بسیاری از مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سبز کمک شایانی به کاهش وزن افرادی که دارای اضافه وزن هستند، می کند. چای سبز جز معدود نوشیدنی های سالم و کم ضرر در دنیا شناخته می شود. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی است که نه تنها به کاهش وزن کمک نموده، بلکه آرامبخش نیز محسوب می شود و به جلوگیری از پرخوری های عصبی کمک می کند. بعضی از مطالعات نشان داده است که چای سبز با افزایش میزان سوخت و ساز بدن تا دوازده درصد موجب سوختن چربی های اضافی می شود. با ما در این مطلب از بخش تغذیه دکتر سلام همراه باشید تا خواص متعدد این نوشیدنی جادویی را بررسی کنیم.
چای سبز ، معجون ساده کاهش وزن
حتی فکر کردن به این که نوشیدن چای سبز شما را در فرآیند کاهش وزن یاری کند هم وسوسه انگیز به نظر می رسد. چای سبز به راحتی می تواند جایگزین نوشیدنی هایی باشد که شما در محل کار برای افزایش انرژی خود میل می کنید. نوشیدن یک فنجان جای سبز به جای چای یا قهوه ای که شما بعد از شام کنار خانواده می نوشید علاوه بر این که سالم تر است می تواند به هضم غذای شما نیز کمک کند. البته باید خاطر نشان کرد که حداقل زمان صرف چای سبز یک ساعت بعد از وعده ی اصلی شماست. در غیر این صورت، آنتی اکسیدان های موجود در این معجون اصیل، از جذب آهن غذای شما جلوگیری کرده و به مراتب برای سلامتی شما مضر محسوب می شود. ماده ی معجزه آسایی به نام پنی فنول در چای سبز به افزایش سوخت و ساز سلول های اضافی چربی در بدن شما به ویژه نواحی شکم پرداخته و مصرف مداوم آن، سه الی چهار فنجان در طول روز، پس از مدتی میزان چربی ذخیره شده در بدن شما را به حداقل می رساند.
کافیین به عنوان یکی از ترکیبات اساسی موجود در چای سبز، با افزایش میزان سوخت و ساز به عنوان همراه ثابت شما ققبل از شروع تمرین می تواند سریع تر از موعد انتظار ما را به وزن مطلوب خود برساند. پس آراتن به شما توصیه می کند قبل از اینکه روی تردمیل شروع به دویدن کنید یا به باشگاه بدنسازی بروید، نوشیدن یک الی دو فنجان چای سبز را فراموش نکنید.
چای سبز ، همراه ثابت میانسالی
چای سبز به شدت برای افرادی که در آستانه ی میان سالی هستند توصیه می شود. کاهش فشار خون، تثبیت خلق و خو، بهبود فرآیند تنفس و سلامت مغز از جمله کمک هایی هستند که چای سبز به شما در بحران ورود به میان سالی می کند. آنتی اکسیدان های موجود در این نوشیدنی خوش طعم، مغز شما را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد حفظ می کند. این آنتی اکسیدان ها، هم چنین از بروز آلزایمر و اختلال های مربوط به حافظه کوتاه و بلند مدت تا حدود زیادی جلوگیری می کنند. از دیگر فواید این ترکیبات دوست داشتنی می توان به بهبود عملکرد فیزیکی میان سالانی اشاره کرد که به مرور زمان از میزان فعالیت فیزیکی شان کاسته شده و تمایل شان به انجام کارهای حرکتی کم می شود. چای سبز با افزایش تمایل فرد به استفاده از انرژی بدن، از چاقی میان سالی و کم تحرکی عضلات کمک چشمگیری به تناسب اندام فرد میانسال می کند.
گنجاندن چای سبز به طور مداوم در رژیم غذایی افراد میانسال با حذف چربی های مضر در افراد با فشار خون بالا و دارای کلسترول، به کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی و حملات مغزی کمک می کند. پس توصه آراتن به میان سالان عزیز نوشیدن حداقل سه فنجان چای سبز خالص در طول روز می باشد.
این نوع چای و همراهان جذاب همیشگی اش
برای برخی صرف چای سبز خالص مطلوب نبوده و ممکن است به مذاق شان خوش نیاید. هم چنین مصرف مکرر چای سبز به دلیل طعم تکراری که دارد دل را می زند و ممکن است دیر به سراغش هم نروید. توصیه ی آراتن به شما مصرف چای سبز با اسانس های مختلف و چاشنی های هوس برانگیز است. انداختن نصف چوب دارچین، چکاندن چند قطره لیمو، افزودن گل محمدی خشک یا هل می تواند با دادن رایحه و طعم متفاوت، نوشیدن چای سبز را برای شما مطلوب تر کند. پس سعی کنید با متنوع کردن طعم های این نوشیدنی جادویی به طور مداوم از خواص پایان ناپذیر ان بهره ببرید.
عوارض نادیده گرفته شده چای سبز
متاسفانه به دلیل فواید متعددی که چای سبز دارد، برخی متخصصین و مشاوران تغذیه از معرفی عوارض آن به شما غفلت می کنند اما آراتن با هدف افزایش آگاهی و حفظ تندرستی، در صدد این برآمده تا شما را با برخی از عوارض آن آشنا کند. مصرف بی رویه ی چای سبز منجر به ناراحتی معده می شود. تانین موجود در ترکیب چای سبز با افزایش میزان ترشح اسید معده منجر به حالت تهوع، رفلاکس معده و یبوست می شود. توصیه آراتن به شما عزیزان صرف چای سبز با آب کاملا جوشیده شده است که تا حدی از بروز یبوست جلوگیری می کند. از طرف دیگر، مصرف بیش از حد آن با تحریک عضلات معده و شل کردن آن ها ممکن است عوارضی مثل اسهال را در پی داشته باشد.
وجود کافیین در چای سبز می توانید در برخی افراد منجر به سردرد شود. نوشیدن چای سبز به افرادی که به طور روزانه از سردردهای شدید یا میگرن رنج می برند معمولا توصیه نمی شود. علاوه بر این، کافیین و تیانین با افزایش سطح هوشیاری، سبب ایجاد اختلال در خواب می شود که توصیه آراتن به شما مصرف نکردن چای سبز حداقل یک ساعت قبل از خواب است.
در آخر باید گفت خانم های باردار، افراد مبتلا به کم خونی و کسانی که فشار چشم بالایی دارند بهتر است حتما با مشاور تغذیه ی خود یا پزشک مربوطه در رابطه با دوز مصرفی چای سبزشان مشورت کنند.