پاسخ این سوال که چه عواملی باعث ابتلا به لوپوس می شود این است که، هنوز به طور کامل شناخته نشده است. تحقیقات هنوز در حال بررسی شرایط موثر که منجر به لوپوس می شوند، هستند. بیماری لوپوس می تواند با چهره های مختلفی خود را نشان دهد و عوامل مختلفی داشته باشد. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام، به بررسی عوامل ابتلا به لوپوس می پردازیم. از جمله عوامل موثر در ایجاد لوپوس عبارتند از:

تاثیر ژنتیک بر لوپوس :

پزشکان و محققان بر این باورند که ژنتیک  ممکن است ابتلا به لوپوس را گسترش دهد. ده ها تغییرات زنتیکی مشاهده شده است که منجر به این بیماری شده اند. به این معنی که این بیماری می تواند به صورت ارثی از والدین به فرزندان منتقل شود. اما این گفته به این مفهوم نیست که چون ژن آن را در خانواده دارید حتما به آن مبتلا خواهید شد بلکه احتمال ابتلا به بیماری لوپوس نسبت به فردی که ژن آن را ندارد بیشتر خواهد بود.

لوپوس

تاثیر محیط بر لوپوس :

محققان معتقدند که عوامل محیطی می تواند شانس ابتلا به لوپوس را افزایش دهند. به عنوان مثال: نور شدید خورشید می تواند باعث لوپوس شود و دیگر مشکلات ناشی از لوپوس را فعال کند. دیگر عوامل محیطی که باعث لوپوس می شوند عبارتند از داروها، عفونت های ویروسی، خستگی، استرس و هر چیز دیگری که باعث استرس فیزیکی شود مثل جراحی، آسیب های فیزیکی، جراحت، بارداری یا زایمان.

هورمون ها:

لوپوس در زنان نسبت به مردان شایع تر است. یک دلیل آن ممکن است سطح بالای هورمون استروژن در زنان باشد. اگرچه این موضوع هنوز در تحقیقات علمی مورد بررسی قرار نگرفته است.

تشخیص لوپوس :

تشخیص لوپوس می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. به این خاطر که نشانه ها و علائم لوپوس از خارش های خفیف تا بیماری های کلیوی تشنج را شامل شود. علائم لوپوس می تواند با دیگر بیماری ها نظیر عفونت و سرطان مشابه باشد.

برای تشخیص لوپوس، پزشک نمونه خون را مورد آزمایش قرار می دهد تا در مورد آنتی بادی های آن تحقیق کند. به عنوان مثال آنتی بادی های ضد هسته ای به سلول های هسته دارد متصل می شوند و سلول را خراب یا از بین می برند. 97% از افراد مبتلا به لوپوس این آنتی بادی را در بدن خود تولید می کنند.

دیگر تست ها برای تشخیص لوپوس به نوع علائم آشمار شده بستگی دارد. به عنوان مثال: عکس با اشعه ایکس از قفسه سینه و اکو از قلب ممکن است نیاز باشد تا بتوان تشخیص داد که مایع اطراف قلب و ریه ها جمع شده است یا نه. اگر پزشکان تشخیص دهند که مایع دور قلب و ریه ها جمه شده است نیاز به نمونه برداری از کلیه ها است. تشخیص و درمان به موقع می تواند از بروز عوارض ناشی از این بیماری جلوگیری کند.

تشخیص درست و دقیق لوپوس زمان بر است. با این حال دسته بندی خوب انواع لوپوس می تواند به تشخیص بهتر و درست تر کمک کند. دسته بندی لوپوس به این صورت است که دکتر لیستی از علائم لوپوس دارد که هر کدام نشانه ی نوع خاصی از لوپوس می باشد و بعد از تشخیص لوپوس به کمک آن می تواند نوع آن را تشخیص دهد. خوشبختانه افزایش آگاهی پزشکان عمومی در مورد بیماری لوپوس باعث می شود که این بیماری سریعتر تشخیص داده و درمان شود.

لوپوس

درمان

درمان لوپوس توسط روش های مختلف پزشکی صورت می گیرد. که انتخاب روش با توجه به علائم مشخص خواهد شد.

داروها و روش های درمان لوپوس

به عنوان مثال لوپوس های خفیف که با مقداری درد در ناحیه مفاصل و خارش همراه است را می توان با داروهای ضد التهاب (nonsteroidal anti-inflammatory inhibitor drugs (also known as NSAIDs)) درمان کرد.

دیگر دارو ها که برای درمان لوپوس مورد استفاده قرار می گیرند hydroxychloroquine که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و belimumab که داروهای بیولوژیکی که و منبع طبیعی دارند. بعضی از داروهای شیمی درمانی و ضد انعقاد خون ممکن است که برای درمان لوپوس مورد استفاده قرار بگیرند.

چرا تحت نظر گرفتن لوپوس مهم است؟

اگرچه لوپوس بیش از آن چه که تصورش را بکنید قابل درمان است اما هنوز هم می تواند به عنوان تهدیدی برای زندگی محسوب شود. پیش بینی روند بیماری مشکل است پس باید آن را به طور منظم چک کرد.

بعد از تشخیص بیماری و شروع درمان، فرد بیمار باید برای بررسی سلول های سفید خون، سلول های قرمز خون، سطح پلاکت به متخصص رجوع کنند.

آزمایش خون به دکتر کمک می کند تا سطح پروتئین های لازم که به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت ها کمک می کنند تا نشخص کنند. سطح پروتئن های مکمل هنگام بروز بیماری قطعا کم است.

آزمایش خون و ادرار برای بررسی عفونت کلیه ها لازم است. بسیار مهم است که این دسته از آزمایشات صورت پذیرد تا از عدم پیشرفت بیماری اطمینان خاطر داشته باشید. اگر مشکلات کلیه به زودی شناسایی نشود ریسک از دست دان کلیه ها و مرگ افزایش خواهد یافت.