مصرف دارچین در طول بارداری امن است؟ استفاده از دارچین به مقدار مناسب در عادات غذایی روزانه، باعث بهبود عطر و مزه غذا می شود.
این ادویه غنی و معطر خواص آنتی اکسیدانی، آنتی دیابت، ضد التهاب و ضد میکروبی دارد، به علاوه روی برخی از اختلالات عصب شناختی تاثیر گذار است.
اما سوال این است که آیا مصرف آن در دوران بارداری مجاز است یا خیر؟ در این مقاله از بخش تغذیه و زنان و زایمان دکتر سلام، در خصوص مزایا و تاثیرات جانبی استفاده از دارچین در طول دوران بارداری، شما را آگاه خواهیم کرد. به علاوه درباره میزان استفاده و نحوه استفاده از این ادویه به شما اطلاعاتی خواهیم داد.
آیا مصرف دارچین در طول بارداری امن است؟
بله، اگر از دارچین به مقدار بسیار کم استفاده شود، در طول بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. برای مثال، می توانید از دارچین به عنوان چاشنی در نوشیدنی ها و دسرها استفاده کنید. اما اگر مقدار زیادی از دارچین را در دستور غذایی استفاده کنید و یا به مقدار زیاد از روغن دارچین استفاده کنید، تاثیرات مخربی خواهد داشت.
چه مقدار مصرف دارچین در طول بارداری مجاز است؟
استفاده از ۱ الی ۶ گرم دارچین در طول روز برای بزرگسالان مجاز است. البته مقدار مجاز برای زنان باردار، این مقدار نیست. در نتیجه توصیه می شود که زنان باردار از مقدار کمتری دارچین استفاده کنند. اگر به این توصیه ها عمل کنید، استفاده از این مقدار دارچین مزایایی نیز دارد.
فواید دارچین؛ از کاهش فشارخون بارداری گرفته تا پیشگیری از سرطان
دارچین به عنوان ادویه از شاخه های درختان خانواده درخت کافور به دست می آید و بومی مناطق کارائیب، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی است. مردم از سال 2 هزار قبل از میلاد در مصر باستان از دارچین استفاده می کردند جایی که آن را بسیار مورد توجه قرار می دادند.
در قرون وسطی پزشکان از آن برای درمان بیماری هایی مانند سرفه، آرتروز و گلودرد نیز استفاده می کردند. در حال حاضر بعد از فلفل سیاه دومین ادویه محبوب در ایالات متحده و اروپا است. دارچین به عنوان ادویه به صورت پودر یا چوب موجود است، همچنین می توان از روغن و مکمل های آن نیز استفاده کرد.
2 نوع اصلی دارچین کاسیا و سیلان است که ارزش غذایی متفاوتی دارند. برخی مطالعات حاکی از آن است ترکیبات موجود در دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضددیابت و ضدمیکروبی هستند. علاوه بر این، از شما در مقابل سایر بیماری ها از جمله سرطان و بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.
با این حال، شواهد بیشتری برای تایید فواید دارچین لازم است. بر اساس گزارش هایی از مدیکال نیوزتودی و هلث لاین، در این مقاله فواید ادعایی انواع دارچین برای سلامتی مورد بررسی قرار گرفته است.
مزایای سلامتی مصرف دارچین برای زنان باردار چیست؟
در این جا خواهید دید که مصرف دارچین به مقدار کم، چه تاثیراتی بر بارداری دارد:
به کنترل دیابت در دوران بارداری کمک می کند:
در طول بارداری، نیاز به انسولین با توجه به تغییرات هورمونی متغیر است. در این موارد ممکن است مصرف انسولین خیلی بالا رود یا خیلی پایین بیاید، این خود نشانه نگرانی است. اثبات شده است که دارچین می تواند نیاز به انسولین در زنان باردار با دیابت را کاهش دهد.
می تواند فشار خون را پایین بیاورد:
فشار خون بالا یا افزایش فشار خون در طول بارداری نسبتا رایج است. دارچین روی پایین آوردن فشار خون تاثیر گذار است؛ البته اگر به مقدار کم از آن استفاده کنید.
در درمان حالت تهوع موثر است:
حالت تهوع و استفراغ رایج ترین علائم بارداری هستند. اگر از دارچین به مقدار مناسب استفاده شود می تواند تاثیر زیادی در برطرف کردن این مشکلات داشته باشد. اگر چه دارچین خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد، اما برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان باردار نباید از آن استفاده کنند.
در قسمت های بعدی، خواهیم دید که چگونه باید از این ادویه استفاده کرد و از مزایای آن در طول بارداری بهره برد.
فواید دارچین برای سلامتی
دانشمندان شواهدی از برخی از مزایای دارچین برای سلامتی پیدا کرده اند. این شامل:
بهبود عفونت های قارچی با دارچین
روغن دارچین به درمان برخی از انواع عفونت های قارچی کمک می کند. یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2016 نشان داد روغن دارچین در برابر نوعی کاندیدا که بر جریان خون تاثیر می گذارد موثر است.
این امر ممکن است به دلیل خواص ضدمیکروبی آن باشد. اگر تحقیقات بیشتری این یافته ها را تایید کند روغن دارچین می تواند در درمان این نوع عفونت نقش بسزایی داشته باشد.
تاثیر دارچین بر سطح قند خون
مطالعات در فاز حیوانی در سال 2015 نشان می دهد دارچین کاسیا سطح قند خون را کاهش می دهد، همچنین در این بررسی اشاره شده پس از مصرف 6 گرم دارچین توسط 60 نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بین 40 روز تا 4 ماه در روز شرکت کنندگان دارای گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و کلسترول کل بودند.
با این حال، بر اساس مرکز ملی بهداشت مکمل و یکپارچه، یک بررسی در سال 2012 نتیجه گرفت دارچین به کاهش سطح گلوکز یا هموگلوبین گلیکوزیله “ای وان سی” در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 کمک می کند.
نتایج یک مطالعه دیگر در مقیاس کوچک حاکی از آن است تاثیر دارچین، کلسیم و زینک در کنترل فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 روش درمانی موثری محسوب نمی شود.
ارتباط مصرف دارچین و جلوگیری از بیماری آلزایمر
برخی از مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهند دارچین به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک می کند. بر اساس اظهارات برخی از محققان عصاره موجود در پوست دارچین به نام CEppt حاوی خواصی است که از بروز علائم جلوگیری می کند.
موش هایی که این عصاره را دریافت کردند در ویژگی های آلزایمر مانند پلاک های آمیلوئید و بهبود توانایی تفکر و استدلال آنها کاهش یافت. اگر تحقیقات بیشتری اثربخشی آن را تایید کند این عصاره، اما نه لزوما دارچین کامل در درمان آلزایمر مفید است.
محافظت در برابر اچ آی وی با دارچین
در سال 2000 یک تحقیق روی عصاره گیاهان دارویی هند نشان داد دارچین به محافظت در برابر اچ آی وی کمک می کند. دانشمندان در یک مطالعه در فاز آزمایشگاهی در سال 2016 دریافتند عصاره دارچین فعالیت ضد اچ آی وی از خود نشان می دهد.
این بدان معنا نیست مواد غذایی حاوی دارچین می توانند اچ آی وی را درمان یا از بروز آن جلوگیری کنند، اما عصاره دارچین می تواند بخشی از روند درمانی اچ آی وی شود.
جلوگیری از بیماری ام اس با دارچین
متخصصان دارچین را از نظر فعالیت در برابر بیماری ام اس مورد آزمایش قرار داده اند. در یک مطالعه محققان به موش ها مخلوطی از پودر دارچین و آب دادند و نتایج نشان می دهد دارچین می تواند روی سیستم عصبی مرکزی از جمله قسمت هایی از مغز اثر ضدالتهابی داشته باشد، همچنین مطالعات نشان می دهند دارچین با محافظت از لنفوسیت تی تنظیم کننده پاسخ های ایمنی را تنظیم می کند.
به نظر می رسد افراد مبتلا به ام اس میزان Tregs کمتری نسبت به افراد فاقد این بیماری دارند. در برخی مطالعات درمان با دارچین از دست رفتن برخی پروتئین های خاص Tregs جلوگیری کرده است. علاوه بر این، دانشمندان دریافتند درمان دارچین میزان میلین را در موش های مبتلا به ام اس بازیابی می کند.
ام اس زمانی اتفاق می افتد که پوشش میلین روی سلول های عصبی آسیب ببیند. مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین از تحقیقات بیشتری در مورد چگونگی تاثیر دارچین در درمان بیماری ام اس پشتیبانی می کند.
کاهش اثرات وعده های غذایی پرچرب با مصرف دارچین
در سال 2011 محققان نتیجه گرفتند رژیم های غذایی غنی از “ادویه های آنتی اکسیدان” از جمله دارچین به کاهش پاسخ منفی بدن به خوردن وعده های غذایی پرچرب کمک می کند. 6 نفر ظروف حاوی 14 گرم مخلوط ادویه را مصرف کردند.
آزمایش خون شرکت کنندگان نشان داد فعالیت آنتی اکسیدانی 13 درصد افزایش یافته، پاسخ انسولین 21 درصد و تری گلیسیرید 31 درصد کاهش یافته است.
ارتباط دارچین و درمان و بهبود زخم های مزمن
تحقیقات در سال 2015 نشان می دهد دانشمندان راهی برای بسته بندی ترکیبات ضدمیکروبی از نعناع فلفلی و دارچین به کپسول های ریز پیدا کرده اند که هم می تواند بیوفیلم های باکتریایی را از بین ببرد و هم به طور فعال باعث بهبودی می شود. به این ترتیب نعنا و دارچین بخشی از داروی درمان زخم های آلوده می شوند.
کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی با مصرف دارچین
ترکیبات مختلف موجود در دارچین به نفع سیستم قلبی عروقی است. به عنوان مثال سینامالدهید در یک مطالعه در فاز حیوانی فشار خون را کاهش داد. یک مطالعه در سال 2014، عملکرد قلب موش هایی که تحت درمان دارویی با دارچین به مدت طولانی قرار گرفتند بهبود یافته است.
جلوگیری از سرطان با دارچین
نویسندگان یک مقاله خاطرنشان می کنند سینامالدهید خاصیت ضدتوموری و ضدسرطانی دارد. در این مطالعه دانشمندان با استفاده از عصاره دارچین و هل موش های مبتلا به سرطان را درمان کردند. آزمایشات میزان کمتری از استرس اکسیداتیو را در سلول های ملانومای موش هایی که تحت درمان قرار گرفتند یافت.
چای دارچین عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن
عسل و دارچین از نظر خواص درمانی شهرت زیادی دارند. عسل دارای آنتی اکسیدان و آنزیم هایی است که به فرد برای بهبود و تقویت کمک می کند، همچنین این ماده با خاصیت ضدباکتری خود عفونت ها و سلول های آسیب رسان را از بدن دفع می کند.
به همین ترتیب از دارچین به طور گسترده برای مبارزه با التهاب و ترمیم بدن استفاده می شود. دارچین و عسل با هم ترکیبی عالی برای مبارزه با آلرژی ها و التیام زخم های بدن ایجاد می کنند. حتی مصرف عسل و دارچین باهم در درمان یبوست موثر هستند، بنابراین این چای به طرز شگفت انگیزی ضمن محافظت از بدن در برابر عفونت ها سلامتی فرد را حفظ می کند. طرز تهیه چای دارچین عسلی عبار ت است از:
- 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین
- 1 قاشق چای خوری عسل
- 1 فنجان آب
آب را داخل ظرف یا یک قوری به جوش بیاورید سپس پودر دارچین را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
اجازه دهید این محلول 2 تا 3 دقیقه دیگر بجوشد سپس این معجون شگفت انگیز را داخل یک فنجان ریخته عسل را به آن اضافه کرده و آن را بنوشید. چای دارچین عسل را می توان به طور روزانه برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن نوشید.
مزایای دیگر دارچین
برخی از افراد از مکمل های دارچین برای درمان مشکلات گوارشی، دیابت، از دست دادن اشتها و سایر شرایط استفاده می کنند، همچنین در طب سنتی برای درمان برونشیت نیز نقش بسزایی ایفا می کند.
با این حال، مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین مطالعات انجام شده روی افراد برای استفاده از دارچین برای هرگونه شرایط سلامتی پشتیبانی نمی کنند.
راه های متفاوت مصرف دارچین چه هستند؟
از آن جایی که مقدار زیاد دارچین برای زنان باردار توصیه نمی شود، اما می توانید با روش های زیر از آن استفاده کنید.
- می توانید چای دارچین بنوشید (البته نه هر روز)، می توان از دارچین به عنوان طعم دهنده و چاشنی استفاده کرد.
- می توانید از مقداری پودر دارچین برای چاشنی دادن و مزه دار کردن دسر و پخت شیرینی استفاده کنید، دارچین طعم و مزه این مواد را تغییر می دهد.
- دارچین ادویه ای معطر است که برای دستور غذاهای خمیری هم مناسب است.
قبل از مزه دار کردن با این چاشنی، موارد احتیاط را رعایت کنید.
اقدامات احتیاطی برای مصرف دارچین چه هستند؟
برخی از جنبه هایی که باید آن ها را رعایت کنید، شامل موارد زیر هستند:
- از مصرف روغن دارچین در دوران بارداری بپرهیزید، زیرا مصرف هیچ مقداری از آن مجاز نیست. مصرف روغن دارچین به مقدار زیاد در دوران بارداری می تواند سبب احساس سوزش شود. روغن دارچین می تواند برای جنین سم تلقی شود.
- اگر ریسک سقط جنین در شما بالاست، کلا مصرف دارچین را حذف کنید.
- اگر به دارچین آلرژی دارید، از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی آن خودداری کنید.
- زنان باردار با اختلالات وابسته به زایمان حتی به مقدار کم هم نباید از دارچین استفاده کنند.
- مطمئن شوید که از چوب دارچین یا پودر دارچین مرغوب استفاده می کنید تا از هر گونه ضرری پیشگیری کنید.
مصرف مقدار بالای دارچین در طول بارداری می تواند سبب عوارض جانبی خاصی شود.
بیشتر بخوانید:نوشیدنی برای هر نوع آلرژی
ارزش غذایی دارچین
بر اساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک قاشق چای خوری دارچین آسیاب شده به وزن 2.6 گرم حاوی:
- انرژی: 6.42 کالری
- کربوهیدرات ها: 2.1 گرم
- کلسیم: 26.1 میلی گرم
- آهن: 0.21 میلی گرم
- منیزیم: 1.56 میلی گرم
- فسفر: 1.66 میلی گرم
- پتاسیم: 11.2 میلی گرم
- ویتامین A:39 میکروگرم
همچنین حاوی ویتامین های B و K و آنتی اکسیدان های کولین، بتاکاروتن، آلفاکاروتن، بتاکریپتوکسانتین، لیکوپن، لوتئین و زئاگزانتین است.
آنتی اکسیدان ها با کاهش استرس اکسیداتیو به جلوگیری از سرطان، دیابت نوع 2 و بسیاری از بیماری ها کمک می کنند. در تهیه غذاها افراد به طور معمول مقدار کمی دارچین مصرف می کنند، بنابراین مواد مغذی موجود در آن نقش مهمی در رژیم غذایی نخواهد داشت.
آیا مصرف دارچین در دوران بارداری بی خطر است؟
می دانید مصرف برخی مواد غذایی مانند ماهی های آلوده به جیوه، تخم مرغ خام و گوشت های نپخته در دوران بارداری ممنوع است، اما خوشبختانه دارچین در این فهرست قرار ندارد.
در صورت استفاده از دارچین به عنوان ادویه این خبر خوبی است. با این وجود، مصرف متوسط دارچین می تواند عوارض جانبی نامطلوبی از جمله مشکلات گوارشی، آسیب کبدی و زخم های دهانی ایجاد کند.
در مورد میزان مصرف بی خطر دارچین در روز هیچ دستورالعمل رسمی برای افراد باردار یا شیرده وجود ندارد و به نظر نمی رسد توصیه ایمن برای افراد غیرباردار نیز وجود داشته باشد.
یک مطالعه معتبر در 60 فرد مبتلا به دیابت نشان داد سطح قند خون ناشتا در افرادی که روزانه یک تا 6 گرم دارچین به مدت 40 روز مصرف می کردند به میزان قابل توجهی پایین بود. با این وجود، هیچ مطالعه طولانی مدت دوز مصرفی ایمن روزانه را اثبات نکرده است، بنابراین بهتر است از دارچین به میزان کم به عنوان ادویه استفاده شود.
مکمل های دارچین چطور؟
اگرچه مصرف دارچین بی خطر است، اما رعایت اعتدال در مصرف آن مهم است. بر اساس اعلام مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه، دارچین در صورت بارداری و مصرف بیش از مقدار معمول در غذاها بی خطر نیست، بنابراین مصرف وعده های غذایی، کوکی ها و شیرینی هایی تهیه شده با دارچین به احتمال زیاد خوب است.
با این حال، برای رعایت جوانب احتیاط از مصرف مکمل های دارچین خودداری کنید. با توجه به اینکه هیچ میزان مصرف ایمن قطعی در دوران بارداری وجود ندارد مصرف مکمل می تواند منجر به مصرف بیش از حد و بروز عوارض جانبی شود.
فواید دارچین در دوران بارداری
مصرف دارچین در دوران بارداری فواید مختلفی برای سلامتی دارد، از جمله:
دارچین به کاهش خطر عفونت کمک می کند
بارداری ضمن تضعیف سیستم ایمنی بدن فرد را در معرض خطر بیشتر سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت ها قرار می دهد. جالب اینجاست دارچین می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن به حفظ سلامت فرد کمک کند.
آنتی اکسیدان های موجود در دارچین مانند پلی فنول به بدن در مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند مولکول هایی که می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند و باعث بروز بیماری شوند.
آنتی اکسیدان ها ضمن تقویت سیستم ایمنی از بدن در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی نیز محافظت می کنند.
دارچین به التهاب کمک می کند
بارداری می تواند آسیب جسمی به بدن و فشار مضاعفی بر مفاصل وارد کند که این امر منجر به درد و تورم می شود. دارچین به عنوان یک عامل ضدالتهاب ضمن کاهش التهاب در بدن به تسکین درد مفاصل و دردهای عضلانی نیز کمک می کند.
دارچین به کاهش فشار خون کمک می کند
شواهد محدودی نشان می دهد دارچین سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را بهبود می بخشد. در یک مطالعه محققان دریافتند دارچین باعث کاهش قابل توجه فشار خون در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت و دیابت نوع 2 می شود.
دیابت بارداری و دارچین
کنترل قند خون در دوران بارداری مهم است. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، دیابت بارداری سالانه 10 درصد از حاملگی ها را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد.
این حالت زمانی رخ می دهد که بدن انسولین کافی در دوران بارداری تولید نمی کند و باعث بروز سطح قند خون ناپایدار شود. پلی فنول های دارچین با بهبود حساسیت به انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک کرده و به بدن اجازه می دهد تا از گلوکز به طور موثرتری استفاده کند.
بیشتر بخوانید:چرا مصرف پروتئین بعد از بهبودی از کرونا مهم است؟
آیا چای دارچین باعث زایمان می شود؟
شاید شنیده باشید چای دارچین می تواند باعث زایمان شود، اما آیا این ادعا درست است؟ اگر سررسید زایمان خود را پشت سر گذاشته باشید از هر ترفندی برای تحریک طبیعی انقباضات زایمان استقبال می کنید که می تواند شامل خوردن غذاهای تند، پیاده روی و حتی شاید نوشیدن چای دارچین باشد.
اما متاسفانه هیچ شواهدی مبنی بر پشتیبانی از ارتباط نوشیدن چای دارچین و زایمان وجود ندارد. نوشیدن این چای به اندازه کافی در دوران بارداری بی خطر است، بنابراین می توانید از نوشیدن یک فنجان چای دارچینی لذت ببرید.
عوارض جانبی مصرف دارچین در دوران بارداری
در برخی افرد بدن نسبت به مصرف دارچین واکنش منفی از خود نشان می دهد. در برخی افراد حتی باعث بروز واکنش آلرژیک می شود که با خارش دهان یا زبان، بثورات پوستی یا مشکل تنفسی نمایان می شود. مصرف زیاد دارچین باعث سوزش سر دل یا سوء هاضمه نیز می شود.
علاوه بر این، به خاطر داشته باشید دارچین می تواند تعداد پلاکت ها را کاهش دهد، بنابراین در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون این ادویه را مصرف نکنید زیرا خطر خونریزی هنگام زایمان حتی در صورت سزارین افزایش می دهد.
از آنجا که تحقیقات کمی در مورد ایمنی و خطرات دارچین در دوران بارداری انجام شده است نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که از مصرف بیش از حد آن پرهیز کنید.
اثرات جانبی مصرف دارچین
در کوتاه مدت مصرف مقادیر متوسط دارچین به عنوان ادویه یا مکمل برای اکثر افراد گزینه بی خطری به نظر می رسد. با این حال، دارچین حاوی کومارین یک طعم دهنده طبیعی است، اما در ایجاد تداخل با وارفارین داروی رایج رقیق کننده خون نیز نقش دارد.
مصرف بیش از حد کومارین ضمن آسیب کبدی بر انعقاد خون نیز تاثیر می گذارد، بنابراین افراد باید قبل از افزودن دارچین به رژیم غذایی خود با پزشك خود مشورت كنند اگر:
- مصرف داروهای ضدانعقاد یا سایر داروها
- ابتلا به دیابت
- ابتلا به بیماری کبدی
پودر دارچین کاسیا ماده رایج در ایالات متحده حاوی کومارین بیشتری نسبت به پودر دارچین سیلان است. یک مطالعه آلمانی از سال 2010 نشان داد محتوای کومارین حتی در نمونه های دارچین از یک درخت بسیار متفاوت است.
افراد هرگز نباید از دارچین به هر شکلی به عنوان جایگزین کامل درمان های پزشکی استفاده کنند، همچنین دارچین به عنوان مکمل و ادویه در دسترس است مکمل ها بر سلامتی و بیماری تاثیر می گذارند.
با این حال، سازمان غذا و داروی آمریکا مکمل ها را کنترل نمی کنند، بنابراین ممکن است نگرانی هایی در مورد کیفیت، خلوص و قدرت آنها وجود داشته باشد، بنابراین همیشه باید قبل از استفاده از مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض جانبی مصرف دارچین در طول بارداری چه هستند؟
هنگامی که از دارچین به میزان زیادی استفاده شود، موارد زیر را مشاهده خواهید کرد:
- هنگامی که از دارچین به مقدار زیاد استفاده شود، به عنوان ادویه قاعده آور عمل می کند و می تواند ریسک ابتلا به انقباضات رحمی و زایمان زود رس را بالا ببرد. اگر به فکر استفاده از روغن دارچین در طول بارداری بوده اید، با خواندن این موارد بهتر است از مصرف آن بپرهیزید.
- اگر از داروهایی نظیر داروهای دیابت یا داروهای مربوط به قلب و آنتی بیوتیک استفاده می کنید، از مصرف دارچین بپرهیزید زیرا دارچین سبب رقیق شدن خون می گردد. این کار سبب خونریزی زیاد می شود که در طول بارداری بسیار خطرناک است.
- از مصرف دارچین به صورت مکمل بپرهیزید. زیرا می توانند سبب خطراتی همچون عرق کردن زیاد، اختلالات معده و پایین آمدن قند خون شود. تمام این موارد در هنگام بارداری خطرناک هستند.
برای سود بردن از دارچین در طول بارداری، بهتر است آن را به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده کنید. اگر متوجه شدید که حتی مقدار کم دارچین برای شما مضر است و برای شما مشکل ایجاد می کند، تا زمان زایمان از مصرف دارچین بپرهیزید.
مترجم: الهه زارعی