سوپ قلم اغلب به سبب مزایای التیامی خود در بزرگسالان قابل تمجید است. این اکسیر شگفت انگیز، به مرمت مفصل و غضروف و بازسازی بافت عضلانی کمک می کند و از سیستم ایمنی سالم حمایت می کند. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این مزایا می تواند به کودک شما منتقل شود یا خیر؟ سوپ قلم، هنگامی که، به آرامی و با دقت در رژیم غذایی کودک جای می گیرد، توانایی ارائه مزایای سلامتی بسیاری را دارد و می تواند به استخوان، دندان، مفاصل و سایر بافت های همبند کمک کند. همچنین، به عنوان غذای جامد متنوعی در رژیم غذایی کودک معرفی می شود. در ادامه این مقاله از بخش تغذیه و سلامت کودک دکتر سلام، علت سلامتی سوپ قلم، مزایای مختلف آن برای سلامتی و نحوه معرفی آن در رژیم غذایی کودک تان را خواهید آموخت.
سوپ قلم چیست و چرا تا این حد سالم است؟
سوپ قلم از استخوان های حیوانی، گیاهان و سبزیجاتی تهیه می شود که -بطور آهسته- به مدت 24 ساعت در آب می جوشند. سوپ قلم، به عنوان یک عامل التیام دهنده، برای اولین بار از 2500 سال پیش تا قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است. نوع خانگی آن را می توان از استخوان هر حیوانی تهیه کرد و در نتیجه سوپ مرغ، سوپ گوشت گاو و گوشت بره تهیه کرد.
بنابراین، چه چیزی سبب سلامتی سوپ قلم می شود؟ استخوان و بافت های همبند دیگر حاوی کلاژنی هستند که به آرامی از طریق فرآیند جوشیدن، آزاد می شود. کلاژن غنی از اسیدهای آمینه (بلوک های ساختمانی پروتئین) و مواد معدنی می باشد. نشان داده شده است که کلاژن، برای تقویت مو، پوست، ناخن و کمک به ساخت عضلات و ترمیم معده کاربرد دارد.
در واقع انواع مختلفی از کلاژن وجود دارد (28 نوع شناخته شده!)، که هر کدام دارای مزایای سلامتی خاصی هستند. کلاژن نوع I در بالاترین غلظت های سوپ قلم ی یافت می شود. کلاژنی-که گرم به گرم آن قوی تر از فولاد است- در تاندون ها، رباط ها، استخوان ها و پوست یافت می شود و می تواند زخم ها را بهبود بخشد و استخوان های قوی ایجاد کند.
خواص سوپ قلم برای کودکان
سوپ قلم، از طریق راه های مختلفی می تواند برای فرزند شما مفید باشد. با این حال، قبل از تغذیه نوزادتان با استخوان (یا معرفی مواد غذایی جدید حاوی آن در رژیم غذایی کودک) درجه اطمینان مصرف آن را با پزشک کودک خود چک کنید. با تایید پزشک، کودک شما ممکن است مزایای زیر را تجربه کند.
گوارش سوپ قلم بسیار آسان است
سوپ قلم ، دستگاه گوارش کودک را تقویت می کند و آن را برای شروع مصرف غذاهای جامد آماده می کند و هضم آن بسیار آسان تر از غلات برنج، شیر گاو و یا گیاهان گندمی می باشد. علاوه بر این، هنگامی که کودک خود را از شیر می گیرید، او، ممکن است از مصرف مواد مغذی مهمی چون آهن محروم شود. سوپ قلم غنی از مواد معدنی و اسیدهای آمینه است و به پر کردن این شکاف های تغذیه ای کمک می کند.
به راحتی جذب می شود
غذاهایی که بدن کودک شما به سرعت و به راحتی هضم و جذب کند به عنوان غذاهای با زیست دسترسی بالا؛ شناخته می شوند. زیست دسترسی نشان دهنده چگونگی جذب بهتر مواد غذایی به سیستم گردش خون بدن می باشد. طرز تهیه سوپ قلم (جوشیدن آن برای ساعت ها)، زیست دسترسی آن را افزایش می دهد و مواد مغذی مهم آن را برای جذب، آزاد می کند.
سوپ قلم یک پری بیوتیک است
بعضی از غذاهایی که در اولویت تغذیه شما وجود دارند، معمولا پروبیوتیک هایی مانند ماست یا کفیر هستند، اما برای حفظ تعادل سالم فلور روده، شما باید پروبیوتیک ها را همراه پری بیوتیک ها مصرف کنید. فیبر پری بیوتیک بخش غیر قابل هضم غذا است. آن از روده کوچک عبور می کند و زمانی که به روده بزرگ رسید، تخمیر می شود و باکتری های خوب (از جمله باکتری های پروبیوتیک) روده کودکتان را تغذیه می کند.
غنی از مواد مغذی است
سوپ قلم غنی از مواد مغذی است- از جمله ویتامین های B، آهن و دیگر مواد معدنی- آن همچنین حاوی، ژلاتین و اسید آمینه است. این موارد، به بهبود دندان ها، استخوان ها، مو، ناخن ها و مفاصل کودکتان کمک می کند. حتی اگر کودک شما فقط چند قاشق از آن بخورد، می توانید خاطر جمع باشید که مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی مفید را دریافت کرده است.
سوپ قلم سیستم ایمنی را تقویت می کند
نوزاد با سیستم ایمنی نارس متولد می شود که به تدریج با رشد کودک کامل می شود. بنابراین بهبود سرماخوردگی کودک، در مقایسه با یک بزرگسال سه برابر بیشتر زمان می برد. توانایی سوپ قلم در مرمت و تقویت روده می تواند به محافظت از سیستم ایمنی کودکتان کمک کند. همچنین، توانایی آن برای تقویت پوشش معده نیز می تواند به جلوگیری از آلرژی و حساسیت غذایی وی کمک کند.
زمان شروع تغذیه کودک با این سوپ؟
تغذیه کودک موضوع حساسی است. قبل از معرفی یک غذای جدید به رژیم غذایی کودک، همیشه باید با پزشک خود مشورت کنید. در حالی که مصرف سوپ قلم ی باید در موارد خاصی مورد بررسی قرار گیرد، در اینجا برخی از دستورالعمل های کلی برای دنبال کردن موجود می باشد.
حداقل سن استاندارد مطلق برای شروع تغذیه نوزاد با سوپ قلم شش ماه است، نه کمتر. قبل از آن، هرگز نباید کودکتان را با آن تغذیه کنید. معمولا، 6 تا 18 ماه، بازه زمانی است که کودک شما می تواند از این مایع شفابخش مصرف کند. به یاد داشته باشید: کودکتان ممکن است در ابتدا از مصرف آن امتناع کند بنابراین، نباید کودک را مجبور به خوردن آن کنید. چند روز مجددا تلاش کنید نگران نباشید، پس از سه یا پنج بار، کودک به طعم و مزه آن عادت می کند.
به یاد داشته باشید که سوپ قلم به عنوان مکملی برای شیر مادر است، نه جایگزینی برای آن و زمانیکه به عنوان ماده غذایی جامد در رژیم غذایی کودک معرفی می شود، مصرف شیر مادر به طور طبیعی کاهش می یابد. اگر متوجه تغییراتی در پوست و یا مدفوع کودک خود شدید، مصرف سوپ قلم را به مدت چند هفته متوقف کنید. در صورت بهبود نیافتن شرایط، با پزشک خود مشورت کنید. به طور معمول، شما بعد از دو هفته دوباره می توانید سوپ مذکور را مصرف کنید.
دستور العمل تهیه سوپ قلم برای نوزادان
اگر می خواهید شروع به وارد کردن سوپ قلم در رژیم غذایی نوزاد خود کنید، دستورالعمل زیر را ملاحظه کنید. این طرز تهیه -که نعمتی برای تازه مادران است- دستورالعمل پخت با آرام پز است و شما هنگام جوشاندن سوپ قلم در کانتر، می توانید ” اجزای آن را دستکاری کنید یا از افزودن برخی مواد بپرهیزید “. مقدار ادویه جات، ترشی جات و نمک دریایی در این دستور العمل به حداقل میزان مطلوب خود رسیده است، تا مناسب معده کودک باشد.
دستور العمل پخت سوپ قلم مرغ در آرام پز
در ادامه، دستور العمل حقیقی پخت سوپ قلم مرغ، در آرام پز آورده شده است که ویژگی اش محتویات استخوان مرغ آلی (ارگانیک)، سبزیجات تازه و گیاهان می باشد.
مواد لازم:
- 2 پوند از استخوان مرغ ، ترجیحا آلی
- 2 ساقه کرفس تقریبا خرد شده
- پوست 2 عدد هویج، نسبتا خرد شده
- پیاز زرد یا سفید تقریبا خرد شده
- 1 فلفل دلمه ای سبز تقریبا خرد شده
- 1 سیر
- 2/1 فنجان جعفری تازه
- 4/1 فنجان آویشن تازه
- 2 عدد گل رزماری
- 2 عدد برگ کهیر
- 1 قاشق غذا خوری فلفل دانه
- 10-8 لیوان -یا به اندازه کافی- آب تصفیه شده برای پوشش مواد تشکیل دهنده سوپ
طرز تهیه
- سبزیجات و گیاهان را شسته و داخل آرام پز بریزید.
- استخوان مرغ و تمام اجزای مذکور را به آرام پز بیفزایید و مقدار کافی آب اضافه کنید، طوری که تمام مواد داخل آب قرار گیرند.
- زودپز را تحت حرارت آهسته قرار دهید و اجازه دهید 12-18 ساعت بپزد.
- حرارت را قطع کنید و با دقت، سبزیجات و استخوان ها را از سوپ جدا کنید.
- سوپ را از طریق یک صافی، داخل یک کاسه بریزید این کار را دوباره- برای حذف هر ذره احتمالی باقی مانده- انجام دهید.
- سوپ خالص را درون شیشه هوابندی شده (غیر قابل نفوذ برای هوا) بریزید و به مدت یک هفته در یخچال و تا 3 ماه در فریزر نگه داری کنید.