعال در حوزه وزوز گوش، ضروری است.
درمان و کنترل وزوز گوش
همان طور که اشاره گردید در بسیاری از موارد با رفع اختلال اصلی و درمان آن ، وزوز نیز که علامتی ناشی از آن اختلال بوده است، تا حدی مرتفع می گردد ولی همواره شناخت عامل اصلی ایجادکننده وزوز و در برخی موارد از بین بردن قطعی عامل یا عوامل مسبب وزوز، امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین هیچ گونه درمان قطعی و مشترکی برای بهبود تمامی انواع وزوز وجود ندارد و برخی راهکارهای دارویی و مدیریتی به منظور بهبود و کاهش آزاردهندگی آن مدنظر قرار گرفته اند که موجب کاهش و گاهی حذف وزوزگوش می گردند.
انجام ارزیابی های تخصصی وزوز گوش و تعیین میزان آزاردهندگی آن در هر فرد، به تعیین راهکار موثر در هر فرد کمک میکند. راهکارهای غیردارویی میتوانند شامل صوت درمانی، درمان های رفتاری- شناختی، کاربرد تحریک الکتریکی، لیزردرمانی و … باشد. با توجه به ماهیت پیچیده وزوز، انتخاب راهکار مناسب برای هرفرد باید زیر نظر متخصصان و شنوایی شناسان و دیگر متخصصان حاضر در تیم ارزیابی و مدیریت وزوز گوش انجام پذیرد.
در چه مواردی نیاز به ارزیابی وزوز گوش وجود دارد؟
- وجود وزوز یکطرفه (در یک گوش)
- شروع ناگهانی وزوز گوش
- وجود وزوز گوش همراه با مشکلات شنوایی
- وجود وزوز گوش همراه با سرگیجه و اختلالات تعادلی
- وقوع وزوز گوش به دنبال قرارگیری در معرض اصوات بلند
- افزایش تدریجی شدت دریافتی وزوز گوش
- آزاردهندگی وزوز گوش
- وجود مشکلات درک شنوایی یا اختلال در تمرکز به دنبال وزوز گوش
- اختلال در خواب به علت وزوز گوش
با توجه به علل و بیماری های متفاوت زمینه ساز وزوز گوش و این حقیقت که در بسیاری موارد، وزوز گوش اولین علامت بالینی این بیماری ها می باشد، مراجعه جهت ارزیابی و مشاوره وزوز گوش بسیار حیاتی است.
خدمات مشاوره و ارزیابی تخصصی وزوز گوش، روزهای یکشنبه و پنجشنبه در کلینیک شنوایی شناسی ساج به مراجعان ارائه می گردد.
آدرس کلینیک ساج :
سعادت آباد، شمال چهار راه سرو، بلوار پاکنژاد، تقاطع یادگار امام، پلاک ۱
تلفن های کلینیک ساج :
۰۲۱-۲۲۱۱۸۴۷۵ , ۰۲۱-۲۲۱۱۲۳۰۰ , ۰۲۱-۲۲۱۱۵۹۹۰
سونوگرافی و رادیولوژی: ۰۲۱۲۲۱۱۱۳۷۸ همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰:۳۰
فیزیوتراپی: ۰۲۱۲۲۱۱۱۳۶۸ همه روزه از ساعت ۲۰-۸ و پنج شنبه ها تا ۱۸
آزمایشگاه: ۰۲۱۲۲۱۱۴۹۹۳ همه روزه حتی جمعه ها
داروخانه: ۰۲۱۲۲۱۱۳۳۱۶
دندانپزشکی: ۰۲۱۲۲۱۱۷۳۲۵
عینک سازی: ۰۲۱۲۲۱۱۱۳۵۲
شبکه های اجتماعی :
تماس با اپراتور تلگرام : sajclinic_com@
کانال اطلاع رسانی تلگرام : sajclinic@
صفحه اطلاع رسانی اینستاگرام : sajclinic