آیا می دانید کدام کفش ها، برای پاهای شما عوارضی را به همراه دارند و باعث بروز بیماری و مشکل می شوند؟ آیا به سلامت پاهای خود فکر می کنید؟ در این مقاله از بخش عمومی دکتر سلام به بررسی بدترین نوع کفش برای پاهای شما می پردازیم.

کفش‌ هایی با پاشنه بسیار بلند

پاشنه‌ی کفش خانم‌ها هر روز بلندتر می‌شود. “از این نوع پاشنه‌ها به عنوان قاتل پا یاد می‌کنیم” به گفته خانم برنر سخنگوی انجمن پزشکی پودیاتریک آمریکا: پاشنه‌های بسیار بلند می‌تواند عوارضی بسیار جدی برای ما داشته باشد. از جمله این عوارض می‌تواند از پیچ خوردن قوزک پا گرفته تا دردهایی بسیار مزمن که میتواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. با یکدیگر انواع کفش‌ها، عوارض و فواید آن‌ها را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

کفش

فشار به پاشنه پا و گره روی پاشنه آشیل

زمانی که کفش شما نامناسب باشد این مشکل برای شما به وجود می‌آید. فشار به پاشنه پا بستگی به بلندی یا کوتاهی پاشنه پا ندارد. اگر جنس کفش شما بسیار سفت باشد باعث ایجاد فشار و برآمدگی روی استخوان پشت پا شما می‌شود و در نهایت منجر به ایجاد زخم، تورم و تاول و درد در تاندون آشیل می‌شود. پدهای پاشنه همراه با تعویض کفش نمونه‌ای استانداردتر می‌تواند درد شما را تسکین دهد اما این نکته را فراموش نکنید که این نوع برآمدگی استخوان دائمی می‌باشد.

موقعیت غیر عادی پا

اگر پاشنه کفش بسیار بلند باشد، پاهای شما را در موقعیتی قرار می‌دهد که فشار زیادی به پنجه‌ها وارد می‌شود. پنجه‌ها بسیار حساس هستند، فشار بیش از حد می‌تواند باعث ملتهب شدن اعصاب پا در این نقطه شود. فشار مداوم به استخوان‌های پا حتی می‌تواند باعث ایجاد ترک‌هایی مو در استخوان شود.

کفش با پاشنه‌های کوتاه

اگر از کفش‌هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنید احتمال بروز همچنین مشکلاتی را کاهش می‌دهد. هرچه پاشنه کفش کوتاه‌تر باشد موقعیت پاها به حالت استاندارد خود بیشتر نزدیک می‌باشد.  ما به شما توصیه می‌کنیم کفش‌هایی را انتخاب کنید که بیشتر از 5 سانتی‌متر ارتفاع نداشته باشند.

پیچ خوردگی قوزک و مچ پا

شما با پوشیدن کفش‌های پشانه بلند خطر پیچ خوردگی پا را افزایش می‌دهید. رایج‌ترین مشکلی که اغلب ایجاد می‌شود پیچ خوردگی جانبی است و هنگامی رخ می‌دهد که پای شما از کفش به بیرون بلغزد و قوزک به سمت خارج بچرخد. این حادثه باعث کشیدگی بیش از حد لیگامنت‌های قوزک می‌شود.  اگر پیچ خوردگی بسیار شدید باشد حتی می‌تواند باعث پارگی لیگامنت‌ شود. باید بدانید که با پیچ خوردگی قوزک پا خطر آرتریت و آرتروز در شما افزایش می‌یابد. برای درمان پیچ خوردگی باید قوزک پا ثابت نگه داشته شود و برای درمان هرچه زودتر پیچ خوردگی پا پزشک فیزیوتراپی را تجویز می‌کند.

 کفش های مدل استیلتوس Stilettos با پاشنه بسیار بلند و تیز

برکسی پوشیده نیست که کفش‌های پاشنه بلند مشکلاتی را برای پا ایجاد می‌کنند اما بهتر است بدانید که کفش‌هایی با پاشنه‌هایی سوزنی این مشکل را چندین برابر می‌کند. یکی از متخصصین در این باره گفته است: تمام وزن شما در این نوع از کفش‌ها تنها در یک نقطه متمرکز می‌شود و همین موضوع در این نوع کفش‌ها باعث بهم خوردن تعادل شما می‌شود و در نهایت حادثه بدی مانند پیچ خوردن قوزک پای شما رخ می‌دهد .

کفش

پوشیدن کفش هایی با پاشنه های قطور hunky Heels

پاشنه قطور با داشتن سطح بیشتر می تواند وزن شما را به طور کامل در تمامی نواحی پا توزیع کند این خاصیت در مقایسه با مدل های استیلتوس و پاشنه گرد باعث ثبات و پایداری بیشتر پا می شود اگرچه پوشیدن کفش هایی با پاشنه ضخیم تر با ارتفاع زیاد باز هم بر روی قوزک پا فشار وارد می کند اما استفاده از آن می تواند خطر تلوتلو خوردن را کاهش دهد و تعادل بیشتری ایجاد کند

کفش های تخت و دارای کف صاف Ballet Flats

راه رفتن با این کفش های ظریف، مثل راه رفتن روی مقوا است هیچ انحنایی در کف کفش وجود ندارد و این امر موجب وارد آمدن فشار مضاعف به زانوها، لگن و کمر می شود به علاوه، استفاده از کفش های بدون قوس مناسب، باعث ایجاد شرایطی دردناک در پا می شود که با عنوان خار پاشنه plantar fasiitis شناخته شده است

استفاده از کفی های طبی Orthoti Inserts

اگه از مدل کفش های ته صاف خوشتان می آید، می توانید از کفی های طبی برای کاهش عوارض جانبی آن استفاده کنید پدهای پاشنه نیز می تواند درد پاشنه را کمتر کند معمولا پزشکان چنین کفی هایی را برای ایجاد قوس در کف کفش و کاهش فشار بر روی نقاط حساس تجویز می کنند

دمپایی لاانگشتی Flip-Flops

دمپایی های لاانگشتی محافظت بسیار کمی از پا به عمل می آورند خطر لغزیدن و دیگر جراحت های پا در این کفش ها بسیار بیشتر است چون پا بیش از حد در معرض محیط خارجی قرار دارد افراد دیابتی نباید چنین کفش هایی بپوشند چون حتی زخم ها و خراش های ساده نیز می تواند عواقب پیچیده ای داشته باشد به علاوه، اغلب این مدل کفش ها از قوس مناسبی هم برخوردار نیستند و مانند کفش های باله باعث التهاب فاشیای کف پا شوند و مشکلاتی برای زانوها، لگن و کمر ایجاد کنند