آیا سونوگرافی هفته هشتم بارداری تان را انجام داده اید؟ اولین سونوگرافی دوران بارداری که معمولا در هفته هشتم بارداری صورت می گیرد، بسیار هیجان انگیز است که به عنوان اسکن غربالگری نیز شناخته شده است. اولتراسوند؛ برای ایجاد تصویر جنین حاضر در رحم از امواج بهره می گیرد. درسته! برای اولین بار فرزندتان را با سونوگرافی ملاقات می کنید. اگر به زودی موعد اولتراسوندتان فرا می رسد و می خواهید اطلاعاتی پیرامون آن کسب کنید؛ این مقاله از بخش زنان و زایمان دکتر سلام را مطالعه فرمایید.
سونوگرافی هفته هشتم بارداری
اولین سونوگرافی معمولا در حدود هفته هشتم بارداری انجام می گیرد تا سلامت مادر باردار و نوزاد در حال رشد او بررسی شود. این روش همچنین:
- سن حاملگی و تاریخ قطعی آن را محاسبه می کند. این مهم، زمانی انجام می شود که شما در مورد آخرین تاریخ دوره خود مطمئن نباشید (که از این طریق می توانید سن تقریبی حاملگی تان را محاسبه کنید).
- علت خونریزی (در صورت وجود)؛ در مادر باردار را مشخص می کند.
- پیگیرتان است.
- اندازه جنین و ضربان قلب او را بررسی می کند.
- چند قلویی را تشخیص می دهد.
- سلامت تخمدان ها و لوله های فالوپ را بررسی می کند.
- از عوارض حاملگی مانند حاملگی های خارج رحمی و سقط جنین اطلاع می دهد.
چگونه می توانید برای سونوگرافی هفته هشتم بارداری آماده شوید؟
پزشکتان می تواند سونوگرافی شکم یا سونوگرافی ترانس واژینال را برایتان توصیه کند.
- برای اسکن شکمی، باید مثانه تان کاملا پر باشد. در این مرحله از بارداری، جنین کوچک است و یک مثانه پر، به تشدید حرکات رحمی کمک می کند تا تصویر بهتری از جنین ارائه دهد. از آنجایی که قرار است شکم خود را در معرض اسکن قرار دهید؛ لباس های راحت وگشادی بپوشید.
- برای اسکن ترانس واژینال، باید یک مثانه خالی داشته باشید، زیرا مثانه پر؛ مانع مشاهده جنین می شود.
روش های سونوگرافی
اسکن اولتراسوندی که توسط سونوگراف انجام می گیرد، نه تنها برای مادر و نوزادش مضر نیست بلکه بدون درد است.
اسکن اولتراسوند شکمی: یک ژل رسانا بر روی شکم مالیده می شود و یک اسکنر دستی بر روی آن حرکت داده می شود. این ژل اجازه می دهد تا امواج اولتراسوندی از طریق پوست به داخل رحم منتقل شوند. سپس بازتاب این امواج؛ تصویری از جنین داخل رحم ارائه می دهد.
اسکن اولتراسوند ترانس واژینال: در این مورد، پروب کوچکی به نام مبدل در داخل واژن قرار داده می شود و به سمت سرویکس (دهانه رحمی) فشار داده می شود. این دستگاه ممکن است کمی در محل مورد نظر حرکت داده شود تا زاویه مناسبی برای تهیه تصویر از اندام های لگنی و جنین فراهم آورد. ممکن است این روند با کمی فشار یا ناراحتی همراه باشد.
سونوگرافی هفته هشتم بارداری چقدر طول می کشد؟
اولین سونوگرافی تا 30 دقیقه طول می کشد. در بعضی موارد، اگر موقعیت قرارگیری کودک غیرمعمول باشد، یا بافت بدن فرد ضخیم باشد، ممکن است مدت زمان بیشتری برای سونوگرافی لازم باشد.
سونوگرافی هفته هشتم بارداری چه اطلاعاتی در اختیارتان قرار می دهد؟
سونوگرافی هفته هشتم بارداری می تواند اطلاعات زیادی از جمله:
- عملکرد طناب نخاعی
- اندازه جفت
- اندازه جنین
- جنبش و ضربان قلب جنین
- تعداد جنین ها که می تواند از طریق حضور چندین ضربان قلب تشخیص داده شود
- رشد دست های کوچک، پاها، تشکیل اندام های داخلی، چشم ها، دهان و سوراخ های بینی
کودک در هفته هشتم بارداری چگونه رشد می کند؟
کودک به ویژگی های بنیادی انسان دست می یابد و اکنون رویان نامیده می شود، اما هنوز جنین نیست.
- کودک دارای بازوهای کوچک، ساق پاها و جوانه هایی است که بعدا دست ها و پاهایش رشد می کنند.
- صورت و اندام های داخلی بدن شروع به شکل گیری می کنند.
- دهان کوچک، سوراخ های بینی، چشم ها و جوانه های دندان ها شروع به تشکیل می کنند.
- کودک شروع به حرکت می کند، اما شما ممکن است این حرکات را احساس نکنید.
- ضربان قلب او در حدود 140 تا 160 دقيقه در ساعت است.
اگر سونوگرافی ضربان قلب جنین را تشخیص ندهد، آیا این نشان دهنده سقط جنین است؟
نه اینطور نیست. اگر ضربان قلب در سونوگرافی هفته هشتم شناسایی نشود، پزشک شما به منظور پیگیری، یک اسکن مجدد برای باز بینی ضربان، پیشنهاد می کند و احتمال سقط جنین را رد می کند.
اگر هرگونه ناهنجاری دیگری در اسکن هفته هشتم بارداری یافت شد، چه؟
اگر سونوگرافی؛ نشان دهنده هرگونه ناهنجاری باشد، سونوگراف یا ارائه کننده مراقبت های بهداشتی ممکن است اسکن دیگری را برایتان پیشنهاد کند. در برخی موارد ممکن است آزمایشاتی نظیر آمنیوسنتز یا سی وی اس را برای تشخیص مشکل پیشنهاد دهند.
این سونوگرافی در اوایل هفته هشتم بارداری در نظر گرفته شده است و در اکثر موارد، پزشکان از آن صرفنظر می کنند. ارائه کننده مراقبت های بهداشتی؛ در صورت لزوم ممکن است اسکن زود هنگام بارداری را برایتان پیشنهاد کند. همچنین توجه داشته باشید که گزارش های سونوگرافی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بنابراین، اگر به نتیجه مورد انتظار خود نرسیدید؛ ناامید نشوید و برای خلاص شدن از شر هر گونه شک و تردید در مورد حاملگی تان؛ با دکتر خود صحبت کنید. شما اولین سونوگرافی خود را چه موقع انجام دادید؟